Hese-kisa kiertue starttaa huomenna Helsingistä, lahtelaiset ehtivät vielä treenata!

Hese-kisa kiertue starttaa huomenna Helsingistä

Kun seiväshyppääjä Eemeli Salomäki asteli Kasakkamäen koulun liikuntasalin ovista sisään, huhtikuinen koulupäivä muuttui tavallista vauhdikkaammaksi. Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin yhteisen H-hetkiohjelman kummiurheilijan vetämät Hese-kisatreenit sekä hauskat vastaukset oppilaiden kiperiin kysymyksiin saivat hymyn kaikilla paikalla olleiden huulille.

Mikä on mielipiteesi Donald Trumpista? Onko sinulla tyttöystävää? Onko seiväshyppy vaarallista? Mitä muuta harrastat kuin seiväshyppyä?

Eemeli Salomäki pääsi Kasakkamäen koululla todelliseen piinapenkkiin. Kaikesta näki, että H-hetken kummiurheilijan vierailua oli odotettu pitkään.

-Donald vaikuttaa hauskalta, on minulla kihlattu, kyllä – seiväshyppy on vähän vaarallistakin, ja seuraan seiväshypyn lisäksi vaikka mitä: mm. autourheilua ja mölkkyä, Eemeli kertoi.

5A-luokan pojat Sami, Joona, Paulus ja Jerry pitivät Eemeliä hauskana tyyppinä. Yleisurheilulajeista parhaat pisteet sai seiväshyppytreenit patjalle ja lopuksi pinkaistu sukkulaviesti.

-Ja patjalla pomppinen, sekin oli hauskaa, pojat nauroivat.

Yleisurheilutreenejä vetämässä ollut Lahden Ahkeran konkariohjaaja Matti Hannikainen kertoi koululaisten kokeilleen innolla pituushyppyä, pikajuoksua ja seiväshypyn osaharjoitteita.

-Koska koulu on menossa Hese-kisoihin, näistä lajitreeneistä oli varmasti hyötyä. Teimme paljon pituusponnistuksia ja jokainen pääsi testaamaan nopeuttamaan valokennoilla useamman kerran. Myös Eemelin seiväshyppytreenit patjalle tuntuivat olevan kovasti lasten mieleen.

Päivän stara ja lukuisten selfiekuvien keskipiste, Eemeli Salomäki, kertoi nauttivansa kovasti lasten ohjaamisesta.

-Voisin kuvitella tekeväni tätä myös työkseni. H-hetken kummiurheilijana toimiminen on ollut todella mukavaa. Lapset nauttivat liikkumisesta, ovat innolla mukana treeneissä ja haluavat oppia uutta. Se tuntuu itsestäkin kivalta. Finaalissa on ollut joka vuosi aivan mahtava tunnelma.

5B-luokan opettajan sijaisena työskennellyt Minna Leppäsalo katsoi lasten riemua taustalla ja sanoi H-hetkipäivän olevan mieluisaa ja opettavaista myös opettajille.

-Lapset tapaavat idolinsa ja opettajat saavat uusia virikkeitä ja ideoita opetukseen. Kun tapahtuma on vielä omassa koulussa ilman, että tarvitsee lähteä minnekään, niin vielä parempi. Tällainen päivä on oikein mukavaa ja tervetullutta vaihtelua koko koulun arkeen.

Hese-kisa kiertue starttaa huomenna 13.4 Helsingin Liikuntamyllystä – Lahti on tulessa 21.4!
Yhteensä kisataan 17 piirikisaa ja näiden kisojen parhaat kohtaavat Tampereella 19.5 käytävässä finaalissa. 

Lisätietoja: https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/koululaiskilpailu