Hese-kisat käynnistyvät ensi viikolla

Hese-kisat käynnistyvät ensi viikolla

Valtakunnallinen koululaisten Hese-kisakiertue käynnistyy jälleen ensi viikolla. Luvassa on supervauhdikkaita yleisurheilun joukkuekilpailuja, joissa kuntakohtaisista karsinnoista piirikisaan selvinneet koulut kamppailevat paikasta valtakunnalliseen finaaliin!

Hese-kisa on peruskoulun 5-6 luokkalaisille järjestettävä yleisurheilun joukkuekisa, jossa kilpaillaan 12 henkisin joukkuein koulun, paikkakunnan, piirien ja valtakunnan mestaruuksista. Valtakunnalliset piirikisat käynnistyvät ensi viikolla, jolloin piirikisan voitosta kamppaillaan mm. Turussa, Jyväskylässä, Oulussa, Porissa ja Lahdessa. Kilpailujen lajeina ovat pituushyppy, junnukeihäs, sukkulaviesti ja kierrosviesti. Jokaisessa osakilpailussa on mukana satakunta osallistujaa, joten luvassa on liikunnan riemua ja huikeaa kannustusta!

Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin yhteistyöstä ponnistava H-hetki koululiikuntaohjelmaa, jonka avulla halutaan edistää lasten liikkumista koulussa.

  • Hese-kisa on huikean hieno ja koulujen keskuudessa erittäin pidetty kilpailu, joka kasvattaa luokkahenkeä ja innostaa lapsia liikkumaan. Liikkuva lapsi liikkuu aikuisenakin, muistuttaa Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Ritva Immonen.

Hese-kisakiertue vierailee reilun kolmen viikon aikana 17 paikkakunnalla eri puolella Suomea. Mukana on kymmeniä kouluja ja satoja lapsia. Piirikisojen parhaat pääsevät mukaan valtakunnalliseen Hese-kisafinaaliin, joka kilpaillaan tänä vuonna Tampereella 20.5.

Hese-piirikisat 2015

20.4. Varsinais-Suomi, Turku, Kupittaa

22.4. Keski-Suomi, Jyväskylä, Hipposhalli

22.4. Pohjois-Pohjanmaa, Ouluhalli, Oulu

22.4. Satakunta, Pori, Karhuhalli

23.4. Lahti, Nastola, Pajulahtihalli

6.5. Lappi + Länsi-Pohja, Rovaniemi, Lapin Urheiluopisto

6.5. Pohjois-Savo, Leppävirta, Vokkolan urheilukenttä

6.5. Etelä-Pohjanmaa, Seinäjoki, keskuskenttä

7.5. Etelä-Savo, Savonlinna, Tanhuvaaran urheiluopisto

7.5. Kymenlaakso, Kotka, Karhulan Keskuskenttä

8.5. Etelä-Karjala, Lappeenranta, Kimpisen kenttä

12.5. Keski-Pohjanmaan, Kokkola, Kirkonmäen kenttä

12.5. Häme, Tampere, Pyynikin urheulukenttä

12.5. Uusimaa, Hyvinkää, Hyvinkään urheilukenttä

13.5. Kainuu, Paltamo, keskuskenttä

13.5. Pohjois-Karjala, Joensuu, Hammaslahden kenttä

13.5. Helsinki, Espoo, Leppävaaran stadion

Lisätietoja: www.h-hetki.net