Heittäjilläkin SM-viikonvaihde, Linna: Näkee missä mennään

Heittäjilläkin SM-viikonvaihde

Inga Linna on yksi heittolajien kärkinimistä, joka testaa talven kuntoaan SM-kisoissa viikonvaihteessa. Moukarinheittäjien talvinen SM-kilpailu on Kaustisella, kiekonheittäjät kilpailevat Porissa ja keihäänheittäjät Tampereella. Kaikki kilpailut heitetään lauantaina (18.2.).

– Itse heitän talvella sisällä, joten näihin kisoihin ei ole panostettu, mutta siellä näkee vähän missä mennään, Linna sanoo.

Linna on syksystä lähtien harjoitellut Anssi Mäkisen valmennuksessa Tampereella. Opiskelujen takia talvikauteen ei ole toistaiseksi sisältynyt harjoitusleiriä ulkomailla.

– Kaikki on mennyt hyvin. Harjoitukset ovat olleet aika lailla samanlaisia kuin tähänkin asti, mutta ennen kun treenasin yksin, kaikki oli vähän kuin yhtä pötköä. Nyt harjoitukset on rytmitetty paremmin, Linna sanoo.

– On menty kaksi kovaa + kevyt viikko -systeemillä. Olen huomannut kuinka paljon paremmin ne kaksi viikkoa kulkevat, kun malttaa levätä kunnolla kevyemmällä viikolla. Tekniikkaakin on hieman muutettu. Olen koettanut saada heiton alkua laajemmaksi ja heittoa rytmikkäämmäksi.

Suomen Urheiluliiton moukarinheittovalmentaja Kalle Lehmusvuori veikkaa, että Kautisella nähdään hyvätasoiset kilpailut.

– Uskon, että naisten kilpailussa kolme heittää yli 65 metrin, Lehmusvuori viittaa Linnan ohella Suvi Koskiseen ja Krista Tervoon. Kolmikko saa vastaansa Rinnekarin sisarukset Helin ja Tiinan.

Miesten kilpailussa on luvassa yli 70 metrin heittoja. Kilpailun suosikiksi Lehmusvuori nostaa Jesse Lehdon, jonka haastavat Tommi Remes ja Henri Liipola. Nuorten sarjoissa kärkinimiä ovat Markus Kokkonen (M22) ja Roope Auvinen (M19).

Niskala käy 60 metrin kimppuun

Pyry Niskala hilasi halliennätyksensä pohjoismaisessa maaottelussa Tampereella lukemiin 59,22. Porissa ei ole Daniel Ståhlin tasoista kirittäjää, mutta Niskalan hallikauden neljäs kilpailu voisi tuottaa 60 metrin puhkaisun.

Vastassa Niskalalla on omien halliennätystensä kimppuun käyviä, Olli Kiviojan, Veikko Laitisen, Sami Aartolahden ja Oskari Perälammen tapaisia nuoria haastajia. Naisten kiekonheiton tilastosuosikki on hallikauden kotimaista kärkitulosta 51,75 halussaan pitävä Turun Urheiluliiton Lotta-Kaisa Eliander.

Keihäänheittäjien miesten ja naisten kärkinimet ovat joko harjoitusleirillä ulkomailla tai treenaavat kotimaassa. Tampereella SM-kisoissa on mukana tukku nuoria lahjakkuuksia, kuten 17-vuotiaisiin siirtynyt Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen.

Lisätiedot ja aikataulut