Hese-kisa luo joukkuehenkeä ja kannustaa yrittämään

Hese-kisa luo joukkuehenkeä ja kannustaa yrittämään

Hese-kisa on 5.–6.-luokkalaisten yleisurheilukilpailu, jossa paremmuuksista mitellään 12 urheilijan joukkueissa. Tarjolla kullekin joukkueelle on koulun, paikkakunnan, piirin ja lopuksi valtakunnan mestaruus. Hese-kisat on osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki -koululiikuntaohjelmaa. 

Hese-kisat ovat maksuttomia. Tilaa on kaikille mukaan haluaville kouluille. Tärkeintä ei ole voitto vaan yhteisen ponnistelun ja toisten kannustamisen luoma tunnelma. Kilpailulajit sopivat kaikille. Ne ovat sukkulaviesti 12 x 60 metriä, pituushyppy, junnukeihäs ja kierrosviesti, eli 12 x ratakierros. 

Sukkulaviestijoukkueessa on kuusi tyttöä ja kuusi poikaa niin, että tytöt juoksevat vastakkain ja samoin pojat keskenään. Pituushypyssä mittaus on ponnistusjäljestä alastulon jälkeen ja ponnistusalue on metrin levyinen. Keihäs on 350-grammainen muovinen junnukeihäs. Kierrosviestissä joukkueen jokainen jäsen juoksee yhden kierroksen. 

Joukkue, jossa on kuusi tyttöä ja kuusi poikaa sekä kaksi vaihtojäsentä kierrosviestiin, kootaan samalta luokalta. Se voi olla 5. tai 6. luokka tai yhdysluokka 5.–6. Pieniä luokkia voi yhdistää, jos yhteenlaskettu oppilasmäärä (tai yhdysluokilla luokan 5.–6.-luokkalaisten oppilasmäärä) on 30 tai sitä pienempi. 

Hese-piirikisa aikataulu 2018 (Klik!) 
 


1dx_2317.jpg

,

Miten pääsen mukaan?
Ilmoittautua voi osoitteessa yleisurheilurekisteri.fi, palvelutunnus: 2018HESE

Kehen voi ottaa yhteyttä?
Mika Tyrkkö, aluepäällikkö, Suomen Urheiluliitto, p.  044 257 6169 tai mika.tyrkko@sul.fi / nuoriso@sul.fi

Lisätietoja: 
www.h-hetki.net