Helander huippuheiton jälkeen: "Ysillä alkava tulos on mahdollinen" (video)

Helander huippuheiton jälkeen: "Ysillä alkava tulos on mahdollinen" (video)

Oliver Helander heitti Pietarsaareessa SFI:n mestariksi huipputuloksella ja ennätyksellään  88,02. Tulos syntyi heti ensimmäiselle heitolla, eikä Helander sen jälkeen enää heittänyt.

 – Heitto tuntui tosi helpolta ja olosuhteet olivat hyvät. Uskon siihen, että jos pääsen vielä samanlaisiin olosuhteisiin heittämään, ysillä alkava tulos on mahdollinen tällä kaudella, Helander sanoo.

Helander nousee ennätyksellään kesän maailmantilastossa kuudenneksi. Elokuisia Berliinin EM-kisoja ajatellen onnistuminen oli Helanderille mannaa, sillä pitkä heitto on ollut tuloillaan jo useamman kerran kesäkuun Paavo Nurmen kisoista lähtien.

– Tiesin tänne tullessa, että jos on hyvät olosuhteet, keppi lentää pitkälle. Tässä on kuitenkin kesän mittaan tullut useampi pitkä yliastuttu, ja sitten oli tuo Pihtiputaan kisa, joka oli mikä oli, Helander viittasi vastatuulikisaan.

– Onnistuminen tuntui hyvältä ja tekee tietenkin hyvää itseluottamukselle.

IF Raseborgin heittäjän aiempi ennätys oli Vantaalla toukokuussa heitetty 85,46. Kaikkien aikojen kotimaan tilastossa hän kipuaa ennätyksellään seitsemänneksi.

”Kolme miestä EM-kisoihin?”

Seuraavan kerran Helander kilpailee Jyväskylän Kalevan kisoissa, jossa edessä on arvokisoja simuloiden karsinta ja loppukilpailu.

– Siellä yritän voittaa. Siitä kilpailustahan on tulossa hyvä, kun Antti Ruuskanen näyttää olevan hyvässä kunnossa. Toivon mukaan joku kolmaskin heittäjä tekee siellä EM-rajan, että saadaan kolme miestä EM-kisoihin, Helander sanoi.