Heta Tuuri uutena FitLine-tiimiin, kauden 2020 ryhmässä kuusi urheilijaa

Korkeushyppääjä Heta Tuuri on valittu kuuden yleisurheilijan FitLine-tiimiin. Hallikauteen valmistautuva hyppääjä oli viime kesänä kotimaan tilaston kakkonen ennätyksellään 188 ja ponnisti toiseksi Kalevan kisoissa ja Ruotsi-ottelussa.

– Olin yllättynyt ja tosi iloinen, kun tulin valituksi. Urheilija tarvitsee aina tukea ja nämä tuotteet on havaittu hyviksi. Ne on testattu niin, että urheilija voi niitä huolettaa käyttää, Tuuri sanoo.

Tiimi tarjoaa urheilijoille taloudellista tukea sekä tietotaitoa ja tuotteita tukemaan ravitsemusta. Tiimi perustuu FitLine-tuotteita kehittävän PM-International AG:n ja Suomen Urheiluliiton (SUL) yhteistyöhön, joka käynnistyi viime vuonna, ja jatkuu kuluvan vuoden kattavalla sopimuksella.

– Yhteistyö Suomen Urheiluliiton kanssa on meille erittäin tärkeää. Tätä kautta pääsemme luontevasti tukemaan urheilijoita ja heidän valmentajiaan matkalla menestykseen, juuri silloin kun he sitä eniten tarvitsevat, sanoo PM-International Finland Oy:n toimitusjohtaja Jussi-Pekka Teräs.

Tiimissä ovat tänä vuonna Tuuri, keihäänheittäjä Jenni Kangas, kiekonheittäjä Salla Sipponen, seiväshyppääjä Tommi Holttinen, keihäänheittäjä Elina Kinnunen ja kävelijä Tiia Kuikka.

– Yhteistyö tuotti hyvää tulosta viime vuonna. Urheilijoiden palaute meille on ollut erittäin positiivista. Ravintoasioiden ohella tiimin tuki on tarjonnut tukea harjoitteluun esimerkiksi harjoitusleirien tai muun harjoittelun kuluihin, Teräs sanoo.

Tuuri: Kesän tavoite perustason nosto ja EM-kisat

Yleisurheilussa kuluva vuosi huipentuu kesällä Tokion olympialaisiin ja Pariisin EM-kisoihin. Viime kesän ennätyksellään Tuuri on kahden sentin päässä EM-kisojen tulosrajasta 190.

– Omat ajatukset ovat juuri EM-kisoissa, olympialaisiin pääsy olisi iso plussa. Kesän tavoitteena on oman perustason nostaminen. Sitä tietä pitäisi ennätyskin saada yli 190:n. Talven treenit ovat näyttäneet hyvältä, Tuuri sanoo.

Tuuri, 24, asuu Helsingissä ja jalostaa Yhdysvalloista tehtyjä arkkitehtuurin opintoja Metropolian rakennusarkkitehtikoulussa. Hän harjoittelee Mikko Levolan valmennuksessa.

– Vuosi sitten, kun palasin Yhdysvalloista päätettiin Mikon kanssa, että kehitetään juoksemista enemmän lyhyiden vetojen kautta ja haetaan lisää voimaa, että saadaan tekemiseen jytyä. Tekniikassa keskityttiin pariin viimeiseen askeleeseen, Tuuri sanoo.

Työ tuotti viime kesänä hedelmää, kun oma ennätys koheni kaksi kertaa ja kesän pääkilpailuissakin hyppy kulki hyvin.

– Aika saman tyyppisellä treenaamisella on jatkettu. Juoksua ja loikkimista on painotettu. Iskutusta on tullut syksyn mittaan enemmän kuin ennen, Tuuri sanoo.

Kova kotimainen kilpailu motivoi

Talven ja kesän kilpailukausia Tuuri odottaa innolla, eikä vähiten siksi, että viime kesänä SE:n 195 ylittäneen Ella Junnilan, viime talvena 190:n hypänneen Jessica Kähärän ja halli-SE:n (191) haltijan Linda Sandblomin johdolla lienee luvassa kovatasoisia kotimaan kilpailuja.

– Se on tosi hyvä, että on tällainen porukka. Se motivoi urheilijaa aina enemmän kun näkee jonkun toisen onnistuvan, ja me myös pidämme toisistamme ja kannustamme toisiamme, Tuuri sanoo.