Helsinki City -juoksutapahtumat uudistuvat, keväälle juoksun superpäivä

Helsinki City Running Day: City Runille uusi reitti

Helsinki City Marathon ja Helsinki City Run yhdistävät voimansa ensivuodesta alkaen. Jokaiselle on tarjolla riittävää haastetta, kun 19.5.2018 juostaan maraton, puolimaraton, maratonviesti, viiden kilometrin katujuoksu ja perheen pienimmille suunnattu Minimarathon.

Todellinen juoksun superpäivä

19.5.2018 tarjoaa jokaiselle juoksun ystävälle mahdollisuuden haastaa itsensä, olipa matkana sitten lasten Chiquita Minimarathon tai täysmaraton. Tavoitteena on tarjota juoksun suurtapahtuman tunnelma jokaiselle paikalle tulevalle.

– Kaikki tapahtumat yhdistävästä päivästä tulee todellinen juoksun festari. Helsinki City Running Day kokoaa kaikki aloittelijoista huippuihin juoksemaan ja ylittämään itsensä, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä sanoo.

Uudistuksella tavoitellaan myös kustannussäästöjä. Täysmaratonin kulurakenne yhdistettynä demografiasta johtuvaan väheneviin maratonjuoksijoiden määriin, tekee maratonin järjestämisestä omana tapahtumanaan kallista. Suomen Urheiluliiton tapahtumien tuotto käytetään yleisurheilun tukemiseen.

Eri mittaiset juoksumatkat tarjoavat myös yhä useammalle juoksusta kiinnostuneelle mahdollisuuden kokea elämys, jonka suuri juoksutapahtuma voi antaa.

–  Maailmalla useat keskisuuret maratonit järjestävät myös lyhyempiä matkoja saman tapahtuman yhteydessä. On myös arvokasta, että eri tasoiset juoksivat pääsevät kokemaan yhteisen suurtapahtuman, Mäkelä summaa.

Uutuutena Maratonviesti ja viiden kilometrin Helsinki City 5

Vuonna 2018 Helsinki City Marathonin voi jakaa nelihenkisen joukkueen kesken. Joukkue jakaa 15, 12, 8 ja 7 kilometrin etapit kullekin juoksijalle.

– Viestissä jokainen pääsee osaksi maratontunnelmaa – vain matka on lyhyempi. Maratonviesti on hieno kokemus koko joukkueelle ja joukkuehenki pääsee oikeuksiinsa, Mäkelä kertoo.

Toisena uutuutena on viiden kilometrin Helsinki City 5. Matka sopii sekä juuri juoksuharrastusta aloitteleville, että huippujuoksijoille, jotka tavoittelevat kovaa aikaa. Viiden kilometrin maantiejuoksu on juuri otettu kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) viralliseksi matkaksi.

– Viiden kilometrin matka sopii jokaiselle. Haluaapa kisata tai kävellä, juoksutapahtuman fiilis on jokaiselle taattu. Mukaan voi lähteä myös kaveriporukalla tai työkavereiden kesken, Mäkelä valottaa.

HELSINKI CITY RUNNING DAY 19.5.2018

Koko päivä juoksun juhlaa – Miniltä täysmaratonille.

Helsinki City Marathon

Se aito ja alkuperäinen. Juoksun kuningasmatka upealla 42,195 kilometrin reitillä.

Helsinki City Run

Puolimaraton täynnä fiilistä. 21,097 kilometriä elämyksiä.

Helsinki City Maratonviesti

Koe täysmaraton joukkueena. Neljän hengen joukkueen etapit 15, 8, 7 ja 12 kilometriä.

Helsinki City 5

Kisaa tai kävele – nauti suurtapahtumasta ja ylitä itsesi! Viiden kilometrin

Chiquita Minimarathon

Liikunnan riemua lapsille. Sarjat 0-13-vuotta, puuhakenttä ja kilometrin juoksu ilman ajanottoa.


Minimarathon