Heta Tuuri ylitti 183 ja Laura Rautanen 182

Naisten korkeushypyn tulostaso on parina viime vuotena noussut Suomessa ennätyskorkealle. Hallikausikin alkoi lupaavasti, kun ensin Laura Rautanen ylitti Kuopiossa 182 ja sen jälkeen Heta Tuuri Helsingissä 183.

Seitsemän vuotta sitten naisten Suomen mestaruuden voittanut Rautanen Vilppulan Veikoista hyppäsi tuloksensa torstaina Kuopiossa, missä hän yritti kolmesti myös korkeutta 184.

Samoissa kilpailuissa miesten 1000 metrin juoksun voitti yhdistetyn hiihdon Suomen mestari Ilkka Herola ajalla 2.57,56. Veera Mensonen Maaningan Mahdista juoksi naisten sarjassa lähes yhtä hyvin 2.59,82.

Lahden Ahkeran Heta Tuuri voitti naisten korkeushypyn perjantaina Myllypuron Liikuntamyllyssä. Voittotuloksensa 183 jälkeen hän yritti kolmesti korkeutta 186. Viimeisin yritys oli hyvin lähellä onnistua.

– Olen tosi tyytyväinen. Tämä oli kauden ensimmäinen kilpailu ja yritys 186:sta oli jo todella hyvä, Tuuri iloitsi.

Tuurin viimekesäinen ennätys on 188, millä hän sijoittui vuositilastossa toiseksi. Tampereen Pyrinnön Ella Junnila hyppäsi viime kesänä Ratinan stadionilla uuden Suomen ennätyksen 195.