Huippulupaus Hill pinkoi mestariksi Calissa, Masso ponkaisi 805

Huippulupaus Hill pinkoi mestariksi Calissa

Amerikkalainen teinilupaus Candace Hill piti suosikin asemansa 17-vuotiaiden MM-kisojen tyttöjen 100 metrin finaalissa. Mestaruus heltisi Kolumbian Calissa kisojen ennätysajalla 11,08. Hill, 16,  juoksi aiemmin tänä vuonna ikäluokkansa kärkiajaksi 10,98.

– Olin kilpailukauden alussa aika keskenkuntoinen, mutta valmentajan kanssa tehtiin töitä ja kunto koheni. Oma ennätys (10,98) loi itseluottamusta, tuore mestari kertasi IAAF:lle.

Trinidadin Khalifa St. Fort oli toinen ennätyksellään 11,19. Hän kohensi ennätystään kaikilla kolmella juoksulla. Ennen MM-kisoja se oli 11,43.

Kova taso oli myös poikien pituushypyssä. Mestaruuden vei Kuuban Maykel Demetrio Masso, joka ponkaisi 805. Toiseksi sijoittunut Australian Darcy Roper lensi 801. Aiemmin 17-vuotiaiden MM-mittelöissä ei ole kahdeksaa metriä ylitetty.

Hypyt syntyivät lievään myötätuuleen (+0,5 m/s) ja niitä avitti Calin sijainti noin tuhannen metrin korkeudessa merenpinnasta.

Tyttöjen 100 metrin aidoissa (76,2 cm) Yhdysvaltain Alexis Duncan pinkoi välierissä ikäluokan kaikkien aikojen toiseksi nopeimman ajan 12,95. Finaalissa hän kolhi aitaa ja jäi seitsemänneksi. Mestariksi juoksi Ecuadorin Maribel Vanessa Caicedo ajalla 13,04.

Poikien kymmenottelun voitti saksalainen Niklas Kaul 8002 pisteellä. Hän heitti toisena päivänä keihästä (700g) hulppeat 78,20.

Tyttöjen keihäässä (500 g) mestariksi kiskaisi japanilainen Haruka Kitaguchi ennätyksellään 60,35. Norjan Stella Weinberg oli toinen niinikään ennätyksellään 57,11. Saksan Julia Ritter voitti tyttöjen kuulantyönnön (3 kg) ennätyksellään 18,53.