Helena Leveelahti heitti ennätyksensä ja voitti EM-hopeaa!

Helena Leveelahti sivalsi Tallinnasta alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuista kiekonheiton hopeamitalin. Se oli Leveelahden uran toinen arvokisamitali ja heltisi omalla ennätyksellä 57,09.

– Läksin viidettä sijaa hakemaan. Yllättävän hyvin tämä meni, Leveelahti hehkutti.

Leveelahti löysi EM-finaaliin samanlaisen heittovireen kuin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa – Tampereella kolme vuotta sitten, jolloin hän myös voitti hopeamitalin.

– Tampereen kisa on ollut minulle iso motivaattori.  Näytin, että pystyn heittämään pitkälle ja kamppailemaan näiden muiden kanssa, vaikka en olekaan siellä tilastojen kärkipäässä, Leveelahti sanoi.

Tallinnan kilpailu alkoi sateen kastelemassa ringissä, josta Leveelahti heitti heti ensimmäisellä yrityksellään kauden parhaan tuloksensa 55,18.

Toinen heitto kajahti kiekkohäkin tukipuihin, kolmas kantoi taas kauden parhaaseen tulokseen 56,26 ja viidennellä syntyi oma ennätys 57,09.

– Vaikka tuo ei vielä ollut niin hyvää heittämistä, mitä on pari kertaa tullut harjoituksissa, niin nyt maltoin olla yrittämättä liikaa yhden hyvän heiton jälkeen. Ja siihen olen tyytyväinen, että vihdoin sain heitettyä ennätyksen.  Sitä on odotettu, Leveelahti sanoi.

Leveelahden edellinen ennätys oli Tampereella junioreiden MM-finaalissa heitetty alle 20-vuotiaiden Suomen ennätys 56,80. Tallinnan EM-finaali oli myös ensimmäinen kerta sitten MM-kilpailuiden, kun Leveelahti heitti yli 56 metriä.

Leveelahti edustaa Virtain Urheilijoita ja häntä valmentaa Anssi Mäkinen.

Tallinnan kilpailun voitti Hollannin Jorinde van Klinken, joka heitti 63,02. Hollantilaisella on nimissään naisten maailmantilaston tämän vuoden kärkitulos 70,22.

Kolmas oli Ranskan Amanda Ngandu-Ntumba tuloksella 56,24 ja neljäs Ruotsin Cajsa-Marie Lindfors tuloksella 55,48. Tänä vuonna 63,39 heittänyt ja Euroopan mestaruutta puolustanut Kroatian Marija Tolj jäi haasteellisissa olosuhteissa viidenneksi.