Helander kiskaisi ennätyksensä – Kauhava SM 6.8.

Helander kiskaisi ennätyksensä - Kauhava SM 6.8.

Kauhavalla 22- ja 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa paras tulos nähtiin viimeisessä lajissa. Oliver Helander kiskaisi vastatuulessa 22-vuotiaiden miesten keihäänheiton SM-kultaa ennätyksellään 80,25. Tulos syntyi kolmannella kierroksella. Helander on Suomen miesten vuositilastossa toisena Tero Pitkämäen jälkeen.

-Se oli ihan hyvä tulos, vaikka heitto ei ollut teknisesti hyvä eikä vastatuuli sovi minulle hyvin, Helander sanoi.

IF Raseborgin Helander rikkoi Tero Pitkämäen 15 vuotta sitten heittämän Kauhavan kenttäennätyksen tasan kuudella metrillä.

-Kenttäennätyksen rikkominen ei tunnu mitenkään erikoiselta. Tavoitteeni on heittää tänä kesänä 82-83 metriä, kertoi Glenn Lignellin valmentama Helander.

Miesten 22-vuotiaiden keihääseen osallistui peräti 20 kilpailijaa.

-Kisa kesti todella kauan. Olisi pitänyt järjestää karsinta. Pitkä odottelu ei kuitenkaan vaikuttanut tulokseen, Helander totesi.

Hopeaa riuhtaisi Helanderia kymmenen metriä huonommalla tuloksella 70,34 Espoon Tapioiden Miro Määttänen. Pronssille nakkasi Keuruun Kisailijoiden Lassi Saarinen tuloksella 70,10.

Miesten 22-vuotiaiden kiekonheiton voitti Kalevan kisojen hopeamitalisti Lahden Ahkeran Olli Takala tuloksella 55,29.

Porin Yleisurheilun Eero Ahola voitti 19-vuotiaiden miesten kiekonheiton tuloksella 52,47. Hän voitti myös kuulantyönnön.

-Molemmat lajit sujuivat hyvin, Ahola sanoi.

Miesten 19-vuotiaiden keihäänheiton voitti Limingan Niittomiesten Toni Keränen tuloksella 67,90.

Samuelsson otti kolmannen tuplakullan

Samuli Samuelsson voitti 100 ja 200 metriä nuorten SM-kilpailuissa jo kolmannen kerran peräkkäin. Kaiken huipuksi hän on voittanut triplatuplan samassa sarjassa eli 22-vuotiaissa.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuelsson viiletti sunnuntaina Kauhavalla 22-vuotiaiden miesten 200 metrin mestariksi ajalla 21,35. Menoa hidasti 1,5 sekuntimetrin vastatuuli.

-Ihan ok aika. Mutta olosuhteet eivät voineet huonommat olla: kylmä ilma ja tuuli puhalsi koko ajan vastaan, Samuelsson harmitteli.

Samuelsson aikoo huipentaa kautensa Universiadeissa ja Ruotsi-maaottelussa.

-Niitä ennen juoksen ehkä keskiviikkona Turussa satasen. Siellä on myötätuulitakuu, Samuelsson kertoi.

Isänsä Harri Samuelssonin ja Mauri Salomäen valmentama Samuelsson on juossut tänä kesänä Kalevan kisoissa 100:n ja 200 metrin ennätyksensä 10,30 ja 20,73.

Kauhavalla SM-hopealle rynnisti yllättäen lohjalaisen Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Mikke Jaakkola ennätyksellään 21,86. Pronssin nappasi Tampereen Pyrintö Ville Aarnivala ajalla 21,99.

Pikajuoksija Kuusiniemestä ainoa kolmoismestari

Lempäälän Kisan Yleisurheilun Santeri Kuusiniemi oli Kauhavan SM-kilpailujen ainoa kolmoismestari.

Kuusiniemi oli voittanut 110 metrin aitajuoksun ja 100 metriä. Päätöspäivänä hän hurjasteli 200 metrin ykköseksi ajalla 21,80. Kuusiniemi urakoi kolmena päivänä yhteensä peräti seitsemän lähtöä.

-Kolme kultaa tuntuu hyvältä. Taistelu 200 metrillä oli tiukka. Lähdin hyvin, kiihdytin hyvin koko kaarteen. Lopussa vähän kangistuin, Kuusiniemi summasi.

