Hilla Uusimäki juoksi 53,26 nuorten SM-kilpailuissa

Hilla Uusimäki juoksi 53

Takasuoralla puhaltanut myötätuuli ja Kimpisen stadionin nopea rata siivittivät kovakuntoiset 400 metrin juoksijat erinomaisiin aikoihin 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Mestareiksi urheilivat muun muassa Hilla Uusimäki, Salla Sipponen, Reetta Hurske, Taika Nummi, Ville Lampinen, Timo Kööpikkä ja Johanna Matintalo.

 

Salla Sipponen voitti rennosti kovalla tuloksella

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen voitti kilpailujen ensimmäisen kultamitalin.  Hallitseva Kalevan kisojen mestari Sipponen oli ylivoimaisesti paras 22-vuotiaiden naisten kiekonheitossa tuloksella 56,07.

Sipponen jäi ennätyksestään vain 78 senttiä. Hän olisi voittanut kultaa millä tahansa heitollaan. Sipponen heitti mainion sarjan: 52,04, 54,73, 55,73, 52,45, 54,76, 56,07.

-En oikein tiedä, olenko tyytyväinen tulokseen. Fiilis oli rento ja tuuli puhalsi suotuisasti vastaan. Harmi, kun en saanut vastusta, Sipponen jutteli.

Hopeaa sai Espoon Tapioiden Vilma Paakkala tuloksella 49,28 ja pronssia Puumalan Virin Tuula Penttinen tuloksella 46,14.

Jukka Vilkkilän valmentama Sipponen saavutti neljännen peräkkäisen nuorten sarjojen SM-kultansa. Sipponen kilpaili tänä kesänä myös Amsterdamin EM-kilpailuissa sijoittuen 19:nneksi.

-Vahvuuteni on nopeus. Tänä kesänä tavoitteeni on heittää yli 58 metriä. Aion voittaa kiekonheiton 22-vuotiaiden PM-kilpailuissa ja Ruotsi-maaottelussa, Sipponen kertoi.

 

Aino Pulkkinen juoksi 400 metriä 54,36

Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen paransi 400 metrin ennätystään huimasti 1,62 sekunnilla. Pulkkinen voitti 19-vuotiaiden naisten 400 metriä ajalla 54,36 ja pomppasi kotimaan naisten vuositilastossa kolmanneksi.

Hänen edellään ovat vain Hilla Uusimäki ja Katri Mustola. Pulkkinen on nyt 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa 11:s.

-En odottanut yhtään noin kovaa aikaa. Tämä oli vasta kauden toinen 400 metrin kisani. Olen päässyt hyvään 400 metrin kuntoon, kun olen juossut paljon päämatkani 200 metrin kisoja, kertoi Ilpo Vesterisen valmentama Pulkkinen.

Pulkkinen siirtyi johtoon takasuoralla myötätuulessa 150 metrin kohdalla. Siihen asti kärjessä viiletti Esbo IF:n Jessica Rautelin.

Helsingin Kisa-Veikkojen Kira Kruuti juoksi hopeaa ennätyksellään 55,93 ja Rautelin pronssia ajalla 56,88. Takasuoran myötätuuli siivitti juoksijat koviin aikoihin. A-erän kahdeksasta juoksijasta neljä teki ennätyksensä.

Pulkkinen tavoittelee Lappeenrannassa kultamitalia myös100:lla ja 200 metrillä.

 

Ville Lampinen ja Joni Vainio-Kaila alle 48 sekunnin

Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen voitti 22-vuotiaiden miesten 400 metriä ajalla 47,72.

Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila juoksi hopealle kauden parhaalla ajallaan 47,87 ja Tampereen Pyrinnön Ville Aarnivala pronssille ennätyksellään 48,19. Helsingin IFK:n Erik Back tuli neljänneksi ajalla 48.81 ja IF Sibbo Vargarnan Eljas Aalto viidenneksi ennätyksellään 48,83.  Vainio-Kaila juoksi kaksi viikkoa sitten Kalevan kisoissa hopeaa 400 metrin aidoissa.

-Olen tyytyväinen. Kilpailu oli yllättävän hyvätasoinen. Aloin uskoa voittooni 150 metriä ennen maalia. Lopussa minun ei tarvinnut pistää ihan kaikkea peliin, kertoi Pekka Nurmen valmentama Lampinen.   

