Helena Leveelahti upeasti nuorten MM-hopealle

Helena Leveelahti upeasti nuorten MM-hopealle

Helena Leveelahti otti Suomen ensimmäisen mitalin Tampereella nuorten MM-kisoissa, kun hän heitti kotiyleisön riemuksi kiekon hopeaa. Leveelahden hopean kruunasi tulos 56,80, joka on 19-vuotiaiden SE ja ylittää Berliinin EM-kisojen tulosrajan (56,00).

– Osasin odottaa pitkää heittoa, mutta en ihan noin pitkää. Kun kiekko laskeutui, olin aivan fiiliksissä. Heittona se tuntui helpolta, olen supertyytyväinen. Se oli parasta mitä oli tähän tilanteeseen saatavilla. Olin ihan fiiliksissä, kun se laskeutui, Leveelahti sanoi.

Virtain Urheilijoiden 18-vuotiaan heittäjän aiempi ennätys oli kesäkuussa tehty 55,02. Leveelahti aloitti kilpailun tuloksella 51,28, kunnes toisella rävähti 56,80. Kolmannellaan hän heitti 51,98, neljännellään 52,40, viidennellään 54,55 ja vielä kuudennellaankin 55,60. Kilpailun voitti Moldovan Alexandra Emilianov tuloksella 57,89.

– Ensimmäinen oli hyvä varma heitto, jolla varmistettiin paikka kolmelle viimeiselle kierrokselle. Toinen oli nappiheitto, Leveelahti kertasi.

Hänellä oli ennen finaalia rento fiilis.

– Lähdin mitali mielessä, Leveelahti sanoi.


7d2_1489.jpg

,

,

Tavoite täyttyi ja iloisena yllätyksenä tullut hopeamitali ilahdutti, mutta jännittäviä hetkiä heittäjä tunnusti kokeneensa kilpailun aikana:

– Jännitin loppuun asti, silminnähden onnellinen Leveelahti huokasi.

Leveelahden valmentaja Anssi Mäkinen kehui heittäjää:

– Helena on itsenäinen urheilija, joka on kasvanut henkisesti todella paljon viime vuosina. On urheilijana sellainen, joka haluaa voittaa. Omaa sellaiset edellytykset mitä kiekonheitossa menestymiseen tarvitaan, Mäkinen sanoi.

,


1xb_4999.jpg