Hese-piirikisat liikkeelle loistotunnelmassa

Yleisurheilun Hese-kisasarja on täydessä vauhdissa. Se alkoi hyvätasoisilla piirikisoilla Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa ja Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä.

Pajulahti-hallissa voittoon uurasti lahtelaisen Mukkulan koulun 6C. Rovaniemellä voiton vei kemiläisen Karihaaran koulun 6C-luokka. Piirikisat jatkuvat läpi kevään toukokuun puoliväliin.

Pajulahti-hallissa kilpaili joukkueita Lahdesta, Nastolasta, Iitin Kausalasta, Kärkölästä ja Padasjoelta. Tunnelma oli käsinkosketeltava.

– Tunnelma oli huikean kannustava. Erityiskiitoksen voi antaa padasjokelaisille hauskoista kannustuskylteistä, kertaili kisaa järjestämässä ollut Lahden Ahkeran Matti Hannikainen sanoo.

,

Mukkulan 6C voitti tiukan kamppailun toiseksi sijoittunutta Rakokiven peruskoulua vastaan sijoituspistein 6-11. Mukkula voitti keihäänheiton ja kierrosviestin, ja oli toinen sukkulaviestissä ja pituushypyssä. Kausalan koulun 6A oli kilpailun kolmas 13 sijoituspisteellä.

– Paikalla oli kaikkiaan 18 joukkuetta. Kisan järjestivät Pajulahden liikunnanopiskelijat näyttötyönä ja se sujui hyvin, Hannikainen kertoo.

,

,

Karihaaran koulun 6C-luokalta tasainen suoritus

Rovaniemellä Karihaaran koulun 6C-luokan voiton sinetöi tasainen suoritus. Joukkue voitti sukkulaviestin ja keihään, ja ylsi toiseksi pituushypyssä ja kierrosviestissä.

Toiseksi pistekilpailussa sijoittui Nivavaaran koulun 6A-luokka Rovaniemeltä. Ounasvaaran peruskoulun 5A-luokka oli kolmas.

– Hieno tiivisrytminen kilpailu. Lapin Urheiluopiston 200 metrin rata tiivisti tunnelmaa entisestään, totesi Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Yrjö Kelhä.

Rovaniemellä kilpaili kaikkiaan yhdeksän joukkuetta.

Hese-kisa on 5-6 luokkalaisille järjestettävä yleisurheilun joukkuekisa. Se huipentuu piirin kisojen jälkeen finaaliin 21. toukokuuta Tampereella.