Henkinen valmennus kiinnostaa Kämäräistä

Ruotsi-ottelu oli päätepiste kiekonheittäjä Sanna Kämäräisen pitkälle uralla. EM-kisoissa pistesijalle yltäneen ja parhaimmillaan 61,07 heittäneen Kämäräisen päätös uran lopettamisesta syntyi elokuun alussa.

– Tein päätöksen Espoon Motonet GP:n jälkeen. Katsoin omia heittoja totesin, että heitän ihan hyvin, mutta siinä ei ole tehoja. Totesin, että enempää näistä jaloista ei lähde, Kämäräinen sanoi.

Urallaan Kämäräinen, 34, on koonnut 12 mitalia Kalevan kisoissa ja ollut vuosia Suomen Ruotsi-otteluiden vakiomiehistöä. Oma ennätyksensä 61,07 hän heitti kesällä 2015, mutta saman vuoden joulukuussa iski selkävaiva, joka piti leikata.

Sitkeän kuntoutuksen jälkeen Kämäräinen palasi kilpakentille kesällä 2018 ja on sen jälkeen voittanut yhden Suomen mestaruuden ja kaksi hopeaa ja heittänyt parhaimmillaan 56,96. Paluutaan Kämäräisen ei ole tarvinnut katua.

– Sain uuden mahdollisuuden ja käytin sen parhaalla mahdollisella tavalla. Ne rahat eivät ole menneet hukkaan, Kämäräinen sanoi.

Lapinlahden Vetoa edustaneen Kämäräisen parhaat muistot uralta ovat 2014 Tampereella heitetty halli-SE 60,67 ja 2014 Zürichin EM-kisoissa seitsemännen sijan tuonut 60,52 ja saman kesän vierailu Zürichissä Timanttiliigan kilpailussa.  Urheilun parissa Kämäräinen aikoo pysyä jatkossakin. Häntä kiinnostavat varsinkin työt henkisen valmennuksen parissa.

– Sitä voi kysyä keneltä vaan huipulta, mutta siellä ne erot huipulla tehdään, korvien välissä, Kämäräinen sanoo.

Ratinan stadionilla Kämäräisen uran päätöstä juhli myös Kiitos Sanna -lakanan kanssa Kämäräistä kannustanut ystävien ja entisiä treeni- ja kilpakumppaneiden joukko.