Helsinki City Maraton kansainvälisempi kuin koskaan, Street Run vetää juoksijoita

Helsinki City Maraton kansainvälisempi kuin koskaan

Helsinki City Marathon on kansainvälisempi kuin koskaan. Elokuun 12. päivä juostavaan massatapahtumaan on lähdössä juoksijoita 72 eri maasta. Aiempi ennätys oli 64 maata ja peräisin viiden vuoden takaisesta kilpailusta. 

– Noin kolmannes kaikista juoksijoista on ulkomaalaisia. Suomen ulkopuolelta eniten juoksijoita on Britanniasta, Saksasta, Italiasta ja Ruotsista sekä Japanista, kertoo kilpailupäällikkö Markku Haverinen.

Kenialainen Robert Magut on paikalla puolustamassa viime vuoden voittoaan. Myös kolmanneksi viime vuonna juossut Jeremiah Kimaiyo on maustamassa kilpailun kärkitaistelua. 

Matkaan on lähdössä kaikkiaan noin 3200 juoksijaa.

Helsinki City Marathon starttaa 12.8 kello 15.00 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan välittömästä läheisyydestä. Juoksun maali on Telia 5G Areenalla, eli Töölön jalkapallostadionilla.

– City Marathonin reitti uusittiin kaksi vuotta sitten. Kahtena kierroksena juostavalla reitillä huolto pelaa. Entistä nopeammalla reitillä on tarjolla tasamaata, puistoa, merimaisemaa ja kantakaupunkia, Haverinen sanoo.

Vaihtoehtona Helsinki Street Run

Jos koko maraton ei maistu, Helsinki City Marathonin kanssa samana päivänä juostaan kolmatta kertaa 17 kilometrin mittainen Helsinki Street Run.

Juoksu starttaa Helsinki City Marathonin perään samalle reitille ja samasta lähtöpaikasta klo 15.45.

Street Runille on tulossa ennätysosanotto. Juoksijajoukko on City Marathonin tapaan kansainvälinen. Ulkomaisten juoksijoiden osuus on noin 30 prosenttia ja heitä on 31 maasta. Eniten juoksijoita on Italiasta, Sloveniasta ja Saksasta, Hanski kertoo.

Helsinki City Marathonin aikaan juostaan myös lasten Minimarathon, jonka lähtö on Eläintarhan urheilukentältä ja maali sijaitsee Telia 5G Areenalla eli Töölön jalkapallostadionilla.

Toimintapisteet Eläintarhan urheilukentällä ovat auki heti aamuyhdeksästä kello 13:een. Aamujumppa lapsille alkaa ensimmäisen kerran Eläintarhan kentällä kello 9.30. Minimarathonin lähdöt ovat ikäryhmittäin alkaen kello 10.

Ilmoittautua voi vielä kisapäivänä

Helsinki City Marathonille, Helsinki Street Runille ja Minimarathonille voi edelleen ilmoittautua.

– Mukaan mahtuu hyvin. Jälki-ilmoittautuminen HCM:lle ja Street Runille on mahdollista vielä kisapäivänäkin kello 13:sta asti. Minimarathonille voi kisapäivänä ilmoittautua kello 9:ään asti, kilpailupäällikkö Markku Haverinen sanoo.

Lisätietoa juoksijoista ja ilmoittautumisesta tästä linkistä


hcm2016-17.jpg