Höyhenen kevyesti juokseva Vantaan Salamien Riku Illukka pyyhälsi 200 metrillä toiseksi ajalla 22,07. Hän hävisi Kuusiniemelle 0,27 sekuntia. Kuusiniemen ennätys on 21,29.

Lehikoinen ja Pulkkinen tuhannesosien tarkistelussa

Viivi Lehikoinen ja Aino Pulkkinen kamppailivat kiihkeästi 19-vuotiaiden naisten 200 metrin mestaruudesta.

Helsingin IFK:n Lehikoinen oli voittanut aiemmin 400 metriä ja Äänekosken Urheilijoiden Pulkkinen 100 metriä. Odotettavissa oli tasaväkinen kamppailu ja sellainen siitä totta vieköön tuli.

Kaksikko rutisti etusuoralla vierekkäisillä radoilla. Kummallekin saatiin sadasosien tarkkuudella sama aika 24,60. Lehikoinen voitti mestaruuden tuhannesosasekuntien erolla.

-Se oli tosi tasaväkinen ja kova kisa, Lehikoinen ja Pulkkinen iloitsivat.

Pulkkinen lähti terävämmin kuin Lehikoinen ja otti tämän kiinni kaarteessa. Lehikoinen nousi tasoihin ja loppu painettiin tahdonvoimalla.

-Eiliset sataset painoivat jaloissa, mutta olen tyytyväinen, Pulkkinen sanoi.

-Kisojen molemmat juoksuni sujuivat hyvin, Lehikoinen sanoi.

Pronssille 200 metrillä juoksi Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Sanni Mahonen ajalla 24,99.

Kortetmaa ylivoimainen 200 metrillä

Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa karkasi 22-vuotiaiden naisten 200 metrin ylivoimaiseen voittoon ajalla 24,45. Vastatuuli puhalsi 1,2 metriä sekunnissa.

Turun Urheiluliiton Emma Hyvärinen pinkoi hopealle ajalla 25,28. Kolme tuntia aikaisemmin 400 metrin aidat voittanut Eveliina Määttänen jaksoi vielä 200 metrin pronssille ajalla 25,31.

Kortetmaa oli palautunut toissa päivänä juostusta rankasta 400 metrin kisasta.     

-Terävyys oli poissa, mutta jaksoin hyvin maaliin saakka. Takareisi oli kipeä 400 metrin jälkeen, mutta se palautui aika hyvin, kun pidin sitä kylmäaltaassa, kertoi Jukka Vähäkankaan valmentama Kortetmaa.    

 Lehtosella onnistuneet 400 metrin kisat

Liedon Parman Tuomas Lehtonen voitti 19-vuotiaiden miesten 400 metrin aitajuoksun ylivoimaisesti ajalla 52,08.

Toiseksi tullut Porvoon Akilleksen Jonni Blomqvist hävisi hänelle 1,91 sekuntia.

Lehtonen jäi 15-asteisessa ilmassa nuorten EM-kilpailuissa juoksemastaan ennätyksestään vain 0,27 sekuntia

-Tosi hyvä aika näin kylmässä ilmassa. Ensimmäisellä 200 metrillä aitavälit menivät myötätuulessa helposti 14 askeleella, sen jälkeen juoksin välit 15 askeleella, Lehtonen kertoi.

Aivan nappiin Lehtosen juoksu ei kuitenkaan mennyt.

-Kolhaisin muutamaan aitaan.

Mikko Mattilan valmentama Lehtonen juoksi toissa päivänä 400 metrillä Markus Teijulan jälkeen hopealle. Lehtonen jopa johti sitä juoksua 300 metrin kohdalla.

-Juoksin sileällä tosi hyvän ennätyksen (48,30). Ratakierrokset aidat on kuitenkin päämatkani, Lehtonen sanoi.

Kantele säesti Toimelaa voittooon

Valtteri Toimela ja Viktor Kantele kamppailivat rinnakkain viereisillä radoilla 22-vuotiaiden miesten 400 metrin aitajuoksun voitosta.

Tampereen Pyrinnön Toimela puristi lopulta sekunnin eron Kanteleeseen ja vei kullan ajalla 52,52. Porvoon Akilleksen Kanteleen hopea-aika oli 53,51.

