Helander haluaa voittaa Lappeenrannassa: Nyt on revanssin paikka

Helander haluaa voittaa Lappeenrannassa: Nyt on revanssin paikka

Viron Magnus Kirtille ei ole luvassa helppoa voittoa yleisurheilun Motonet GP:n finaalissa Lappeenrannassa torstaina. Oliver Helander ja Antti Ruuskanen odottavat hyviä heittoja lämpimäksi, mutta tuuliseksi povatussa säässä.

– Toivon ja uskon, että pystyn haastamaan Kirtin. Nyt on todella mukava päästä kilpailemaan. Berliinistä jäi vähän hampaankoloon, Helander tuumi Lappeenrannassa keskiviikkona.

– Kauden paras on tavoite. Pitää katsoa, ettei Kirt pääsee helpolla, Helanderin kanssa Kimpisen kentällä piipahtanut Ruuskanen sanoi.

Berliinin EM-kisoissa Helander taival päättyi karsintaan. Sen jälkeen hän sairastui, mutta odottelee nyt kovaa tulosta Lappeenrannasta ja  reilun viikon kuluttua Tampereella Ruotsi-ottelusta. Hänen kesän parhaansa on 88,02.

– EM.kisojen karsinnan jälkeen olin pari päivää kuumeessa. Sen jälkeen treenit ovat menneet hyvin. Kaikki on kunnossa. Nyt on revanssin paikka, Helander viittaa haluunsa voittaa EM-kisoissa kolmanneksi ja kuudenneksi heittäneet Kirt ja Ruuskanen.

Ruuskasen mukaan EM-kisojen rasitukset tuntuivat kropassa, mutta virtaa riittää Lappeenrannan kilpailuun ja ensi viikon maaotteluun,

– Minulla oli paikka viikonvaihteen Timanttiliigan kilpailuun Birminghamiin, mutta jos olisin mennyt sinne, maaottelun osallistuminen olisi mennyt vaikeaksi. Siksi päätin, että heitän kotimaassa ennen maaottelua, Ruuskanen sanoo.

Ruuskasen kauden paras on 82,59, mutta edellytyksiä pidempiin kaariin on, kun heitto loksahtaa teknisesti kohdalleen.

– Lähinnä kysymys on heiton ajoituksista. Nyt kun käsi toimii hyvin, pitäisi jalat saada toimimaan samalla tavalla, Ruuskanen sanoo.

Kimpisen kentälle povattu tuulinen sää ei ole ongelma Ruuskaselle, jolle matalat heitot ovat tavaramerkki.

– Luvassa on 5-6 metriä sekunnissa sivuvastaista. Kun mies on kunnossa, se ei haittaa, Ruuskanen vakuuttaa.


neziri_nooralotta_kimpinen.jpg

,

Neziri: Olen tehnyt muutaman huipputreenin

Nooralotta Nezirin toiveissa on juosta 100 metrin aidoissa oma ja Suomen ennätys vielä ennen kuluvan kauden loppua. Lappeenrannassa torstaina siihen voisi olla puitteet, kun kilpaillaan myötätuuleen ja vastustakin riittää. Neziriä kirittävät Saksan Nadine Hildebrandi, Belgian Eline Berings ja kotimaan kärkiaiturit Reetta Hurske, Annimari Korte ja Lotta Harala.

– Olen tehnyt muutaman huipputreenin, jossa on menty ennätystahtia ja sitten jonkun huonomman treenin. Pientä väsymystä kahden kovan kilpailun, eli Kalevan kisojen ja EM-kisojen jälkeen oli, mutta nyt on perushyvä fiilis, Neziri totesi Lappeenrannassa keskiviikkona.

Lappeenrannan kisojen osanottajalistaa Neziri silmäilee tyytyväisenä.

– Kun viime kausi oli niin surkea, tällä kaudella on pyritty hakemaan kovia kisoja, koska ne kehittävät. Berings on tosi kova lähtijä, joten häntä vastaan juokseminen on tosi hyvä harjoitus, Neziri sanoo.

Lipsasella kotiyleisön tuki ja hyvät haastaja

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustavan Simo Lipsasen kuvaa komeilee torstain kisojen tienvarsimainoksissa. Hänelle on Kimpisen kentällä luvassa vankka kotiyleisön tuki ja EM-kisojen kuutosen, britti Nathan Douglasin johdolla hyvätasoinen kansainvälinen vastus. Kisa tullaan myös hyppäämään myötätuuleen.

– Nyt on ihan mukava lähteä kilpailemaan. Tulossa on tosi hyvä kisa, Lipsanen sanoo,

EM-kisoissa yhdeksänneksi ponnistanut kolmiloikkaaja tuskaili vauhdinjuoksun rytmityksen kanssa. Ongelmaa on koetettu ratkoa harjoituksissa.

– On tehty askelmerkkijuoksuja on pyritty hakemaan tasaisempaa ja rennompaa juoksua, Lipsanen sanoo.

Aikataulu

Osallistujat