Hese-piirikisoissa osallistujaennätysten viikko!

Hese-piirikisoissa osallistujaennätysten viikko!

Kuluvalla viikolla kilpailluissa Hese-kisoissa oli tunnelma korkealla. Siitä vastasi ennätyksellisen suuri joukkueiden määrä. Varsinais-Suomen alueen kisoissa Turussa oli mukana 28 joukkuetta ja Pohjois-Pohjanmaan kilpailuissa Oulussakin 26 joukkuetta!

Myös Lahden alueen Hese-piirikisoissa oli ilahduttavan paljon kuhinaa. Siitä vastasivat tiukasti keskenään kisailleet 19 joukkuetta. Nastolassa, Liikuntakeskus Pajulahden järjestetyissä kisoissa hallin kaiuttimista pauhanneeseen menevään musiikkiin sekoittuivat kannustusjoukkueiden iloiset huudot.

  • Tykkään tosi paljon! Olen mukana Hese-kisoissa ensimmäistä kertaa ja tämähän vaikuttaa oikein mukavalta tapahtumalta. On kiva, että hallissa on paljon oheistekemistä niillekin oppilaille, jotka eivät ole mukana kisajoukkueessa, Ahtialan koulun 5A-luokan opettaja Tuija Piltti totesi.

Hän kertoi kisojen järjestelyjen sujuneen jouhevasti ja oppilaiden nauttineen kilpailutapahtumasta.

  • Tänä vuonna olemme näiden vitosten kanssa vähän niin kuin tutustumassa kilpailuihin. Ensi vuonna tullaan sitten taistelemaan voitosta.

Myös Nastolan Kirkonkylänkoulun 6A-luokan opettaja Pirjo Mertaranta viihtyi Pajulahdessa Hese-kisojen tunnelmassa.

  • Luokan yhteishengelle tällainen kilpailu on hieno juttu. On hienoa, että kaikki oppilaat pääsivät mukaan.

Jalkarannan koulua edustanut Fiia Hyvärinen odotti innolla kierrosviestin alkua. 

  • Kivaa on ollut! Kaikki lajit menivät hyvin, pituus ja sukkulaviesti ehkä parhaiten, ratsastusta harrastava Fiia arvioi.

Lahden alueen kisojen järjestelyistä vastasivat Liikuntakeskus Pajulahden liikuntaneuvojaopiskelijat. Pituushyppypaikalla lanan varressa ollut Annika Utela kertoi tapahtuman olleen toisen vuosikurssin opiskelijoiden näyttötehtävä.

  • Olemme olleet mukana järjestämässä jo tosi monia tapahtumia. Järjestelyt menevät jo aika rutiinilla ja ovat mukavaa vaihtelua opintoihin, Annika Utela totesi.

 

Lahdessa Hese-piirikisojen voitto meni Kausalan koulun 6B-luokalle. Toiseksi sijoittui Kärkölän yhtenäiskoulu ja kolmanneksi Nastolan Kirkonkylänkoulun 6B.

Satakunnan kolme parasta olivat Käppärän koulu, Kaaron koulu ja Kirkonseudun koulu.

Pohjois-Pohjanmaalla voittajaksi selviytyi Kempeleen Ylikylän yhtenäiskoulun 6F. Toiseksi sijoittui Oulun Kaukovainion koulun 5A ja kolmanneksi saman koulun 6B-luokka.

Varsinais-Suomessa voiton vei Raision Kuloisten koulu. Toiseksi sijoittui Ruskon kirkonkylän koulu ja kolmanneksi Hovirinnan koulu Kaarinasta.

Helsingissä Hese-kisan voiton ja samalla valtakunnallisen finaalipaikan lunasti itselleen Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun 6B-luokka. Toiseksi sijoittui Haagan peruskoulu ja kolmanneksi Vesalan ala-aste.

Ensi viikolla Hese-piirikisoja kisaillaan Kymenlaaksossa, Keski-Suomessa ja Lapissa & Länsi-Pohjassa.