Helsinki City Running Day ja Citroën Naisten Kymppi siirtyvät syksymmälle

Helsingissä järjestettävät juoksutapahtumat Helsinki City Running Day ja Citroën Naisten Kymppi siirtyvät keväältä loka- ja elokuulle. Helsinki City Running Dayn uusi päivämäärä on 2. lokakuuta ja Naisten Kympin 28. elokuuta. Siirroista päätti juoksutapahtumia järjestävä Suomen Urheiluliitto (SUL).

– Koronaepidemian takia tapahtumien järjestämiseen keväällä liittyy niin paljon epävarmuutta, että päätimme siirtää tapahtumat syksymmälle. Meille tärkeintä on tarjota osallistujille turvallinen tapahtuma, sanoo SUL:n juoksutapahtumien johtaja Harri Hänninen.

Helsinki City Running Day piti järjestää 15. toukokuuta ja Citroën Naisten Kymppi 29. toukokuuta.

– Vuosi sitten Helsinki City Running Day siirtyi samasta syystä keväältä lokakuulle. Tapahtuma onnistui hyvin ja toi meille arvokasta kokemusta, jota hyödynnämme nyt, Hänninen sanoo.

Kaikki tähän mennessä molempiin tapahtumiin tehdyt ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti uudelle päivämäärälle.

– Tapahtumiin ilmoittautunut voi halutessaan siirtää osallistumisensa myös kevään 2022 tapahtumaan. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse, Hänninen sanoo.

Virtuaalitapahtumat virikkeinä toukokuussa

Kevään tapahtumiin valmistautuneille liikkujille on toukokuussa tarjolla virtuaalitapahtuma.

– Ilmoittautumalla Helsinki City Running Dayn nettisivustolla voi 15.-23. toukokuuta välisenä aikana osallistua virtuaalitapahtumaan. Siinä voi juosta omalla reitillä 5 kilometriä, 21,1 kilometriä tai 42,2 kilometriä, Hänninen kertoo.

– Naisten Kympistä kiinnostuneille on toukokuussa tarjolla Virtuaalikymppi sometapahtumana. Se järjestettiin myös viime keväänä ja sai silloin suuren suosion.

Helsinki City Running Dayn tapahtumakeskus on Helsingin olympiastadionilla. Tapahtuma koostuu kuudesta eri juoksumatkasta, jotka ovat Helsinki City Marathon, Helsinki City Run -puolimaraton, Salvequick Helsinki City 5 -katujuoksu, Garmin Helsinki City Marathonviesti, Helsinki City Double (maraton ja puolimaraton) sekä lasten Minimarathon.

Citröen Naisten Kymppi koostuu 10 kilometrin mittaisesta Naisten Kympistä ja mailin pituisesta LadieSmilesta sekä ohjelmatarjonnasta Olympiastadioninaukiolla.

Helsinki City Running Day

Citröen Naisten Kymppi.fi