Hese-kisakiertue ennätyksellisen hyvässä vauhdissa!

Hese-kisakiertue ennätyksellisen hyvässä vauhdissa!

Hese-piirikisat ovat hyvässä vauhdissa. Viime viikolla käydyissä piirikisoissa nähtiin tasaväkisiä kamppailuja, hurjaa kannustusta ja roppakaupalla iloisia ilmeitä.

Oulun piirikisavastaava Heino Ruuskanen kertoo kilpailujen sujuneen erittäin hyvin.

– Mukana oli ennätyksellisen suuri osanottajajoukko, peräti 25 koulua. Kilpailu oli tasaista ja voittaja ratkesi vasta viimeisessä viestissä. Voiton vei Kaukovainion koulun 6A, mutta he eivät lähde finaaliin harmillisesti samalle päivälle osuneen luokkaretken takia. Finaalissa Oulua edustaa toiseksi sijoittunut Teuvo Pakkalan koulu, Ruuskanen kertoo.

Myös Varsinais-Suomen piirikisoissa Turussa oli ennätysosanotto. Mukana oli 18 joukkuetta. Piirikisavastaava Juha Oksanen kertoo voittajan selvinneen vasta viimeisessä lajissa.

– Kilpailu oli todella jännittävä. Turusta pääsi finaaliin Liedon Kirkonkulman koulun (kuvassa) kuudes luokka, Oksanen kertoo.

Turun kilpailua oli seuraamassa myös Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.

– Oli mahtavaa nähdä lasten aito into ja ilo. Keihästä heitettiin ulkona, ja kannustushuudot raikuivat koko kentän yli. Monet olivat tuoneet mukanaan hienoja kannustuskylttejä ja lakanoita. Näimme myös mahtavia keihäskaaria!

Neljän joukkueen Kausala

Viime viikolla kisailtiin myös Lahdessa, jossa rikottiin ennätyksiä joukkueiden määrän suhteen. Piirikisavastaava Matti Hannikainen kertoo järjestelyjen sujuneen hyvin. Tunnelmaa ja kannustusta oli tuttuun tapaan yllin kyllin.

– Kausalan koulusta oli mukana peräti neljä joukkuetta.En muista, että vastaavaa joukkuemäärää olisi ollut aiemmin mistään muusta koulusta. Myös kilpailun voitto meni Kausalaan. Voittajien vauhti ja tulostaso oli kaikissa lajeissa erittäin kova, Hannikainen totesi.

Hese-kisakiertue jatkuu jälleen vapun jälkeisellä viikolla. Silloin kisaillaan Lapin, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan Hese-piirikisat.