Henry Manni loistokelauksella 100 metrin MM-finaaliin!

Pyörätuolikelaaja Henry Manni onnistui loistavasti MM-kilpailuissa Pariisissa torstaiaamuna. Manni oli luokan 34 miesten 100 metrin alkuerissä neljänneksi nopein ja kilpailee illalla finaalissa kello 20.45 Suomen aikaa.

Manni joutui tiukkaan paikkaan, kun ensimmäisen alkuerän myötäinen tuuli 0,5 metriä sekunnissa muuttui hänen erässään vastatuuleksi 0,6 metriä sekunnissa. Manni venyi kuitenkin erässään toiseksi upealla ajalla 15,53. Hänen paremmissa tuulioloissa kelaamansa Suomen ennätys on 15,44.

Manni hävisi erässään vain 100 metrin kilpailuja pitkään hallinneelle tunisialaiselle ME-miehelle Walid Ktilalle, jonka aika vastatuulessa oli 15,22. Myötätuulierän voitti Thaimaan Chaiwat Rattana Aasian ennätyksellä 15,11.

Kokenut Manni on 100 metrin Euroopan mestari vuosilta 2014 ja 2016 sekä sijoittui vuoden 2016 paralympiakisoissa kolmanneksi. Pariisin MM-kilpailuiden ennätysvertailussa hän oli kuitenkin nuorempien joukossa vasta kahdeksas.

Torstai-illan finaaleissa Suomen joukkueesta kilpailee Mannin lisäksi Vilma Berg luokan 38 naisten pituushypyn finaalissa.

PARIISI (FRA) 9.-17.7.2023 10:nnet Parayleisurheilun MM-kilpailut