Helander heitti neljänneksi Zürichissä: Parempi fiilis kuin Budapestissä – Pikaviestinaiset neljänsiä

Oliver Helander heitti neljänneksi 83,65 kantaneella heitolla Timanttiliigan Zürichin kilpailussa torstaina. Helander heitti parhaansa kilpailun viidennellä kierroksella ja käytännössä varmisti paikan liigan finaaliin, joka kilpaillaan 16.-17. syyskuuta Eugenessa Yhdysvalloissa.

– Parempi fiilis oli kuin Budapestissä, Helander tuumi tuoreeltaan.

Kilpailun voitti tshekki Jakub Vadlejch 85,86 kantaneella heitolla. Maailmanmestari, Intian Neeraj Chopra oli toinen heitettyään 85,71 ja Saksan Julian Weber kolmas tuloksella 85,04.

Helanderin sarja Zürichissä oli 74,93, 81,63, X, 78,61 ja 83,65.

– Ensimmäisen heitin syöksymällä ja ainakin tässä vaiheessa syöksyt on syöksytty. Pysyin muut heitot pystyssä ja ne menivät huomattavasti paremmin, Helander kertaili heittojaan.

– Neljäs oli heitoista paras, mutta siinä tuki petti aika pahasti. Se olisi ollut sellainen 85 metrin heitto, jos tuki olisi pitänyt. Myös viimeinen heitto oli aika hyvä.

” Lähentäjää vähän kiristi”

Helander mukaan tiivis kilpailutahti alkoi jo tuntua, kun takana olivat Budapestin MM-kisojen karsinta ja finaali.

– Lähentäjää vähän kiristi, mutta se on aika luonnollista, kun tämä oli kolmas kilpailu viikon sisään, Helander sanoi.

Helander on tällä kaudella heittänyt 87,32 Turussa Paavo Nurmen kisoissa. Budapestin MM-kisoissa hän oli seitsemäs heitettyään 83,38. Helanderin ennätys on viime vuonna syntynyt 89,83.

Naisten pikaviestijoukkue neljänneksi

Suomen naisten 4 x 100 metrin maajoukkue toi kapulan maaliin Zürichin viestikilpailussa neljäntenä ajalla 44,23. Joukkue juoksi kokoonpanossa Anna Pursiainen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Lotta Kemppinen

Viestin voitti Hollanti ajalla 42,86. Sveitsi oli toinen ajalla 42,94.

– Ensimmäinen vaihto kesti yllättävän kauan. Siihen meni jonkun verran aikaa, mutta joukkueelle hieno kokemus ja neljäs sija oli sitä mitä ennakoitiin, totesi Suomen Urheiluliiton pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste.

Naisten pikaviestijoukkue pääsee yrittämään Zürichin ajan parantamista jo viikonvaihteen Ruotsi-ottelussa Tukholmassa.