Heittocupin moukarikisa: Liipola 72,92 ja Kangas 72,74 sadesäässä (video)

Henri Liipola ja Aaron Kangas heittivät lauantaina sijoille kahdeksas ja yhdeksäs kahden heittoryhmän yhteistuloksissa heittolajien Euroopan cupin moukarikilpailussa Leiriassa, Portugalissa. Liipola heitti 72,92 ja Kangas 72,74.

Liipola voitti B-ryhmän kilpailun ja Kangas oli A-ryhmässä kahdeksas tuloksella.

A-ryhmän kilpailu heitettiin rapsakassa vesisateessa. Kankaan pisimmät heitot tulivat heti neljällä ensimmäisellä kierroksella. Ne kantoivat 72,40, 70,89, 71,36 ja 72,74.

– Poutasää ja auringon paiste olisi tietysti ollut optimaali sää. Tämä ei ollut mikään ennätyskeli, mutta sama se oli kaikille, Kangas kuittasi vesisateen.

– Oma heittäminen oli sellaista perustekemistä. Ei päässyt tuloksella loistamaan.

Kangas kuten koko Suomen joukkue oli viikon leirillä Portugalissa ennen kilpailua. Sen jäljiltä Kangas odotti pidempiä heittoja.

– Leiriin olen tyytyväinen. Sain siellä tehtyä hyviä heittoja ulkona. Leirin perusteella odotukset kisaan olivat kovat, mutta homma ei nyt lähtenyt rullaamaan, Kangas viittasi heittotekniikkansa.

Kilpailun voitti unkarilainen MM- ja EM-mitalisti Bence Halász, joka heitti 76,69. Espanjalainen MM- ja olympiafinalisti Javier Cienfuegos oli toinen tuloksella 75,59.

Liipola: ”Vähän jäin omista odotuksistani”

Liipola voitti B-ryhmän viimeisellä heitollaan 72,92. Hän peittosi toiseksi tulleen Islannin Hilmar Örn Jónssonin 41 sentillä. Liipolan sarjan seuraavaksi parhaat heitot olivat viidennen kierroksen 72,11 ja avauskierroksen 71,06.

– Vähän jäin omista odotuksistani, mutta täytyy painaa enteriä ja muistaa heittää seuraavassa kilpailussa heti alkuun samalla tavalla, kuin nyt heitin tuon viimeisen heiton. Niin pääsee aloittamaan 73-metrisellä, Liipola tuumi.

– Se viimeinen heitto oli nyt ainoa hyvä. Muut heitot olivat vähän mitä sattuu.

Kilpailun aikana heittäjien kiusana oli ajoittaista sadetta, joka kahden viimeisen kierroksen aikana muuttui jatkuvaksi.

– Tuo rinki oli kuitenkin hyvä heittää. Siinä ei ollut valittamista, Liipola arvioi.

Suomalaisista Leiriassa kilpailevat tänään vielä Sanne Erkkola naisten keihäänheitossa ja Julia Valtanen alle 23-vuotiaiden naisten keihäänheitossa.