Holttinen taivutti kärkituloksen, Alasaari ennätysvireessä

Tommi Holttinen voitti Someron juhannusaaton seiväshyppykilpailun kauden kotimaisella kärkituloksella 540. Juho Alasaari oli toinen ennätyksellään 525, jolla hän nousee 17-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilaston kakkoseksi. Aiempi ulkorataennätys koheni kymmenen senttiä.

Holttinen ylitti 540 ensimmäisellään ja päätti kisan kolmeen yritykseen korkeudesta 551. Yrityksistä ensimmäinen oli lupaava, toisessa Holttiselta pääsi ote irtoamaan.

– Ensimmäinen 551:n yritys oli hyvä. Käytin samaa seivästä, jolla olen hypännyt ennätykseni ja se tuntui nyt vähän pieneltä, mikä lupaa hyvää, Holttinen arvioi.

– Juoksu tulee hyvin ja askelmerkit ovat vakioituneet, mikä on sekin on hyvä, mutta seipäiden kanssa on vielä pientä säätöä, kun joutuu ottamaan isompaa seivästä.

Alasaari: 535:n ylitykseen oli mahdollisuudet

Alasaari, 16, taivutti talvella halliennätyksekseen 520 ja on aloittanut kesän kilpailut väkevästi. Kuortaneella kesäkauden avauksessa tuli ulkoratojen ennätys 515, joka Somerolla koheni 525:een.

– Ihan hyvä kilpailu. Keli oli hyvä ja kropassa oli hyvä fiilis. Tuuli vähän vaihteli ja aloituskorkeudessa oli sellaista perussäätämistä, eikä ylitys ollut tyylipuhtain, mutta siitä hyppy lähti lämpenemään kisan loppua kohden, Alasaari sanoi.

– 525:n ylitys oli ihan hyvä hyppy, mutta 535:n ylitykseen oli hyvät mahdollisuudet. Tommi ei siitä hypännyt ja jäin yksin hyppäämään sitä korkeutta.

Someron kisan jälkeen 17-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen ulkoratatilastoissa Alasaaren edellä on vain Arto Peltoniemen 540 vuodelta 1983.

– Ei se 540 kaukana ole, jos saa samanlaisiin keleihin hypätä kuin nyt ja kroppa on hyvässä kunnossa, Alasaari arveli.

Alasaari, 16, opiskelee Kuortaneen urheilulukiossa ja Kuortaneella ollessaan harjoittelee Mikko Latvalan johdolla ja mutta pitää yhteyttä myös valmentaja Mikael Westön kanssa.

Somero:

Kansallinen seiväshyppykilpailu:

Miehet, seiväs: 1) Tommi Holttinen SomE 540 (kkk), 2) Juho Alasaari LaihLu 525, 3) Eetu Turakainen TuUL 515, 4 ) Johan-Antti Kivilahti  HaapajKi 505, 5) Matti Hyyppä EspTa 490, 6) Joonatan Kemppainen PihtipTui 475.

https://live.tuloslista.com/live/161461