HKV:lle Kupittaan viestikarnevaalien voitto lopputrillerissä

OP-viestikarnevaalit Turun Kupittaan hallissa ei pettänyt tänäkään vuonna, vaan Helsingin Kisa-Veikkojen, Turun Urheiluliiton, Tampereen Pyrinnön ja Lahden Ahkeran viestiottelu oli täynnä kovaa vauhtia, jännittäviä taisteluja ja viestijuoksuun aina kuuluvia kiperiä tilanteita – jälkispekulaatioilla höystettynä. Myös loppuhuipennus oli kuin parhaasta käsikirjoituksesta otteluvoiton ratkettua vasta viimeisessä viestissä.

Lopulta voitto meni HKV:lle, joka saalisti 82 pistettä perässään TuUL 78, TP 68 ja Ahkera 48.

Turkulaiset hallitsivat nuorimpia sarjoja ja pitivät johtopaikkaa aina kahteen viimeiseen viestiin saakka. HKV siirtyi johtoon toiseksi viimeisessä juoksussa rynnimällä varmasti voittoon naisten 4 x 170 metrin pikaviestissä turkulaisten jäädessä kolmanneksi.

HKV:n voitto varmistui päätösviestissä miesten 4 x 170 metrillä, kun se oli juoksun kakkonen ennen turkulaisia. Voitto meni Tampereen Pyrinnölle joukkueella Konsta Kankainen, Jaakko Linnus, Lasse Hämelahti ja Jere Haapalainen.

Naisten pitkässä viestissä, 4 x 680 metrillä, Lahden Ahkera juoksi helppoon voittoon, vaikka HKV:n ankkuri Elle Ceder yritti kiriä lahtelaisten ankkuriosuuden reilua etumatkaa kiinni loppumetreille saakka. Ahkeran joukkueessa juoksivat Anni Korhonen, Sini Rajaniemi, Helmi Vuorimaa ja Nelli Nordlund.

Samanlainen loppuratkaisu nähtiin miesten 4 x 850 metrillä, kun HKV:n Benjamin Lee piti takanaan Turun Urheiluliiton Markus Teijulan. Mustapaitojen muut viestinviejät olivat Panu Jantunen, Oliver Asikainen ja Eero Saleva.

Viestikarnevaalien esilajissa naisten 60 metrillä nopein oli Lahden Ahkeran Milja Thureson tuloksella 7,57 ennen HKV:n juoksijoita Petra Häggqvist, 7,66, Kira Kruuti, 7,77, ja Siiri Siirtola, 7,77.

Laura Kolehmainen (vas.), Kira Kruuti, Eeva Samberg ja Petra Häggqvist käänsivät naisten pikaviestissä viestikarnevaalien voiton Helsingin Kisa-Veikoille.
Markus Teijula (vas.) ja Benjamin Lee testasivat hallikuntoaan miesten pitkän viesti ankkuriosuudella. Kilpailu oli Teijulalle ensimmäinen TuUL.n väreissä, kun hän vaihtoi vuodenvaihteessa seuraa Naantalin Löylystä. ”Uuden kisa-asun otin pakasta pukuhuoneessa. Tutut ovat värit, joten hyvin tuntuvat sopivan”, Teijula kertoi viitaten entisen seuransa myös keltamustiin väreihin.

 

OP-viestikarnevaalit, Turku

https://live.tuloslista.com/14491