Hese-treenipäivä säväytti: Minna on niiiin kiva

Hese-treenipäivä säväytti: Minna on niiiin kiva

Hiki kihosi pintaan, mutta hymy pysyi huulilla Minna Nikkasen vetämässä Hese-treenipäivässä Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla. Huippuseiväshyppääjät opit, ajatukset, vinkit ja tietysti nimmarit otettiin innolla vastaan.

– Treenipäivä oli kiva ja se sujui hyvin. Kivointa oli kokeilla sähköisten ajanottolaitteiden kanssa, miten kovaa juoksee ja tietysti päästä koklaamaan seivästä Minnan opissa, 6B-luokan Paavo ja Elmer hehkuttivat.

– Minna on niiiin kiva, puhelias ja tosi hyvä ohjaaja.

Samaa mieltä oli Paavon ja Elmerin luokkatoveri Kerttu.

 – Treenipäivä oli tosi kiva. Olisi saanut kestää koko päivän. Oli kiva tavata Minna. Muu ei ihmetyttänyt kuin, että miten pieni se oikeasti on, Kerttu hymyili.

Nikkanen ohjasi koululla pitkän rupeaman. Se alkoi Hese-kisatreeneillä, jonka aikana heitettiin keihästä, kinkattiin, juostiin ja otettiin aikaa sähköisellä ajanottolaitteella. Samalla käytiin läpi kaikki Hese-kisojen lajit. 

Iltapäivällä oli vuorossa Minnan seiväskoulu.   

– Hese-treenipäivä oli vauhdikas. Lapset selvästi nauttivat toiminnasta ja olivat aktiivisia. Oli myös mukava saada vinkkejä yleisurheiluun sisätiloissa. Yleensä se on meillä laji, jota harrastetaan ulkona, totesi liikunnanopettaja Johanna Ant-Vuorinen.

Koulukisat jäivät Nikkasen mieleen

Treenipäivä on nautinto myös Nikkaselle, joka hyppäsi talven hallikaudella ennätyksensä 461 ja valmistautuu nyt kesän kisoihin. Hänet on jo valittu Rio de Janeirossa käytävin olympialaisiin ja Amsterdamissa kilpailtaviin EM-kisoihin.

 – Itselle parasta kouluvierailuissa on lasten liikunnan iloa ja se, että voin tarjota heille jotain erilaista, Nikkanen sanoo.

Nikkanen muistaa yhä omat kilpailut kunnan ja kaupungin välisissä koululaiskisoissa.

– Ne ovat minun parhaita koululiikuntamuistoja. Upeita reissuja parhaiden koulukavereiden kanssa. Koululaiskisoissa parasta on välitön, iloinen, kannustava ja kaikille tasoon katsomatta sopiva kisahenki.

Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun kuutos luokat osallistuvat kevään Hese-kisoihin. Piirikisakiertue käynnistyy 13. huhtikuuta Helsingissä Liikuntamyllyssä, pääkaupunkiseudun piirikisalla.

 – Tämä ryhmä on nyt valmis Hese-kisaan, Nikkanen linjasi treenipäivän päätteeksi.

Hese-kisoissa viides- ja kuudesluokkalaiset koululaiset kisaavat leikkimielisesti koulun, paikkakunnan, piirien ja lopulta Tampereella 19.5 valtakunnan mestaruuksista. Hesa-kisat huipentavat vuosittain Hesburgerin ja Suomen Urheiluliiton (SUL) H-hetki koululiikuntaohjelman. Sillä edistetään lasten hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista koulun toimintaympäristössä, ja kannustetaan elinikäiseen liikunnan harrastukseen.

Lisätietoja: https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/yleisurheilua-opettajille

 


Hese-kisa treenipäivä_HKI_160315.jpg

Hese-kisa treenipäivä_HKI_160315.jpg

Hese-kisa treenipäivä_HKI_160315.jpg