Helander odottaa jo pääsyä heittämään keihästä, Laine toipuu nilkkavammasta

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin olympia- ja EM-kesään tähtäävä harjoittelu on hyvässä vauhdissa tammikuisen olkapääoperaation jälkeen.

– Tällä hetkellä voin tehdä kaikkea paitsi heittää keihästä ja parin viikon päästä saan aloittaa keihäällä heittämisen, Helander sanoo.

Keihäänheiton Nuorten kesäolympialaisten voittaja Topias Laine sen sijaan joutuu odottamaan kauemmin ennen kuin pääsee heittoharjoitusten pariin. Häneltä operoitiin viime viikolla tukijalan nilkan nivelsidevamma.

– Nilkka meni verryttelyssä pikaviestiin Turun OP-viesteissä. Leikkaus meni hyvin. Nilkka on nyt kuusi viikkoa paketissa. Sen jälkeen kestää vielä ennen kuin pääsen kunnolla juoksemaan, mutta nyt pannaan keski- ja yläkroppaa tikkiin. Jos kaikki menee hyvin, ensi kesä voi olla ihan hyvä, Laine sanoo.

Helander: Liikkuvuus parantui

Olkapäävaivat ehtivät rajoittanut Helanderin heittoharjoittelua jo pidempään ennen leikkausta. Olkakirurgi ja Terveystalon ylilääkäri Harri Heliön tekemän operaation jälkeen tuntuma olkapäässä on ollut hyvä.

– Liikkuvuus olkapäässä on nyt paljon parempi kuin mitä se oli ennen leikkausta. Nyt täytyy vaan tehdä vähän enemmän perustreeniä leikkauksen tuoman tauon takia. Uskon, että olen kesällä hyvässä kunnossa, Helander sanoo.