Lampinen juoksi uransa toiseksi parhaan ajan. Hän juoksi ennätyksensä 47,51 kaksi viikkoa sitten voittaessaan Kalevan kisojen kultamitalin.

Lampinen on sillä ajalla myös kotimaan tilastoykkönen.  Lampinen on myös 800 metrin hallitseva Suomen mestari. Hän tavoittelee huomenna 22-vuotiaiden 800 metrin SM-kultaa.

-Joonas Rinne on pahin vastustajani, Lampinen ennakoi.

 

Markus Teijula hurjasteli kaikkien aikojen neljänneksi

Naantalin Löylyn Markus Teijula voitti 19-vuotiaiden miesten 400 metriä niin kovalla ajalla, että olisi ollut sillä ykkönen 22-vuotiaidenkin sarjassa. Teijula hurjasteli flunssaisenakin ajan 47,63, joka on 1,13 sekuntia parempi kuin hänen aikaisempi ennätyksensä.

Teijula harppasi 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Edellä ovat Jaakko Kemola, Tommi Hartonen ja Sauli Pahlman. Kotimaan miesten vuositilastossa Teijula on toisena Ville Lampisen jälkeen. Teijula ohitti Oskari Mörön neljällä sadasosasekunnilla.

Kuortaneen Kunnon Artur Hämäläinen melkein lensi ensimmäiset 300 metriä ja johti ylivoimaisesti loppusuoralle kaarruttaessa. Hämäläinen kangistui lopulta niin pahasti, että jäi A-erässä kuudenneksi ja kokonaistuloksissa kahdeksanneksi ajalla 50,04.

Gamlakarleby IF:n Filiph Johansson juoksi hopeaa kauden parhaallaan 48,64 ja Helsingin Kisa-Veikkojen Julius Uutela pronssia niin ikään kauden parhaallaan 49,09.

Liedon Parman Tuomas Lehtonen tuli neljänneksi ennätyksellään 49,48. B-erän voittanut Tampereen Urheilijat-38:n Lauri Eneh sijoittui viidenneksi ennätyksellään 49,75.

Lähes täydellisesti vauhtinsa jakanut Teijula suorastaan leijui muilta karkuun loppusuoralla.

-En uskonut, että pystyn juoksemaan aivan noin lujaa. Tavoitteeni oli juosta 48 sekunnin pintaan. Menin koko matkan omalla vauhdilla enkä lähtenyt mukaan toisten hurjasteluihin, vaikka Lehtonenkin paineli ohitseni takasuoralla, Teijula sanoi.

Toni Huppusen valmentama Teijula on juossut kaksissa edellisissä Kalevan kisoissa 800 metrillä pronssia. Hänen ennätyksensä on 1.50,08.

-Alkukausi oli 800 metrillä vaikea, kun yritin juosta väkisin ennätykseni alle 1.50:n. Yritän päästä 800 metrin kuntoon juoksemalla alimatkoja, Teijula kertoi.

Teijula on ilmoittautunut Lappeenrannan SM-kilpailuissa myös päämatkalleen 800 metrille ja yllättäen myös 5000 metrille.

-Harkitsen 5000 metrin juoksemista, jos flunssa ei pahene, Teijula sanoi.  

 

Hilla Uusimäki juoksi jälleen huippuajan

Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäki päästeli 22-vuotiaiden naisten 400 metrin suvereeniksi valtiattareksi ajalla 53,26. Hän jäi viikko sitten juoksemastaan ennätyksestä ja kauden kotimaisesta kärkiajasta vain 12 sadasosasekuntia.

-Olen tyytyväinen mestaruuteen ja aikakin oli ihan hyvä. 53 sekunnin alitus olisi vaatinut tiukempaa kisaa. Ruotsi-maaottelussa saattaa olla sellainen mahdollisuus. Tänään kamppailin loppusuoralla vain itseäni vastaan, Uusimäki kertoi.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen juoksi hopeaa kauden parhaallaan 54,86. Helsingin Kisa-Veikkojen Amira Chokairy nappasi pronssin ennätyksellään 55,41. Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen tuli neljänneksi ajalla 56,40.

Milla Kelon valmentama Uusimäki juoksee Lappeenrannassa vielä 400 metrin aidat. Hän on aidatun ratakierroksen hallitseva Kalevan kisojen mestari.