-Se oli hyvä juoksu. Oli helppo juosta takasuoralla myötätuulessa. Viktor kiritti hyvin viereisellä radalla, Toimela kehui.

Parantamisen varaa jäi myös Toimelalle.

-Harmittaa, että vaihdoin aitavälien askelrytmin 13:sta 14:een liian aikaisin, Toimela kertoi.

Marjukka Suihkon valmentama Toimela sijoittui Kalevan kisojen 400 metrin aitajuoksussa kolmanneksi.

-Juoksin Kalevan kisoissa paremmin (52,47) kuin tänään, vaikka siellä puhalsi takasuoralla vastatuuli, Toimela sanoi.

Määttänen, Pekkanen ja Mattila alle mínuutin 

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen voitti 22-vuotiaiden naisten 400 metrin aitajuoksun ajalla 59,08.

Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen tuli toiseksi ajalla 59,99. Määttänen ja Pekkanen aitoivat tasatahtia ensimmäiset 200 metriä. Pekkanen jäi hieman, kun joutui sipsuttamaan aidalle takakaarteessa.

Ari Paunosen valmentama Määttänen voitti eilen 400 metrin sileän. Pekkanen voitti 800 metriä ja sijoittui 400 metrillä toiseksi. Määttänen oli tyytyväinen sekä sileään 400 metriin että 400 metrin aitoihin.

-Aitajuoksussa takasuoralla sai mukavasti rullailla myötätuulessa. Rytmillisesti juoksu sujui hyvin. En joutunut pahasti jarruttelemaan. Olisi kuitenkin ehkä kannattanut juosta aitojen välejä lyhyemmällä askeleella, Määttänen mietti.

Määttänen on juossut tänä kesän nuorten EM-kilpailuissa ennätyksensä 58,07 ja Kalevan kisoissa hopeaa.

Helsingin IFK:n Nea Mattila voitti 19-vuotiaiden naisten 400 metrin aitajuoksun ennätyksellään 59,99.

Pullola päihitti Salmisen kolmiloikassa  

Hyppääjä Emma Pullolan akillesjänne katkesi viime vuoden huhtikuussa ja hän pääsi takaisin radalle tämän vuoden toukokuussa.

Tänään Pullola voitti 22-vuotiaiden naisten kolmiloikan viimeisen kierroksen tuloksellaan 12,90. Imatran Urheilijoiden Senni Salminen loikki hopeaa tuloksella 12,67.

-Olen tyytyväinen lähtökohtiin nähden.  Kausi on ollut hajanainen ja varsinainen kolmiloikan lajiharjoittelu on nilkkavaivan takia jäänyt vähille. Eikä tänään ollut muutenkaan pirteä olo. Lähdin kyllä hakemaan voittoa, Pullola kertoi.

Mikael ja Natalia Bäckin valmentaman 180-senttisen Pullolan ennätys on 13,06 ja hopeamitalisti Salmisen 13,25. Pullola hyppäsi eilen pituudessa hopeaa.

Naisten 19-vuotiaiden kolmiloikan mestariksi pomppi Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen tuloksella 12,59.

Lampela seiväshypyn mestariksi

Oulun Pyrinnön Elina Lampela taivutti 19-vuotiaiden naisten seiväshypyn mestariksi tuloksella 400.

Hän ylitti sen kolmannella yrityksellä. Varkauden Kenttä-Veikkojen Laura Ollikainen ylitti 395 ensimmäisellä yrityksellä ja Lampela jätti 395 väliin.

Ollikainen puolestaan jätti väliin 400 ja yritti vielä kolmesti 405:ttä, mutta ei ylittänyt sitä.

-Mestaruus olikin tavoitteena, mutta tulos olisi voinut olla parempi. Hyppääminen oli vaikeaa muutenkin ja lisäksi oli kylmä ilma ja hankala sivutuuli, Lampela sanoi.

Ossi Helanderin valmentama Lampela hyppäsi Kalevan kisoissa tuloksella 410 hopeaa. Hänen ennätyksensä ulkona on 416 ja hallissa jopa 432.

Lampela aloitti kilpailukautensa kesäkuussa Oulussa, mutta jäi siellä ilman tulosta. Sitten tuli kuukauden kilpailutauko.

