Helander sivalsi kolmanneksi Hengelossa: ”Tärkeintä, että tulos alkoi kahdeksalla” – Etelätalo neljäs – Duplantis, Bol ja Hassan yleisön suosikit

Oliver Helander sivalsi sunnuntaina kolmanneksi Hengelon kansainvälisten kilpailuiden keihäänheitossa kesän parhaalla tuloksellaan 80,50. Lassi Etelätalo oli neljäs niinikään kauden parhaallaan 79,93.

– Tärkeintä oli, että tulos alkoi kahdeksalla, mutta oli se heittäminen aika vaikeaa. Tehoja heitossa on, mutta keihäs lähtee aivan väärään asentoon, Helander harmitteli.

­– Viime aikoina ongelmana on ollut, että ranne vähän roikkuu heittovaiheessa ja keihäs lähtee turhan ylös.

Hengelon keihäskilpailu huipentui viiden kierroksen jälkeen kolmen parhaan heittäjän taistoon kilpailun päätöskierroksella. Saksan Julian Weber johti kilpailua ennen päätöskierrosta 86,78 kantaneella heitolla ja kuorrutti voiton heittämällä viimeisellä kierroksella 87,14.

Helander puolustaa voittoa Turussa

Helander nousi kärkikolmikkoon ja päätöskierrokselle viidennen kierroksen heitollaan, joka kantoi 80,50. Päätöskierroksella heitto ei osunut kohdalleen ja putosi 75,21:een.

– Onneksi pääsen seuraavaksi heittämään suosikkipaikkaani. Uskon, että siellä tuloksetkin paranevat. Paikat ovat ihan hyvässä kunnossa, ei ole estettä heittää pitkälle, Helander viittasi Paavo Nurmi Gamesiin, jonka hän voitti viime vuonna ennätyksellään 89,83.

Toiseksi Hengelossa sijoittui Trinidadin Keshorn Walcott 83,56 kantaneella heitolla. Kuudennen kierroksen yrityksensä Walcott jätti heittämättä.

Etelätalo: ”Tuntui ihan hyvältä”

Lassi Etelätalon kilpailu päättyi viidenteen kierrokseen. Hänen pisin heittonsa oli neljännen sijan tuonut 79,93.

– Parempia heitot olivat kuin viime viikolla, mutta tulos jäi vaisuksi. Parissa viimeisessä tuntui ihan ookoolta, mutta heitot lipsuivat sormista läpi, Etelätalo sanoi.

Etelätalo avasi kilpailukauden viikko sitten heittämällä 78,92 Rehlingenissä, Saksassa.

Myös Etelätalon kausi jatkuu Turussa 13. kesäkuuta. Siellä tavoite on viedä omaa kauden parasta tulosta tuntuvasti eteenpäin.

– Tänäänkin piti heittää pidemmälle ja tuntui ihan hyvältä, eli se on mahdollista, mutta nyt vaan ei keihäät pysyneet sormissa.

Olkapäävaivoista kärsineen Johannes Vetterin paluu sujui vaisusti. Hän heitti parhaallaan 72,85 ja jätti viidennen yrityksensä käyttämättä.

.

Duplantis otti kärkituloksen haltuunsa, Bol ja Hassan yleisön lemmikit

Hengelon kisojen muissa lajeissa seiväshypyn ME-mies Armand ”Mondo” Duplantis otti kauden kärkituloksen nimiinsä ylitettyään 611. Tuulisessa säässä yritykset ME-korkeudesta 623 eivät onnistuneet.

Aiempi kärkitulos oli Yhdysvaltain aikaa perjantaina Nashvillessa Pohjois-Amerikan ennätyksen 607 ylittäneellä KC Lightfootilla. Hän kilpailee Turun Paavo Nurmi Gamesissa 13. kesäkuuta.

Femke Bol sai lämpimät kannustukset yleisöltä voittaessaan naisten 400 metriä täysin ylivoimaisesti ajalla 50,11. Botswanan 19-vuotias Collen Kebinatshipi vei miesten varttimailin ajalla 45,01. Nuorukainen on juossut matkan tänä vuonna 44,91.

Hollannin naiskestävyysjuoksun supertähti Sifan Hassan juoksi lauantaina Hengelossa 10 000 metrin kauden kärkiajan 29.37,80 ja voitti sunnuntaina samalla radalla 1500 metriä ajalla 3.58,12, ja jäi sitten pitkäksi toviksi radan varteen jakamaan nimikirjoituksia ja ottamaan fanifotoja katsojien kanssa

Mahutshih ylitti kaksi metriä, Ali ja Holloway voittoihin pika-aidoissa

Miesten 400 metrin aitajuoksun Hengelossa voitti Yhdysvaltain CJ Allen, joka selvitti matkan ajassa 48,24. Hän juoksi hiljattain Los Angelesissa ennätyksekseen 47,91. Naisten 100 metrin aitajuoksussa Yhdysvaltain Nia Ali piti hollantilaisyleisön suosikin Nadine Visserin takanaan ajoin 12,61 ja 12,71. Sveitsin Ditaji Kambundji oli kolmas ajalla 12,78.

Yhdysvaltain Grant Holloway piti suosikin asemat miesten 110 metrin aidoissa ja vei voiton ajalla 13,03. Hollowayn maanmies Allen Devon sai lopussa Hollowaytä kiinni ja oli toinen ajalla 13,12.

Britti Dayll Neita voitti naisten 100 metriä ajalla 11,05. Egyptin Bassant Hemida puolestaan voitti naisten 200 metriä maansa ennätyksellä 22,41. Hän paransi viime vuonna juoksemaansa aiempaa ennätystä kuusi sekunnin sadasosaa. Myös toiseksi kiitänyt Hollannin Lieke Klaver teki ennätyksensä ajalla 22,51.

Naisten korkeushypyssä Euroopan mestari, MM- ja olympiamitalisti Jaroslava Mahutshih ylitti kolmatta kertaa kaksi metriä kuluvalla ulkoratakaudella. Ukrainalaistähden voittotulos Hengelossa oli tasan kaksi metriä. Hänen nimissään on myös kauden kärkitulos 201, joka syntyi hiljattain Rabatissa, Marokossa.

Miesten pituushypyn voitti Mattia Furlani, joka kimmahti ensimmäisellään 824.

Hengelo, Hollanti 4.6.2023 Fanny Blankers-Koenin muistokilpailut

Miehet,

Keihäs: 1) Julian Weber Saksa 87,14, 2) Keshorn Walcott Trinidad & Tobago 83,56, 3) Oliver Helander Suomi 80,50, 4) Lassi Etelätalo Suomi 79,93.

LIVE-Tulospalvelu: https://www.fbkgames.nl/live-results