 

Miro Rastas lensi mestariksi tuloksella 208

Raision Kuulan Miro Rastas nousi vaikeuksien kautta voittoon 19-vuotiaiden miesten korkeushypyssä. Kalevan kisoissa hopeaa hypännyt Rastas voitti kultaa tuloksella 208. Hän ylitti 202 ja 204 toisella yrityksellä sekä 208 kolmannella yrityksellä.

-Alku oli vaikea: Ponnistin liian kaukaa. Muutenkaan en löytänyt terävyyttä, Rastas sanoi.

Rastas hyppäsi Kalevan kisoissa ennätyksensä 215.

-Kauden tavoitteeni oli 215, joten olen tyytyväinen kauteen tähän saakka. Tavoitteeni on päästä vielä miesten Ruotsi-maaotteluun. Paras ominaisuuteni on kimmoisuus. Lajinomaisessa voimassa on eniten kehitettävää, kertoi isänsä Ari Rastaan valmentama Miro Rastas.

Hopealle hyppäsi Lempäälän Kisan Matias Mustonen tuloksella 202 ja pronssille Turun Urheiluliiton Ville Waher tuloksella 200. Waher oli lähellä ylittää 202. Yleisö ehti jo juhlia ylitystä, mutta rima tipahti, kun hyppääjä oli jo patjalla.

 

Aitajuoksussa loukkaantunut Taika Nummi kävelymestariksi

Espoon Tapioiden Taika Nummi ei ollut tyytyväinen19-vuotiaiden naisten 5000 metrin kävelyn voittoaikaansa 22.18.94. Hän kuitenkin tuuletti tapojensa mukaisesti voittoaan iloisesti.

-Ei se mennyt ihan nappiin. Hyydyin aika pahasti, mutta aina pitää tuulettaa, kun pääsee maaliin, Nummi hymyili.

Nummi sai varoituksia koukkupolvisesta kävelystä. Hän käveli ilman vetoapua ongelmista huolimatta 20 sekunnin päähän nimissään olevasta 19-vuotiaiden Suomen ennätyksestä.

-Polvi oli alussa kipeä, mutta turtui matkalla. Loukkasin polveni moniotteluharjoitusten aitajuoksussa. Haluaisin osallistua moniotteluiden SM-kilpailuihin ja päivittää juoksu- ja kenttälajien ennätykset, Nummi paljasti.

Nummi aikoo osallistua Lappeenrannan SM-kilpailuissa vielä 3000 metrin juoksuun. Hän voitti huhtikuussa kymmenen kilometrin maantiejuoksun 19-vuotiaiden naisten Suomen mestaruuden. Kävelyssä Nummea valmentaa Pekka Muinonen ja juoksussa Tero Jantunen.  

Nummen jälkeen hopealle käveli Nummen seurakaveri Enni Nurmi ennätyksellään 23.08,09. 22-vuotiaiden naisten 5000 metriä voitti kotikentällään Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka ajalla 25.17,39. 22-vuotiaiden Miesten 10 000 metrin kävelyn voitti Esbo IF:n Elmo Koivunen ajalla 46.25,33.

 

Otto Loukkalahti tyylitteli estejuoksun ykköseksi

IF Raseborgin Otto Loukkalahti voitti 22-vuotiaiden miesten 3000 metrin estejuoksun 600 metrin kirin päätteeksi ajalla 9.31,62. Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen sai hopeaa ajalla 9.36,10 ja Espoon Tapioiden Henrik Kymäläinen pronssia ajalla 9.45,04.

Kymäläinen johti juoksua ensimmäiset 2400 metriä. Hän hävisi Loukkalahdelle viimeisellä 600 metrillä 13 sekuntia ja Tenhunenkin neljä sekuntia. Ennakkosuosikki Loukkalahti sijoittui Oulun Kalevan kisojen estejuoksussa neljänneksi.

-Olen tyytyväinen. Meinasin aloittaa loppukirin jo ennen kahden kilometrin täyttymistä, mutta tällä kertaa maltoin mieleni. Pitkä loppukiri irtosi helposti. Hyppäsin viimeisen esteen yli varman päälle. Katsomosta joku huusi, että älä kaadu, Loukkalahti kertoi.

-Säästin viimeisen napsun sunnuntaina juostavalle 5000 metrille. Taistelen siinä voitosta Kennedy Charichan, Samu Mikkosen ja Eero Salevan kanssa Loukkalahti ennakoi.

