HKV:n Rami Kareem heti kärkiaikaan, Söderlund ja Siirtola kärkituloksiin

HKV:n Rami Kareem heti kärkiaikaan

HKV:n paidassa juokseva Rami Ibrahim Kareem pinkoi 60 metrin aidoissa kauden kotimaisen kärkituloksen 7,86 Helsingin Liıkuntamyllyssä.

Irakista pakolaisena Suomeen tulleen aiturin piti juosta matka kahdesti Nåidin hallikisoissa, mutta toinen startti jäi vilppilähdön takia väliin. Helsingin juoksu oli Arto Bryggaren valmentamalle aiturille ensimmäinen virallinen kilpailujuoksu sitten vuoden 2013.

– Oli mahtava tunne kuulla lähtölaukauksen ääni ensimmäisen kerran näin pitkän ajan jälkeen. Juoksu oli helppo ja rento. Jaksoin hyvin, Kareem totesi.

Karem, 25, on juossut 110 metrin aidat parhaimmillaan 13,93 ja kertomansa mukaan käsiajalla tuntuvasti lujempaan.

– Olen nyt harjoitellut säännöllisesti viime vuoden helmikuusta. Tavoite on päästä kesällä 110 metrin aidoissa sinne 13,50-60:n tuntumaan, Kareem sanoo ja kiittelee Bryggaren valmennusapua.

– Arto innosti minua juoksemaan jo vuonna 2016, mutta silloin en ollut henkisesti valmis harjoittelemaan, kun asuin keskuksessa. Nyt hän on minulle kuin isä. Hän on auttanut kaikessa ja kannustanut harjoittelemaan. Ja kun Arto ei ole paikalla, Harri Laiho on ollut apuna, Kareem kiittelee.

Korkeushyppy tutustutti yleisurheiluun

Kareem pelasi nuorempana jalkapalloa, mutta löysi yleisurheilun teini-iässä, kun valmentaja kehotti kokeilemaan korkeushyppyä koulun kisoissa.

– Voitin ensimmäisen kisani, innostuin ja hyppäsin sitten korkeutta parhaimmillaan 195. Vaihdoin kuitenkin aitajuoksuun, kun valmentaja arvioi, että se olisi minun lajini, Kareem sanoo.

Irakissa Kareem ehti juosta maansa junioriennätyksiä ja kilpailla 17-vuotiaiden MM-areenalla ennen kuin pakolaisuus katkaisi uran. Vuoden 2012 kesäkuusta hän oli vuoden kilpailukiellossa piristekäryn takia. 

Viime ajat Kareem on opiskellut Suomen kieltä. Hän on siirtymässä Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan Valma-koulutukseen.

– Tavoite on päästä opiskelemaan ammattikouluun, Kareem sanoo.

Tulokse


kantele_viktor.jpg

Viktor Kantele pudotti 60 metrin aitojen ennätyksensä lukemiin 8,01.

,

Kantele pinkoi ennätyksiä, Siirtola ja Söderlund kärkituloksiin

Rami Kareem ei ollut ainoa aituri, joka oli ennätysvauhdissa Helsingissä. Porvoon Akilleksen Viktor Kantele pinkoi Nåidin hallikisoissa 60 metrin aitojen ensimmäisessä juoksussa Kareemin jälkeen toiseksi ennätyksellään 8,01. Toisen hän voitti ajalla 8,03.

– Muutettiin tulo ensimmäiselle aidalle kahdeksasta seitsemään askeleeseen. Treeneissä se on tuntunut vaikealta, mutta kilpailuissa, kun juoksussa on enemmän tehoa, se on toiminut, Kantele sanoi.

Sileällä 60 metrillä Kantele oli kolmas ennätyksellään 7,01. Voittoon kiihdytti seurakaveri Willem Kajander ajalla 6,91. 

Naisten 60 metrin aidoissa HKV:n Anni Siirtola pudotti ennätyksensä komeasti 8,35:een, joka on myös kauden kotimainen kärkitulos. Tuolla ajalla hän voitti ensimmäisen juoksun. Lahden Ahkeran Viivi Avikainen oli ensimmäisessä juoksussa toinen (8,43) ja voitti toisen (8,45).

– Ensimmäinen juoksu meni yllättävän hyvin siihen nähden, että lähtö ei onnistunut. Toisessa näkyi, että juoksun loppu tulee hyvin, mutta juoksuun alkuun kaivataan vauhtia, Avikainen tuumi.

Söderlundilla nousujohteinen sarja

IF Raseborgin Tomas Söderlund kohensi alkutalven kotimaisen kuulantyönnön kärkituloksen lukemiin 18,16. Se jää sentin Söderlundin omasta ennätyksestä pyörähdystyylillä, jota hän nykyisin käyttää.

– Nyt hyvää oli sarjan nousujohteisuus, totesi kisaa seurannut Söderlundin valmentaja Conny Karlsson.

Söderlundin ja valmentajan mukaan tekniikassa riittää vielä hiomista.

– Tekniikka toimii, kun työnnetään kotihallissa pressuun, mutta kun pressu on kauempana ringistä, tekemistä riittää, kaksikko tuumi. He viittasivat siihen, että kilpailutyönnöissä tekniikka pettää.

Söderlund ei talvella aio kilpailla paljon.

– Aion keskittyä harjoittelemaan ja työntekoon, että voisin sitten kesällä ja keväällä huhtikuun Portugalin leirin jälkeen tehdä vähemmän töitä ja keskittyä enemmän kilpailukauteen, Söderlund sanoi.

Tulokset

 

,


karlsson_conny_soderlund_tomas.jpg

Valmentaja Conny Karlsson ja Tomas Söderlund suunnittelevat, että talven kilpailut saattavat rajoittua vain helmikuisiin SM-halleihin.