Helsinki City 5 osaksi uudistunutta Flying Finns -kilpailusarjaa

Kestävyysjuoksun Flying Finns -kilpailusarja uudistui tälle kaudelle. Uutena kilpailuna mukaan tuli Helsinki City 5 -katukisa,  joka on osa Helsinki City Running Day -juoksutapahtumapäivää.

– Helsinki City 5 on hieno lisä sarjaan. Helsinki City Running Day kerää noin 15 000 juoksijaa Helsinkiin, joten kadun varteen löytyy kannustajia. Tunnelmaa ei puutu, sanoo Flying Finns -sarjaa organisoiva  valmentaja Rami Virlander.

–  Flying Finns -sarjassa on tarjolla henkilökohtainen ja seurojen välinen kilpailu, jossa on rahapalkinnot. Kilpailusarjoja juoksijoille on 9-vuotiaista 19-vuotiaiden sarjaan asti.

Uudistunut Flying Finns -sarja  rakentuu nyt neljästä tapahtumasta. Ne ovat Janakkalan SM-maastot ja Flying Finns -junnumaastot (4.-5.5.), Helsinki City 5 -tiejuoksu (18.5.), Jämsän kestävyyskarnevaalit (27.6.- 30.6.) ja syksyn Pajulahti Cross Country Carnival –maastojuoksutapahtuma (26.-27.10.).

–  Sarjaa on nyt tehty aiempaa selkeämmäksi ja paremmin seurojen kestävyysjuoksutoimintaa tukevaksi. Toivon mukaan mahdollisimman moni seura ottaa sarjasta täyden höydyn irti ja osallistuu seurakilpailuun laajalla juoksijajoukolla, Virlander sanoo.

Helsinki City Running Day tapahtumien kilpailunjohtaja Markku Haverinen toivottaa nuoret juoksijat tervetulleeksi massatapahtumaan.

–  Helsinki City 5 -juoksussa  nuoret juoksivat pääsevät nauttimaan mittavan massatapahtuman tunnelmasta sekä juoksun ystävien kannustuksesta, Haverinen sanoo.

Katso pistelasku, sarjan säännöt ja lisätiedot kilpailutapahtumista täältä

Helsinki City 5 -katukisa on nyt myös osa nuorten Flying Finns -kilpailusarjaa. Viime kesänä miesten kisan kärkikolmikko oli varsin nimekäs: Topi Raitanen voitti, Jaakko Piesasen (vas) oli toinen ja Hannu Granberg kolmas.