-Aloitin kilpailukauden toden teolla vasta Kalevan kisoissa. Oulussa ei pystynyt hyppäämään seivästä hallissa ja alkukesällä säät olivat huonot, Lampela kertoi.    

17-vuotiaiden Euroopan mestari Larsmo IF:n Alina Strömberg joutui tyytymään tulokseen 355 ja pronssiin.  Strömberg sijoittui 100 metrillä seitsemänneksi ajalla 12,56.

Naisten 19-vuotiaiden seiväshypyn voitti Kuivasjärven Auran Henriikka Könönen tuloksella 390,

Koukkulalla 16 metriä jo ”ihan kinthaalla”

Kangasalan Urheilijat-68:n Topias Koukkula voitti 22-vuotiaiden miesten kolmiloikan tuloksella 15,49. Kalevan kisoissa pronssia loikkineen Koukkulan ennätys on 15,64.

-Olen tyytyväinen tulokseen. Nopeus ja ponnistusvoima ovat kunnossa, mutta hyppyyn pitää saada lisää rauhallisuutta. On ihan kinthaalla, että kohta parannan ennätystäni jopa 50 sentillä, arvioi Matti Liimataisen valmentama Koukkula.

Hopealle loikki Imatran Urheilijain Arttu Tyystjärvi tuloksella 15,31. Kolmiloikan Suomen ennätysmies Simo Lipsanen pääsisi vielä 22-vuotiaiden sarjaan, mutta hän valmistautuu Lontoossa MM-kilpailujen karsintakilpailuun.

Miesten 19-vuotiaiden kolmiloikan voitti Janakalan Janan Iikka Alingue tuloksella 15,15. Hän loikki sen 2,3 sekuntimetrin myötätuuleen. Alle kahden sekuntimetrin myötätuulessa (1,9) hän loikki ennätyksensä 15,10.

Kuuttinen löi kirissä Snällin 3000 metrillä

Naisten 19-vuotiaiden 3000 metriä päättyi Närpiön Kraftin Heidi Kuuttisen riemunkiljahduksiin. Kuuttinen voitti mestaruuden ajalla 10.03,06. Ennakkosuosikit Forssan Salaman Astrid Snäll ja Lahden Ahkeran Aino Kuljukka vetivät vuorotellen ja Kuuttinen peesasi.

Loppusuoralla kullasta taistelivat Snäll ja Kuuttinen. Kuuttinen ohitti Snällin 80 metriä ennen maalia. Samalla Snäll yritti vielä siirtyä Kuuttisen eteen, mutta pienen tönimisen jälkeen Kuuttinen meni menojaan.

-Kyllähän tämä oli yllätys. Olin vielä perjantaina kuumeessa. Annoin toisten vetää ja pistin viimeiselle kierroksella kaiken peliin. Taktiikkani meni nappiin. Olen onnellinen, Kuuttinen hehkutti.

Forssan Salaman Snäll hävisi ajallaan 10.04,06 mestarille tasan sekunnin. Hän voitti 3000 metrin estejuoksun. Lahden Ahkeran Kuljukka tuli kolmanneksi ajalla 10.09,09. Mestari Kuuttista valmentaa oma isä Kenneth Kuuttinen.

Turun Urheiluliiton Robin Ryynänen karkasi 22-vuotiaiden miesten 5000 metrillä heti alussa ja vei kullan ajalla 14.40,47.Limingan Niittomiesten Samuli Hussa nitisti hopeakamppailussa IF Raseborgin Vilho Loukkalahden.

Miesten 19-vuotiaiden 5000 metrin nopein oli Lahden Ahkeran Wilho Hautala ajalla 15.33,69.

Naisten 22-vuotiaiden 5000 metriä voitti Oulun Pyrinnön Anna Haataja ajalla 18.04,12.   

(Teksti Jyrki Repola & kuvat Anssi Mäkinen)

KAUHAVA 6.8.2017 22- ja 19-v. SM-kilpailut

http://live.tuloslista.com/1804

​Loppukilpailut

M22,

200m (-1,5): 1) Samuli Samuelsson IkaalU 21,34, 2) Mikke Jaakkola LänsiUU 21,86, 3) Ville Aarnivala TampPy 21,99, 4) Willem Kajander BorgåAk 22,01, 5) Ilari ManninenJyväskKU 22,04, 6) Eljas Aalto IFSibboV 22,10, 7) Aleksi Lehto SeinäjSU 22,16, 8) Niklas Bryggare HKV 22,46. 

