Hese-kisa ilmoittautuminen vauhdissa – Pohjois-Pohjanmaalla osanottajaryntäys!

Hese-kisa ilmoittautuminen vauhdissa – Pohjois-Pohjanmaalla osanottajaryntäys!

Huhtikuussa käynnistyvien Hese-kisojen ilmoittautuminen on täydessä vauhdissa. Luvassa on 17 vauhdikasta piirikisaa, joita järjestetään eteläisestä Suomesta aina Rovaniemelle asti. Nopeiten ilmoittaumisen alkamiseen on reagoitu Pohjois-Pohjanmaalla, jonka piirikisoihin on tullut ennätyksellisen paljon ilmoittautumisia.

– Hese-kisat ovat täällä Pohjanmaalla todella suosittu kilpailutapahtuma. Opettajilta tulee niistä vuosittain erittäin hyvää ja positiivista palautetta. He sanovat, että kilpailutapahtumat on laadukkaasti järjestettyjä ja että oppilaille jää kilpailuista hyvä mieli. Se saa heidät ilmoittamaan koulunsa ja luokkansa vuosi toisensa jälkeen mukaan, Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Yrjö Kelhä kertoo.

Kelhän mukaan yksi tärkeimmistä syistä kilpailujen suosioon on myös varhainen tiedottaminen. Kouluja ja opettajia informoidaan jo hyvissä ajoin Hese-kisoista, jotta he ehtivät luokkiensa kanssa myös valmistautumaan kisoihin.

– Harva haluaa lähteä täysin harjoittelematta mukaan. Kun osallistuminen on tehty ajoissa ja piirikisojen ajankohta on tiedossa, luokalle jää hyvin aikaa treenata Hese-kisalajeja. Talven sisäliikuntajaksolla siihen on hyvä mahdollisuus.

Oululaisella Kaukovainion koululla on pitkä ja menestyksekäs Hese-kisahistoria.  Koulu on ollut Hese-kisassa mukana jo vuosia ja viimeksi vuonna 2011 se nappasi Hese-kisafinaalista voiton kotiin.

Koulun 5-luokan opettaja Marjo Käyrä kertoo harjoittelevansa luokkansa kanssa etukäteen lähinnä junnukeihäänheittoa.  

– Hyppäämistä ja juoksemista tulee harjoiteltua vähän kaikissa liikuntalajeissa, mutta keihäänheitto on ihan oma juttunsa. Sitä käymme treenaamassa hallissa ainakin kerran ennen piirikisoja, hän suunnittelee.

Käyrän mukaan Hese-kisa on mainio elämys ja yhteishengen kohottaja koko luokalle.

– On hienoa, että mukaan pääsevät nekin, jotka eivät kilpaile, sillä heidät on huomioitu hienosti kannustuskisassa. Porkkanana oleva piirikisan voitto ja finaalireissu Tampereelle on sekin hieno kannustin. Viimeksi yhdistimme matkaan Särkänniemi-vierailun. Koko matka oli lapsille ja myös meille opettajille niin kiva elämys, että se olisi hieno uudestaan.

Ilmoittaudu mukaan!

https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/koululaiskilpailu/ilmoittaudu-mukaan

Hese-piirikisa aikataulu 2016
https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/koululaiskilpailu/kisapaivat

Lisätietoa H-Hetkestä ja Hese-kisasta osoitteessa: www.h-hetki.net tai nuoriso@sul.fi