Huntington ottelee Gävlessä, Vainio ja Snäll jäävät pois EM-kisoista

Yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisoihin valmistautuva moniottelija Maria Huntington on käynyt magneettikuvauksessa ja sai sieltä mieluisia uutisia. Keskiviikkona Motonet GP:n pituushyppykilpailussa Tampereella takareidessä olleet tuntemukset eivät tulleet lihasrepeämästä.

– Konsultoin asiasta kahta lääkäriä, ja diagnoosi oli pieni venähdys, joten starttaan ensi viikolla Gävlessä otteluun, Huntington sanoo.

Huntington on sittemmin jatkanut ensi viikon kilpailuun valmistavia harjoituksia ja kiittelee fysioterapeutti Peter Halénilta saamaansa apua.

– Halénin kanssa on jalkaa hoidettu päivittäin, Huntington sanoo.

Kestävyysjuoksijat Alisa Vainio ja Astrid Snäll sen sijaan jäävät pois 22-vuotiaiden EM-joukkueesta. Vainion piti osallistua 10 000 metrille ja Snällin 3000 metrin esteisiin. Snäll  jättää Gävlen kilpailuun väliin jalkavaivan takia. Vainio on flunssan kourissa, eikä siten kilpailukunnossa.

– Meidän piti lauantaina tehdä kova treeni, joka olisi varmistanut, että kunto menee oikeaan suuntaan, mutta se jäi tekemättä edellispäivänä alkaneen flunssan takia. Näen, että Alisan on nyt viisaampi olla menemättä kisoihin, sanoo Vainion valmentaja Jarmo Viskari.

Vainio avasi kesän ratakauden hiljattain kestävyysjuoksukarnevaaleilla Jämsässä, jossa hän juoksi 10 000 metriä 34.47,46.

Suomen joukkueessa 11.-14. heinäkuuta Ruotsin Gävlessä kilpailee 43 urheilijaa.

Lisätiedot:

Tapio Rajamäki

22-vuotiaiden EM-joukkue

Joukkueenjohtaja

040 740 8300

tapio.rajamaki@sul.fi