5000m (NM) 1) Robin Ryynänen TuUL 14.40,47, 2) Samuli Hussa LimNM 15.12,80, 3) Vilho Loukkalahti IFRaseb 15.18,35, 4) Kennedy Charicha TuUL 15.28,39, 5) Pekka Antikainen TurTo 15.47,73, 6) Kalle Linnasaari TuUL 15.52,08, 7) Henrik Kymäläinen EspTa 16.02,93, 8) Teemu Visala ValkHa 16.13,69, 9) Jussi Karkkulainen PyhäsU 16.19,15, 10) Simeon Rissanen VantSa 16.27,64, 11) Max Toikka SjundeåIF 16.30,82. 

400m aj: 1) Valtteri Toimela TampPy 52,52, 2) Viktor Kantele BorgåAk 53,51, 3) Lauri Eneh TampU 53,98, 4) Jevgeni Aleksandrov HIFK 55,16, 5) Samuli Raikunen LiedPa55,52, 6) Jere Posti OulPy 55,98, 7) Santeri Tanner LänsiUU 58,87. 

3-loikka 1) Topias Koukkula KangU 15,49, 2) Arttu Tyystjärvi ImU 15,31, 3) Joona Luotonen IFSibboV 15,03, 4) Veikko Nugraha EspTa 15,01, 5) Aleksi Pelto TampU 14,29, 6) Artturi Tiipiö TeuvRi 13,76, 7) Samuli Eriksson SalVil 13,72, Daniel Ofosu TurWei ilman tulosta. 

Kiekko 1) Olli Takala LahdA 55,29, 2) Oskari Perälampi LänsiUU 51,15, 3) Panu Tirkkonen KeitKu 50,44, 4) Veikko Laitinen KeurKi 50,02, 5) Olli Kivioja NokU 48,43, 6) Mika Ruhtinas JyväskKU 47,26, 7) Joni Syrjälä TampPy 42,93, 8) Matti Kahilainen PihtipTui 42,33, 9) Jonas Solvin IKFalken 42,00, 10) Tommi Palm ForssSa 41,52, 11) Tuomas Valle HKV41,46. 

Keihäs 1) Oliver Helander IFRaseb 80,25, 2) Miro Määttänen EspTa 70,34, 3) Lassi Saarinen KeurKi 70,10, 4) Ville Kamppuri JoensKa 68,54, 5) Aleksi Lehto SeinäjSU 66,76, 6) Joonas Oksanen TampPy 66,58, 7) Miika Hölsä SulkU 65,39, 8) Joonas Hyvärinen KeskiUYU 64,96, 9) Tuomo Kaurila VantSa 62,69, 10) Ville Miettinen JuuanU 62,45, 11) Matias Pahikkala NaantLöy 61,98, 12) Patrik Torn PyhäsU 60,07, 13) Sebastian Lindstedt SjundeåIF 59,15, 14) Jarmo Hänninen KalVa 57,92, 15) Leevi Uusitalo RaisKu 56,65, 16) Petri Ihander KeskiUYU 55,15, 17) Marko Valkama VehmU 54,85, 18) Henri-Jussi Kurvinen VehmU 54,70, 19) Panu Auvinen JuvU 54,63, Tuukka Heinonen HelsTa ilman tulosta. 

 

M19,

200m (-2,0): 1) Santeri Kuusiniemi LempKiYU 21,80, 2) Riku Illukka VantSa 22,07, 3) Konsta Alatupa KokkTU 22,67, 4) Antti Tuomela LaihLu 22,78, 5) Markus Erkkilä KannU22,87, 6) Leo Uusimäki KU-58 23,12, 7) Kalle Kompuinen SäkU 23,13, 8) Veikka Nenonen KuopRei 23,31. 

