Hese-kisakevät huipentuu ensi viikolla Tampereen Pyynikillä

Finaali

Enää ei ole viikkoakaan siihen, kun Hese-kisa huipentuu tämän kevään osalta finaaleihin Tampereen Pyynikillä 21. toukokuuta. Viides- ja kuudesluokkalaisten yleisurheilun joukkuekisan huipennusta odotetaan innolla muun muassa lahtelaisessa Mukkulan koulussa, josta piirikisan voittajana Tampereelle matkaa 6C.

– Tämä on meille kuudennen luokan huipennus. Olemme liikuntapainotteinen luokka. Olimme tosi yllättyneitä, että voitimme. Jonkun verran harjoittelimme kyllä yhdessä, ja toki nyt, kun jatkoon pääsimme, olemme harjoitelleet. Olemme harjoitelleet tänään viimeksi keihäänheittoa ja pituushyppyä, luokan opettaja Kirsi Viikilä kertoo.

Mukkulan koululaisille urheilupäivä Tampereella on mieluisa:

– Sehän on vähän kuin luokkaretkipäivä tietyllä tavalla, pääsemme porukalla liikkeelle. Avoimin mielin lähdemme katsomaan, Viikilä sanoi hymyillen.

Tänä vuonna Hese-kisassa luokkia on ollut mukana ennätyksellisesti yli 250. Finaaliin selvisivät Mukkulan koulun 6C:n lisäksi Karihaaran koulu 6C, Käppärän koulu 6C, Tikan koulu 6C, Rauhalan koulu 6C, Uskelan koulu 6C, Karhumäen koulu 6A, Europaeuksen koulu 6ab, Kastellin koulu 6C, Kirja-Matin koulu, Kerimäen koulu 6lk, Helsinkin Suomalainen yhteiskoulu 6B, Leppäkertun koulu 5A, Soidinsuon koulu 6C, Söderkulla skolan 6, Tesoman koulu 6A ja Takalon koulu 6B.

– Toivon, että luokat saavat Hese-kisasta pitkäaikaisen perinteen koulun 5-6-luokkalaisille ja H-hetken kautta tulleet vinkit auttavat lisäämään liikuntatunneilla juoksemista, heittämistä ja hyppäämistä. Näitä taitoja tarvitaan lajissa kuin lajissa. Finaalipäivän toivon olevan kaikille osallistujille ikimuistoinen kokemus, sellainen mistä kerrotaan pitkään kaikille silmät säihkyen, Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti sanoo.

Jäntti on nähnyt Hese-kisahenkeä parhaimmillaan jo useammissa piirikisoissa.

– On ollut ilo nähdä luokkia, joille Hese-kisa on kevään kohokohta. Parasta on nähdä onnistumisen riemun kiljahdukset ja kuulla kuinka luokka on treenannut jo neljännestä luokasta lähtien kisaa varten. Silloin tietää, että konsepti on onnistunut, Jäntti sanoo tiistaita itsekin jo malttamattomana odottaen.

Hese-kisan finaalipäivä tuo säpinää Pyynikille lähes koko päiväksi, sillä tapahtuma alkaa klo 11 ja päättyy klo 15 mennessä.

Hese-kisan kummeja ovat pika-aituri Elmo Lakka sekä pikajuoksija Anniina Kortetmaa. Lakka on menossa mukana myös tiistaina, Kortetmaata puolestaan tuuraa Tampereen Pyrintöä edustava korkeushyppääjä Ella Junnila.