Mestari Loukkalahtea valmentavat Tom Andtbacka ja oma isä Marko Loukkalahti.

19-vuotiaiden miesten 3000 metrin estejuoksun huipentui dramaattisesti viimeisellä esteellä. Karkkilan Poikien Jere Alén ja Kuopion Reippaan Mikko Hirvonen rynnistivät viimeiselle esteelle lähes yhtä aikaa. Hirvonen kaatui esteeseen ja joutui tyytymään hopeaan ajalla 9.36,77.

Alén lasketteli loppusileällä helposti mestariksi ajalla 9.32,70, mutta ei tuulettanut voittoaan. Hirvonen johti juoksua yli puolet matkasta. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jussi Eskola tuli pronssille ennätyksellään 9.49,34.

22-vuotiaiden  naisten 3000 metrin estejuoksun voitti Espoon Tapioiden Sofia Muinonen ajalla 10.56,13.

 

Hurske, Kalliokulju, Savola ja Kivekäs pika-aitojen mestarit

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske voitti 22-vuotiaiden naisten 100 metrin aitajuoksun ajalla 13,45. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen aitoi hopeaa ajalla 13,79.

-Olen ihan tyytyväinen finaalin aikaan ja tekniikkaan. Lähtö oli hyvä, mutta ensimmäiselle aidalle pitäisi tulla rohkeammin. Alkuerän aikaan (13,80) en ole tyytyväinen. Niin huonoa aikaa ei saisi enää juosta, sanoi Marjukka Suihkon valmentama Hurske.

Hurske on juossut ennätyksensä 13,16 Amsterdamin EM-kilpailujen alkuerässä. Hän juoksee Lappeenrannan SM-kilpailuissa myös 100 ja 200 metriä.

Liedon Parman Valtteri Kalliokulju voitti 19-vuotiaiden miesten 110 metrin aitajuoksun ajalla 13,82. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen jäi hopealle ajalla 13,86. Manninen johti juoksua neljä ensimmäistä aitaa, jonka jälkeen keulaan siirtyi Kalliokulju.

Kaksikko nousi yhtä aikaa viimeiselle aidalle ja Kalliokulju rutisti voittoon loppusileällä. Kumpikin oli tyytyväinen juoksuunsa. Kalliokulju ja Manninen ovat kohdanneet tällä kaudella 110 metrin aitajuoksussa kaksi kertaa ja voitot ovat tasan 1-1. Aitakorkeus tässä ikäluokassa on 99,1 tai 100 senttiä.

22-vuotiaiden miesten 110 metrin aitajuoksun voitti kymmenottelun tämänvuotisten Kalevan kisojen hopeamitalisti Lappajärven Veikkojen Elmo Savola ajalla 14,92. 19-vuotiaiden naisten 100 metrin aitajuoksun voitti Espoon Tapioiden Saga Kivekäs ajalla 13,99.

 

Timo Kööpikkä ja Panu Tirkkonen työnsivät 18 metriä

Laihian Lujan Timo Kööpikkä voitti 22-vuotiaiden miesten kuulantyönnön tuloksella 18,10. Hän olisi voittanut kultaa vielä viidenneksi pisimmällä työnnöllä, joka kantoi 17,72. Kuivasjärven Auran Matti Sivonen pökkäsi hopeaa tuloksella 17,08. Kilpailussa oli vain neljä osanottajaa.

-En ole tyytyväinen tulokseeni. Työnnöt olivat teknisesti hyviä, mutta kuula ei vain lentänyt, sanoi isoveljensä Teijo Kööpikän valmentama Timo Kööpikkä.

201-senttisen ja 120-kiloisen Timö Kööpikän ennätys on 18,54. Teijo Kööpikän ennätys on 18,78.

19-vuotiaiden miesten kuulantyönnön vahvin oli Keiteleen Kunnon Panu Tirkkonen tuloksella 18,00. Sarjan kuula painaa kuusi kiloa.

  22-vuotiaiden naisten keihäänheiton paras oli Lappeenrannan Urheilu-Miesten Saara Lipsanen tuloksella 51,80. Laitilan Jyskeen Krista Uusi-Kinnala voitti 19-vuotiaiden naisten kiekonheiton tuloksella 48,63.  

