Hofmann 88,79 ja Hamann 86,71, Röhler ja Vetter jäivät taakse

Nuori Matusevičius heitti 84

Saksan Andreas Hofmann heitti Offenburgin keihäskisoissa Saksassa voiton loistotuloksella ja ennätyksellään 88,79. Lars Hamann oli toinen heitettyään 86,71.

Kaksiko jätti taakseen hiljattain Dohassa maailmantilaston kaksi kärkitulosta heittäneet maanmiehensä Thomas Röhlerin ja Johannes Vetterin, joka oli kotikisoissaan Offenburgissa kolmas tuloksella 83,39 ja Röhler neljäs heitettyään 83,22.

Hofmann nousi voittoheitollaan maailmantilastossa kolmanneksi. Saksalla on nyt tilastossa kolme kärkipaikkaa, kun Röhler heitti Dohassa 93,90 ja Vetter 89,68.

– Ajattelin, että nuo kaksi ovat niin kaukana, että voin heittää Offenburgissa rennosti, ilman paineita, Hofmann totesi Saksan yleisurheiluliitolle viitaten tunnelmiinsa Röhlerin ja Vetterin Dohan huippuheittojen jälkeen.

Hofmannille, 25, Offenburgin tulos oli hulppea ennätysparannus. Aiempi ennätys oli toissa vuonna heitetty 86,14. Viime kesänä hän paras heittonsa kantoi 85,42. 

Yllätys pitkä kaari ei heittäjän mukaan ollut.

– Henkilökohtainen valmentajani Lutz Klemm, yleisurheiluliiton päävalmentaja Boris Obergföll (ex-Henry) ja biomekaaniikkaväki ovat sanoneet, että pystyn paremaan kuin 86  metriä, joka meni jo kolme vuotta sitten. Nyt se sitten nähtiin, Hofman tuumi.

Hofman oli mukana Saksan MM-joukkueessa toissa vuonna Pekingissä, jossa hän oli kuudes.

Myös Hamann, 28, petrasi ennätystään reilusti. Uran pisin heitto ennen Offenburgin kisaa oli viime kesän 85,79.