5000m: 1) Wilho Hautala LahdA 15.33,69, 2) Otto Kaario JyväskKU 15.38,14, 3) Tuomas Heikkilä MäntsU 15.40,78, 4) Akseli Ruohola LiedPa 15.41,11, 5) Niklas LaintoTuUL 15.45,79, 6) Jere Alen KarkkPo 15.53,64, 7) Remi Lindholm LovTor 15.57,95, 8) Kevin Lindholm LovTor 16.08,90, 9) Kalle Parantainen ViipU 16.19,00, 10) Kevin SandellIKFalken 16.22,15, 11) Veikka Väänänen EspTa 16.35,99, 12) Lauri Marekwia EspTa 16.39,44, 13) Nico Dahlbacka GamlakIF 16.49,95, 14) Ville Parantainen ViipU 17.24,33, 15) Matias Lehtiaho TuUL 17.48,20, Samu Heikkonen LappUM keskeytti. 

400m aj: 1) Tuomas Lehtonen LiedPa 52,08, 2) Jonni Blomqvist BorgåAk 53,99, 3) Pekka Sinkkonen HIFK 54,15, 4) Anton Kunnas IFSibboV 54,94, 5) Mark Szücs-Bártfai EspTa 56,94, 6) Iiro Surkka JyväskKU 57,04, 7) Jaakko Lintula EspTa 57,26, 8) Juuso Kolari VarkKV 58,65, 9) Joni Ruokaismäki OrivPo 1.00,09. 

3-loikka 1) Iikka Alingue JanJa 15,15, 2) Antti Tiekso TurWei 14,69, 3) Joni Heikkinen OulPy 14,27, 4) Julius Kuusela LänsiUU 13,99, 5) Okko Makkonen EspTa 13,02, Luukas Koski ViipU NM. 

Kiekko 1) Eero Ahola PorinYU 52,47, 2) Lauri Lindqvist SiilPo 49,70, 3) Roope Auvinen SjundeåIF 48,88, 4) Olli Niemi KangKi 48,35, 5) Jussi Hämelahti LängelmU 46,75, 6) Aleksi Mutanen HIFK 44,53, 7) Robin Karlsson VasaIS 43,95, 8) Tuukka Röpelinen HIFK 43,06, 9) Aleksanteri Sonninen VeikkVei 40,62, 10) Verner Perkkola LaitJy 40,26, 11) Jere Liskojärvi HelsTa 37,73, 12) Juuso Petäjäsuo LempKiYU 35,39, 13) Samuli Humalalampi ReisjPi 35,16, 14) Kalle Yrjänä HimU 35,05, Pyry Nikkanen NaantLöy NM. 

Keihäs 1) Toni Keränen LimNM 67,90, 2) Tino Mäkelä PyhäsU 63,50, 3) Lassi Yli-Kotila KannU 60,97, 4) Juhani Hauta-Aho TöysVe 60,44, 5) Henri Tamper EspTa 60,29, 6) Sami Reunanen VammsVoi 59,13, 7) Aleksi Marttila MietMP 57,74, 8) Vili-Petteri Helenius PulkkPo 56,80, 9) Leevi Lindi KeitKu 56,16, 10) Linus Ljung LarsmoIF 55,05, 11) Joonas AholaSjundeåIF 52,30, 12) Arttu Heikkilä ReisjPi 49,56, 13) Valtteri Suomala SeinäjSU 49,39. 

 

N22,

200m (-1,2): 1) Anniina Kortetmaa KannU 24,45, 2) Emma Hyvärinen TuUL 25,28, 3) Eveliina Määttänen KeskiUYU 25,31, 4) Anne-Mari Lehtiö KU-58 25,37, 5) Sara JokinenTampPy 25,50, 6) Beda Eronen HKV 25,87, 7) Eeva Paavilainen TuUL 26,63, Milla Heiskanen IisVi DNS. 

5000m: 1) Anna Haataja OulPy 18.04,12, 2) Linnea Harala SomE 18.24,20, 3) Mona Jäppinen PorvU 18.24,96, 4) Emma Hyyppä LahdA 18.39,86, 5) Roosa HämäläinenKälvTa 18.45,93, 6) Amanda Virtanen TuUL 18.53,79, 7) Maiju Niemelä TuUL 18.59,53, 8) Janna Hautala LahdA 19.14,89, 9) Viivi Lankinen TuUL 21.39,28. 

400 m aj: 1) Eveliina Määttänen KeskiUYU 59,08, 2) Kirsi Pekkanen KuopRei 59,99, 3) Jessica Rautelin EsboIF 1.00,51, 4) Kristiina Halonen LappUM 1.01,23, 5) Katariina Liipo EsboIF 1.02,81, 6) Annika Hannola HKV 1.02,93. 