19-vuotiaiden naisten korkeushypyn mestariksi ylti Perttelin Peikkojen Elina Kakko tuloksella 177. Karhulan Katajaisten Ilona Äyräväinen sai tyytyä hopeaan samalla tuloksella. Kakko ylitti 177 toisella ja Äyräväinen kolmannella yrityksellä.

22-vuotiaiden miesten korkeuden voitti Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Valtteri Välimäki ennätyksellään 206. Kalevan kisoissa pronssille hypännyt Salon Vilppaan Samuli Eriksson jäi kolmanneksi tuloksella 202.

 

Robin Ryynänen ja Joonas Rinne kirivät mestareiksi

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Robin Ryynänen yllätti vastustajansa 19-vuotiaiden miesten 1500 metrillä. Ryynänen karkasi muilta kaksi kierrosta ennen maalia ja oli viimeisen kierroksen alkaessa jo 50 metriä muita edellä.

Ryynänen hyytyi lopussa, mutta löi toiseksi tulleen Limingan Niittomiesten Samuli Hussan kahdella ja puolella sekunnilla. Ryynäsen voittoaika oli 3.58,22. Kilpailuissa oli ilahduttavasti 18 juoksijaa.

-Minulla oli monta vaihtoehtoa taktiikaksi, mutta tämä tuntui juoksun aikana sopivimmalta. Huolestuin vähän, kun maitohapot iskivät 400 metriä ennen maalia, kertoi isänsä Pertti Ryynäsen valmentama Robin Ryynänen.

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne voitti 22-vuotiaiden miesten 1500 metriä ajalla 3.51,41. Rinne karisti kannoiltaan Kuopion Reippaan Samu Mikkosen ja Turun Urheiluliiton Kennedy Charichan päivän viiimeisessä lajissa 250 metriä ennen maalia. Mikkonen sai hopeaa ajalla 3.54,84 ja Charicha pronssia ajalla 3.56,14.  

 

Johanna Matintalo kukisti Noora Walleniuksen

Turun Urheiluliiton Johanna Matintalo päihitti 22-vuotiaiden naisten 1500 metrin voittokamppailussa Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Noora Walleniuksen. Ajat olivat 4.33,82 ja 4.35,32.

Matintalo ohitti Walleniuksen 150 metriä ennen maalia ja rullasi helposti voittoon. Kolmanneksi tuli Kuortaneen Kunnon Aino Kivenmäki ennätyksellään 4.39,07. Matintalo voitti jo kolme vuotta sitten 16-vuotiaana Kalevan kisojen kultamitalin 800 metrillä.

Suolahden Urhon Saija Seppä ja IF Kraftin Heidi Kuuttinen kamppailivat 19-vuotiaiden naisten 1500 metrin mestaruudesta.

Seppä oli loppusuoralla nopeampi ja voitti kultaa ajalla 4.39,02. Kuuttinen sai hopeaa ennätyksellään 4.39,39. Pronssille juoksi kuurojen Euroopan mestari Vasa IS:n Lycke Karlsson ajalla 4.48,18.

(Jyrki Repola.)  

 

Kaikkien lajien mitalistit

LAPPEENRANTA 5.8.2016 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailut

M22,

400 m: 1) Ville Lampinen KU-58 47,72, 2) Joni Vainio-Kaila LaitJy 47,87, 3) Ville Aarnivala TampPy 48,19.

1500 m: 1) Joonas Rinne SaarijPu 3.51,41, 2) Samu Mikkonen KuopRei 3.54,84, 3) Kennedy Charicha TuUL 3.56,14.

3000 m ej: 1) Otto Loukkalahti IFRaseb 9.31,62, 2) Miika Tenhunen NivU 9.36,10, 3) Henrik Kymäläinen EspTa 9.45,04.

110 m aj (-0,2): 1) Elmo Savola LappVei 14,92, 2) Niko Tahvanainen PyhäsU 15,04, 3) Lauri Arpiainen EspTa 15,32.

10 000 m kävely: 1) Elmo Koivunen EsboIF 46.25,33, 2) Artturi Oila EspTa 48.11,56.

Korkeus: 1) Valtteri Välimäki UudKK 206, 2) Jesse Huttunen SavitU 204, 3) Samuli Eriksson SalVil 202.

Kuula: 1) Timo Kööpikkä LaihLu 18,10, 2) Matti Sivonen KuivAu 17,08, 3) Nico Oksanen LoimVoi 15,25.

