Hese-kisat starttaavat keskiviikkona Rovaniemeltä

Hese-kisat starttaavat keskiviikkona Rovaniemeltä

Koululaisten valtakunnallinen Hese-kisakiertue starttaa kuluvan viikon keskiviikkona, 11.4., Lapin Urheiluopistolta Rovaniemeltä. Luvassa on 17 paikkakunnan piirikisakiertue, jonka voittajat kohtaavat toukokuun lopussa Tampereella kilpailtavassa finaalissa.

Hese-kisa on vuotuinen 5.–6.-luokkalaisten yleisurheilukilpailu, jossa koulut mittelevät paremmuudesta 12 oppilaan joukkueissa. Kullekin joukkueelle on tarjolla piirin ja lopuksi valtakunnan mestaruus. Hese-kisat ovat maksuttomia ja kaikille kouluille avoimia tapahtumia, joissa tärkeintä ei ole voitto vaan yhteisen ponnistelun ja toisten kannustamisen luoma tunnelma.

Hese-kisojen kummiurheilija, aitajuoksija Anniina Kortetmaa, kehottaa luokkia valmistautumaan tapahtumaan yhteisellä tekemisellä.

– Tärkeintä on hyvän tiimihengen luominen. Myös Hese-kisan lajeja kannattaa hieman harjoitella etukäteen. Tiiminhenkeä voi rakentaa vaikkapa tekemällä yhdessä oman joukkueen kannustusbanderolleja tai suunnittelemalla yhteistä vaatetusta, hän ohjeistaa.

Ilmoita luokkasi mukaan elämyspäivään!

Anniina Kortetmaan mukaan Hese-kisojen lajit sopivat kaikille. Lajeja ovat sukkulaviesti (12 x 60 metriä), pituushyppy, junnukeihäs ja kierrosviesti, eli 12 x ratakierros. Hese-piirikisat kilpaillaan ennen finaalia huhti- ja toukokuun aikana, yhteensä 17 paikkakunnalla. Jos et ole vielä ilmoittautunut mukaan, tee se heti!

Hese-piirikisojen päivämäärät ja paikkakunnat:

https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/koululaiskilpailu/kisapaivat 

Ilmoittautuminen:

www.yleisurheilurekisteri.fi  palvelutunnus: 2018HESE

Lisätietoa tapahtumasta:

https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/koululaiskilpailu