Seiväs 1) Henriikka Könönen KuivAu 390, 2) Maria Kytölä HyvsU 370, 3) Ellinor Kronholm IFFemman 330, 4) Linnea Marttala SeinäjSU 330, 5) Silja Sippola KauhWi 315, Susanna Seppänen JyväskKU NH. 

3-loikka 1) Emma Pullola VaasVa 12,90, 2) Senni Salminen ImU 12,67, 3) Johanna Hokkanen KangasnKa 12,35, 4) Sini Sanaslahti KaipVi 12,23, 5) Anna Pajunen IFÅsar12,17, 6) Helen Urho TuUL 12,16, 7) Heini Vainionpää HIFK 12,13, 8) Lotta Kirvesmies MikkKV 11,79, 9) Paula Vihtalahti NoormNo 11,79, 10) Suvi Eerikäinen HIFK 11,29, 11) Pinja Kössi PaimU 11,13, 12) Mette Ukkonen MikkKV 10,85. 
 

N19,

200m (-0,6): 1) Viivi Lehikoinen HIFK 24,60, 2) Aino Pulkkinen ÄänekU 24,60, 3) Sanni Mahonen KeskiUYU 24,99, 4) Kira Kruuti HKV 25,19, 5) Tiia Tammisalo TampPy 25,68, 6) Annika Haverinen KajKi 25,87, 7) Amanda Liljendal BorgåAk 25,99, 8) Nea Laine HämeenlTa 26,18. 

3000m: 1) Heidi Kuuttinen IFKraft 10.03,06, 2) Astrid Snäll ForssSa 10.04,06, 3) Aino Kuljukka LahdA 10.09,09, 4) Veera Mensonen MaanMa 10.26,73, 5) Jutta MoilanenJoensKa 10.30,15, 6) Sara-Elise Ruokonen KuusjHu 10.30,15, 7) Maarit Kuhmonen TampU 10.38,30, 8) Lotta Sumuvuori SeinäjSU 10.43,45, 9) Anna Hyvärinen TuUL 11.01,55, Jonna Tanskanen TampU keskeytti. 

400m aj: 1) Nea Mattila HIFK 59,99, 2) Viola Järvinen TuUL 1.01,66, 3) Mathilda Kvist VasaIS 1.03,13, 4) Kira Kruuti HKV 1.03,85, 5) Nea Seppälä TampPy 1.04,48, 6) Pinja Porokari NurmijYU 1.06,20, 7) Heidi Lähdemäki SeinäjSU 1.07,67, 8) Julia Karjalainen OulPy 1.08,94, 9) Katriina Autti KuivAu 1.10,72, 10) Anna Dahlström IFRaseb 1.12,43, 11) Ruusu Nurmi KeskiUYU 1.12,90 
 

Seiväs 1) Elina Lampela OulPy 400, 2) Laura Ollikainen VarkKV 395, 3) Alina Strömberg LarsmoIF 355, 4) Pinja Koivumäki LauttLu 340, 5) Mari Joronen SimpU 330, 6) Elina Peltola LappUM 330, 7) Kati Rinnekari NurmijYU 295, Laura Sirkiä SalVil ilman tulosta. 

3-loikka 1) Saara Hakanen KeskiUYU 12,59, 2) Ada Koistinen JyväskKU 12,45, 3) Jessica Miettinen SavonlRie 12,38, 4) Laura Rautiainen SaarijPu 12,17, 5) Tua-Talvikki Anttila HKV 11,78, 6) Jonna Peritalo LapVi 11,62, 7) Tiia Gustafsson IFRaseb 11,58, 8) Riina Rautelin EsboIF 11,52, 9) Janina Pykäri KeskiUYU 11,33, 10) Veera Möttönen RaahVe10,73. 

 

 

 

 

 

 


elina_lampela.jpg

Nea Mattila

olli_takala.jpg

Olli Takala sijoittui toiseksi Kalevan kisoissa ja tähtää seuraavaksi Ruotsi-otteluun 2.-3. syyskuuta Tukholmassa.


wilho_hautala.jpg

topias_koukkula.jpg

robin_ryynanen.jpg

emma_pullola.jpg

Emma Pullola hyppäsi SFI:n mestaruuskilpailuissa kolmiloikkaa 13,39.


senni_salminen.jpg