 

M19,

400 m: 1) Markus Teijula NaantLöy 47,63, 2) Filiph Johansson GamlakIF 48,64, 3) Julius Uutela HKV 49,09.

1500 m: 1) Robin Ryynänen KeskiUYU 3.58,22, 2) Samuli Hussa LimNM 4.00,77, 3) Mikko Rahkola PudasjU 4.01,83.

3000 m ej: 1) Jere Alen KarkkPo 9.32,70, 2) Mikko Hirvonen KuopRei 9.36,77, 3) Jussi Eskola JyväskKU 9.49,34.

110 m aj (99,1 cm) (-0,5): 1) Valtteri Kalliokulju LiedPa 13,82, 2) Ilari Manninen JyväskKU 13,86, 3) Viktor Kantele BorgåAk 14,14.

 

10 000 m kävely: 1) Jere Niemi KeskiUYU 51.55,84, 2) Rasmus Lang VasaIS 52.08,71, 3) Hugo Leppäsyrjä TurWei 55.39,85.

Korkeus: 1) Miro Rastas RaisKu 208, 2) Matias Mustonen LempKiYU 202, 3) Ville Waher TuUL 200.

Kuula: 1) Panu Tirkkonen KeitKu 18,00, 2) Ville Välimaa KU-58 16,48, 3) Jonas Solvin IKFalken 15,77.

 

N22,

400 m: 1) Hilla Uusimäki KU-58 53,26, 2) Eveliina Määttänen KeskiUYU 54,86, 3) Amira Chokairy HKV 55,41.

1500 m: 1) Johanna Matintalo TuUL 4.33,82, 2) Noora Wallenius KeskiUYU 4.35,32, 3) Aino Kivenmäki KuortKu 4.39,07.

3000 m ej: 1) Sofia Muinonen EspTa 10.56,13, 2) Linnea Harala SomE 11.28,53, 3) Jenni Karstunen HIFK 12.27,22.

100 m aj (-0,9): 1) Reetta Hurske TampPy 13,45, 2) Emma Koistinen JyväskKU 13,79, 3) Erika Nevanperä KalajJu 14,08.

5000 m kävely: 1) Tiia Kuikka LappUM 25.17,39, 2) Venla Laiho LaitJy 26.03,68, 3) Sini Jussila VihdVie 27.24,68.

Korkeus: 1) Elin Pajunen IFÅsar 177, 2) Sini Lällä OrivPo 175, 3) Gabriela Kosonen TampPy 175.

Kiekko: 1) Salla Sipponen KeurKi 56,07, 2) Vilma Paakkala EspTa 49,28, 3) Tuula Penttinen PuumVi 46,14.

Keihäs: 1) Saara Lipsanen LappUM 51,80, 2) Jatta-Mari Jääskeläinen TuUL 49,47, 3) Miia Makkonen SysmSi 49,42.

 

 

N19,

400 m: 1) Aino Pulkkinen ÄänekU 54,36, 2) Kira Kruuti HKV 55,93, 3) Jessica Rautelin EsboIF 56,88.

1500 m: 1) Saija Seppä SuolU 4.39,02, 2) Heidi Kuuttinen IFKraft 4.39,39, 3) Lycke Karlsson VasaIS 4.48,18. 3000 m ej: 1) Anna Hyvärinen TuUL 11.57,03, 2) Emma Jyrkinen LappUM 12.54,06, 3) Jasmin Koivunen EsboIF 13.03,65.

100 m aj (-1,0): 1) Saga Kivekäs EspTa 13,99, 2) Heta Rasinkangas JyväskKU 14,28, 3) Annika Kylmänen KuivAu 14,29.

5000 m kävely: 1) Taika Nummi EspTa 22.18,94, 2) Enni Nurmi EspTa 23.08,09, 3) Elina Heikkinen OulPy 26.11,52.

Korkeus: 1) Elina Kakko PerttPei 177, 2) Ilona Äyräväinen KarhKa 177, 3) Saara Sinervo SalVil 175.

Kiekko: 1) Krista Uusi-Kinnala LaitJy 48,63, 2) Henna Sallinen SavonlRie 46,07, 3) Pinja Karhunen HämeenlTa 45,05.

Keihäs: 1) Suvi Kemppainen KajKi 46,34, 2) Emmi Heino KarkkPo 45,67, 3) Netta Karvinen KerimU 43,99.

LIVE-Tulospalvelu: