HKV:n varttimailereiden taistelu sytytti, Väyrynen ja Keskitalo sähäkimmät, Halonen ylivoimainen

HKV:n varttimailereiden taistelu sytytti

HKV:n Chibunna Ezeabasirimin ja Tommi Mäkisen kaksintaistelu 19-vuotiaiden 400 metrillä, LUM:n Kristiina Halosen ylivoima 400 metrillä sekä JKU:n Jesse Väyrysen  ja Espoon Tapioiden Saara Keskitalon vauhti 60 metrin finaalissa säväyttivät nuorten hallimestaruuskilpailuiden pikajuoksuissa.

19-vuotiaiden miesten 400 metrillä nähtiin kutkuttavan jännittävä kamppailu mestaruudesta. Mäkinen näytti vyöryvän loppusuoralla voittoon, mutta  Ezeabasirim heittäytyi maaliviivalla ohi.

Ezeabasirim juoksi halliennätyksensä 48,99. Myös Mäkinen paahtoi halliennätyksensä 49,01. Vielä loppusuoran alussa johtanut Niko Viljola varmisti HKV:n kolmoisvoiton ajalla 49,42. Ezeabasirim oli tyytyväinen.

– Se oli nappijuoksu, vaikka kaarteet tuntuivat jyrkiltä ja maali oli oudossa paikassa. Luotin rajuun loppuvetooni, Ezeabasirim kertoi.

Mäkinen pettyi jäätyään hopealle.

– Totta kai harmittaa, koska lähdin voittamaan. Luulin jo voittavani, mutta en kuullut lopussa, kun Chibunna tuli niin äänettömästi ohi. Kesällä otan revanssin hänestä, Mäkinen uhosi.

Vielä sunnuntaina Mäkinen ei saa revanssia, sillä hän juoksee 200 metriä ja Ezeabasirim 300 metrin aitajuoksun.

Kristiina Halonen voitti 22-vuotiaiden naisten 400 metriä ajalla 55,65, mutta ei ollut tyytyväinen. Hän karkasi uloimmalla radallaheti muilta. Toiseksi kipitti Turun Urheiluliiton Viola Westling ajalla 56,76.

– Tavoitteeni oli vain voitto eikä aika ollutkaan ihmeellinen. Se oli ihan perusjuoksu, Halonen sanoi ja kiirehti doping-testiin.

Halonen aikoo juosta sunnuntaina puolentoista tunnin välein 800 metriä ja 300 metrin aitajuoksun.

Jesse Väyrynen kiiti jo toistamiseen 60 metrillä 6,90 tällä kaudella. Joensuussa se toi 19-vuotiaiden mestaruuden.

,

Väyrynen ja Keskitalo finaalien sähäkimmät

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jesse Väyrynen ja Espoon Tapioiden Saara Keskitalo liikkuivat parasta vauhtia 60 metrin finaaleissa.

Väyrynen voitti 19-vuotiaiden miesten mestaruuden ajalla 6,90 ja Keskitalon 19-vuotiaiden naisten ajalla 7,60.

Väyrynen, 18, on hallikauden mittaan löytänyt mainion vauhdin 60 metrillä. Hän juoksi ennätyksensä 6,90 Kuopiossa miesten hallimestaruuskilpailuiden finaalissa, jossa hän oli viides.

Joensuun finaaliin Väyrynen kaivoi täsmälleen saman vauhdin kuin Kuopiossa, vaikka vire ennen finaalia ei hänen mukaansa ollut paras mahdollinen.

– Hyvä, että pystyin silti voittoon ja sivuamaan ennätystä, Väyrynen tuumi.

Hallikauteen Väyrynen on syystä tyytyväinen.

– Tavoite oli juosta alle seitsemän sekunnin, mutta se yllätti, että pääsin noin paljon alle sen. Myös aikuisten SM-finaali oli yllätys, Väyrynen kertaili.

SM-hopean vei Kankaanpään Seudun Leiskun Eero Hirvinen kauden parhaallaan 6,98.  Se jää sadasosan hänen ennätyksestään. Oulun Pyrinnön Eeli Purola oli kolmas ajalla 7,12.

,

Saara Keskitalo kiihdytti 19-vuotiaiden 60 metrin mestariksi ennätystään sivuavlla ajalla 7,60.

,

Kuusiniemi odottaa 200 metrin starttia

22-vuotiaiden miesten 60 metriä voitti ennakkosuosikki, Lempäälän Kisan Santeri Kuusiniemi ajalla 6,94. Esbo IF:n Arttu Paananen oli toinen ajalla 7,00.

Kuusiniemelle 60 metrin välierä ja finaali olivat  hyvää valmistautumista sunnuntain 200 metrille, josta hän hakee hyvää aikaa.

– 200 metriä en ole vielä tällä kaudella päässyt juoksemaan. Se on tavoite näissä kilpailuissa, Kuusiniemi viittasi haluun tehdä hyvä aika 200 metrillä.

Suosikki piti pintansa myös 17-vuotiaiden 60 metrillä. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Niilo Mustalahti voitti suvereenisti ajalla 7,02. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden  Arttu Peltola oli toinen ennätyksellään 7,16 ja Tampereen Pyrintö Joel Turkka kolmas samalla ajalla.

19-vuotiaiden naisten 60 metrin finaalissa Saara Keskitalo sivusi tammikuista ennätystään voittoajallaan 7,60. Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Veera Pudas oli toinen ennätyksellään 7,68  ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala kolmas ajalla 7,71.

– Otin alkuerissä ja välierissä maltilla. Finaalissa sain sitten irti kaiken, mitä nyt otettavissa oli. Juoksu oli ihan ok, Keskitalo arvioi.

,

Kajaanin Kipinän Annika Haverinen voitti 22-vuotiaiden 60 metrin mestaruuden ajalla 7,61. Kolme parasta mahtuivat sadasosasekunnin sisään.

,

Haverisella ja Koilahdella tiukka taisto

22-vuotiaiden naisten 60 metrillä Kajaanin Kipinän Annika Haverinen ja Turun Weikkojen Taika Koilahti juoksivat välierissä erävoitot ajoin 7,65. Keskenään samaan aikaan 7,61 he päätyivät myös finaalissa, jossa mestaruus meni tuhannesosilla Haveriselle.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Sanni Mahonen oli erittäin tasaisen finaalin kolmas vain sekunnin sadasosan Haveriselle ja Koilahdelle häviten.

17-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin mestariksi kiiti Iisalmen Visan Kiia Koivistoinen ajalla 7,68, joka jää sadasosan hänen ennätyksestään. Espoon Tapioiden Anna Pursiainen oli toinen ajalla 7,73 ja HIFK:n Sandra Piippo-Pinho kolmas (7,74).

,

Joel Turkka (231) voitti 17-vuotiaiden 300 metrin aidat ajalla 39,58. Atte Timgren (60) oli toinen ajalla 39,93.

,

,

Turkka rutisti 300 metrin aitojen ykköseksi

Tampereen Pyrinnön Joel Turkka päätti lauantain kolmen juoksun urakkansa 17-vuotiaiden poikien 300 metrin aitajuoksun mestaruuteen. Turkan voittoaika oli 39,58. Aikaisemmin hän oli juossut 60 metrin välierän ja sijoittunut finaalissa kolmanneksi. Turkka sipsutteli aidoille, mutta paineli muuten aitojen välit vallan vimmattua vauhtia.

– Meinasin kaatua pari kertaa. Aikaisemmat juoksut painoivat jaloissa ja olen flunssassa, joten siihen nähden aika 39,58 oli hyvä. Viimeisellä aidalla näin tilanteen ja rutistin voittoon, Turkka sanoi.

Hopealle aitoi Helsingin Kisa-Veikkojen Atte Timgren ajalla 39,93.

Helsingin IFK:n Linda Leveelahti voitti 17-vuotiaiden tyttöjen 300 metrin aitajuoksun ajalla 43,96.

,

Ilari Ryyppö viiletti 22-vuotiaiden 400 metrin mestaruuden halliennätyksellään 49,07.

,

Ryyppö voittoon ennätyksellään

Miesten 22-vuotiaiden 400 metriä voitti yllättäen Tampereen Urheilijat-38:n Ilari Ryyppö. Hän kohensi halliennätystään seitsemällä sekunnin kymmenyksellä aikaan 49,07.

Hän päihitti toiseksi tulleen Gamlakarleby IF:n Filiph Johanssonin kahdella sadasosalla. Kolmanneksi sijoittui Liedon Parman Tuomas Lehtonen ajalla 49,46.

– Tuntuu erittäin hyvältä. Tämä on tähänastisen urani ehdottomasti paras saavutus, hehkutti vielä kymmenen minuuttia kisan jälkeen puuskuttanut Ryyppö.

Ryyppö saavutti ensimmäisen henkilökohtaisen SM-kultansa vihdoin viimeisissä nuorten SM-hallikilpailussaan. Keskimmäistä rataa juossut Ryyppö pääsi hyvin tarkkailemaan tilannetta ja johti kisaa miltei lähdöstä maaliin. Maalikameran kuvaa tarkasteltiin pitkään, mutta lopulta Ryyppö julistettiin mestariksi selvällä kahden sadasosan erolla.

– Filiphin pää vilahteli loppusuoralla oikealla puolella, mutta luotin itseeni. Maalissa tiesin voittaneeni. Hapot iskivät kinttuihin, mutta eivät niin pahasti kuin luulin, Ryyppö jutteli.

Yleisen sarjan SM-hallikisoissa 300 metrin aitojen hopean saavuttanut Lehtonen jäi tällä kertaa kolmanneksi.

– Loppusuoran alussa tuntui siltä, että vielä löytyy paukkuja nousta voittotaisteluun, mutta loppu menikin tamppaamiseksi, Lehtonen harmitteli.

,

Mette Baas vei 19-vuotiaiden 400 metrin hallimestaruuden ajalla 56,11.

,

Baas: Olosuhteisiin nähden hyvä aika

Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Mette Baas viiletti ulointa rataa pitkin 19-vuotiaiden naisten 400 metrin mestariksi ajalla 56,11.

– Aika oli olosuhteisiin nähden hyvä. Olen ollut flunssassa ja takareiden sekä pakaran hermot ovat olleet kireällä, Baas kertoi.

Hopeaa sai B-erän ajalla 57,44 voittanut Vasa Iddrottssällskapin Malva Nylund ja pronssia A-erän toiseksi ajalla 57,84 juossut Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen.