Holttinen voitti ja hätyytteli EM-hallirajaa, Lakka toinen Irlannissa

Holttinen voitti ja hätyytteli EM-hallirajaa

Someron Esan Tommi Holttinen voitti seiväshypyn kauden parhaallaan 545 ja hätyytteli EM-hallirajaa 565 Irlannin Athlonissa käydyssä kilpailussa. Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää oli kolmas samalla tuloksella Holttisen kanssa.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka juoksi Athlonissa 60 metrin aidoissa toiseksi ajalla 7,75. Juoksun voitti britti David King ajalla 7,66.

Alkuerissä Lakka oli kilpailijajoukon nopein ajalla 7,73.

– Tasapainoisia juoksuja, mutta tuntui, että kun lähdössä ponnistin, telineet lähtivät vähän liikkumaan. Se vaikeutti minulla alkusileää, Lakka sanoi.

Seiväshypyssä Holttinen sinetöi kilpailun voiton menemällä ensimmäisellään kaikki korkeudet 545:een asti. Hän jätti 555 väliin ja teki sitten kolme yritystä maaliskuisten EM-hallien tulosrajasta 565, muttei onnistunut. 

– EM-raja houkutti ja pistin kaikki peliin. Toinen yritys 565:stä oli hyvä. Korkeus olisi riittänyt, mutta hyppy meni vähän läpi, Holttinen kertaili.

Norjan Pål Lillefosse oli kilpailussa toinen. Hän ylitti Holttisen ja Kujanpään tapaan 545.

Kujanpää pudotti kolmesti korkeudesta 555. Yrityksistä viimeinen oli paras ja lähellä onnistua. Kujanpäälle kilpailu jätti hyvän tuntuman viikonvaihteen SM-halleja ajatellen. 

– Uskon, että Kuopiossa voisi 565 mennä. Sain luottamuksen takaisin omaan tekemiseen ja löysin hyppyvarmuutta, Kujanpää sanoi.

– Juoksu kulki hyvin kisan alusta lähtien. Maastalähtö oli alussa tahmea, mutta sain sen kulkemaan varsinkin tuohon viimeiseen korkeuteen.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Athlon, Irlanti:

Kv. kilpailu:

Miehet, 60 m aj: 1) David King Britannia 7,66, 2) Elmo Lakka Suomi 7,75. Alkuerät: 1) Lakka 7,73.

Seiväshyppy: 1) Tommi Holttinen Suomi 545, 2) Pål Lillefosse Norja 545, 3) Urho Kujanpää Suomi 545.

Kaikki tulokset