Heittolajien Euroopan cup: Laine viimeisellään kolmanneksi – Leveelahti neljäs – B-finaaleissa Mäkitörmä toinen ja Liipola kolmas

Topias Laine sivalsi kolmanneksi 22-vuotiaiden keihäänheitossa heittolajien eurocupissa Splitissä, Kroatiassa. Laine heitti parhaansa 76,84 kilpailun viimeisellä kierroksella.

­– Kauden avauskisaan mahtui hyvää ja jotakin ei niin hyvää. Tuntui, että kilpailun alussa heitto oli hakusessa. Oli tosi vaikea saada keihästä asentoon, mutta tehoja löytyi aika hyvin, Laine totesi.

Alun takeltelun jälkeen Laine heitti kolmannella kierroksella 75,91 ja viimeisellä parhaansa 76,84.

– Kisaamisen kannalta onnistuin, kun sain viimeisellä nostettua itseni mitaleille, mutta tulos jäi vähän kaivelemaan, Laine sanoi.

Laineen, 19, ennätys on viime kesänä heitetty 78,42.

Splitin kilpailun voitti Ranskan Teuraiterai Tupaia ennätyksellään 80,46. Valko-Venäjän Pavel Sasimovitsh oli toinen sivallettuaan 77,23.

Laine: Heittäminen tuntuu paremmalta kuin koskaan

Eurocupin kilpailuheitot olivat Laineella vasta kolmas kerta kuluvan kevään aikana, kun hän heitti ulkona. Se tuntui kilpailussa.

– Keihään asennon kanssa ei ole vielä kerennyt niin paljon tekemään töitä, mutta tuo viimeinen heitto oli suht hyvä, Laine sanoi.

Samoin näki valmentaja Yki Laine.

– Hyvin Topias nousi verrryttelyheittoihin verrattuna. Tuki rupesi pitämään ja hän sai korjattua keihään asentoa. Tehoja tuntui olevan, Laine arvioi.

Kilpailukauden suhteen Topias Laine on luottavainen.

– Harjoituskausi on mennyt hyvin. Ei ole ollut ongelmia. Ominaisuudet ovat menneet eteenpäin ja heittäminen on tuntunut paremmalta kuin koskaan, Laine sanoi.

Liukas rinki söi terän Liipolan heitoista

Henri Liipola ja Roope Auvinen olivat moukarinheiton B-finaalissa kolmas ja kahdeksas. Liipolan pisin heitto kantoi 71,17 ja Auvisen 67,28. Liipolan toiveet väkevämmästä kauden avauksesta kuihtuvat liukkaan ringin pintaan.

– Aika huono kisa. Oli kenkku, liukas rinki, johon oli vaikea sopeutua. Toki se oli kaikille sama, mutta aika moni muukin siellä liukasteli, Liipola harmitteli.

B-finaalin voitti saksalainen Tristan Schwandke, joka heitti 72,42.

Mäkitörmä työnsi naisten kuulan B-finaalissa toiseksi

Senja Mäkitörmä työnsi naisten kuulan B-finaalissa toiseksi tuloksella 16,24. Se ei Mäkitörmää täysin tyydyttänyt.

– Parempi ulkoratakauden avaus kuin viime vuonna, mutta hallikauden perusteella tuollainen ei tyydytä. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle, hallikaudella 17,30 työntänyt Mäkitörmä sanoi.

Parhaansa Mäkitörmä työnsi neljännellä kierroksella.

– Ensimmäiset kolme kierrosta oli teknisesti pahasti hakemista. Kaikkiaan tekeminen oli vähän tahmeaa, mutta näiden kisojen ajankohtakaan ei ole sellainen, että olisin vielä missään huippukunnossa. Parempaa silti odotin.

Naisten B-finaalin voitti Portugalin Francislaine Serra, joka työnsi 16,89.

Leveelahti neljäs: Tekniikka ei ollut vielä kovan heiton timmissä

Helena Leveelahti oli neljäs 22-vuotiaiden kiekonheitossa. Hänen pisin heittonsa kantoi tasan 54 metriä ja syntyi neljännellä kierroksella. 

– Ihan ok kauden aloitus, mutta tekniikka ei ollut vielä kovan heiton timmissä. Siinä tuli ongelmia. Nyt tarvitaan lisää treeniä ulkona, totesi Leveelahti, joka ehti heittää kolme harjoitusta ulkona ennen Euroopan cupia.

Pronssimitalista Leveelahti jäi 21 senttiä. Sen vei ennätyksensä 54,21 heittänyt Tanskan Annesofie Hartmann Nielsen. Kilpailun voitti Turkin Özlem Becerek, jonka pisin heitto kantoi 57,02.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Split, Kroatia:

Heittolajien Euroopan cup 1/2 kilpailupäivän suomalaistulokset:

Miehet:

Moukari, B-finaali: 1) Tristan Schwandke Saksa 72,42, 2) Marcin Wrotynski Puola 71,72, 3) Henri Liipola Suomi 71,17,…8) Roope Auvinen Suomi 67,28.

22-v. Keihäs: 1) Teuraiterai Tupaia Ranska 80,46, 2) Pavel Sasimovitsh Valko-Venäjä 77,23, 3) Topias Laine Suomi 76,84.

Naiset:

Naiset, kuula, B-finaali: 1) Francislaine Serra Portugali 16,89, 2) Senja Mäkitörmä Suomi 16,24 (kkk), 3) Violetta Veiland Unkari 15,87.

22-v. Kiekko: 1) Özlem Becerek Turkki 57,02, 2) Amanda Ngandu-Ntumba Ranska 55,48, 3) Annesofie Hartmann Nielsen Tanska 54,21, 4) Helena Leveelahti Suomi 54,00 (kkk).

Livetulokset:

https://liveresults.european-athletics.com/en/results/athletics/daily-schedule.htm

Lauantain starttilistat:
https://www.has.hr/images/stories/HAS/servisi/raspisi21/20210508-09_Split_ETC2021_StartList.pdf

Aikataulu:

https://etc-split2021.com/en/timetable/

Livekuvaa kisoista:

https://etc-split2021.com/en/livestream/