Heiska: Vetter haluaa riistää Aki Parviaiselta Kuortaneen kenttäennätyksen – Röhler ja Amb kirittävät juhannuksena

Keihäänheiton huippunimet ex-maailmanmestari Johannes Vetter ja olympiavoittaja Thomas Röhler sekä viime kauden maailmantilaston nelonen Ruotsin Kim Amb kilpailevat juhannuksena Kuortaneen Motonet GP-kilpailussa 26. kesäkuuta.

Vetter heitti viime kaudella huikeat 97,76. Kuluvan vuoden kilpailuissaan hän on heittänyt voıtot tuloksin: 87,27, 91,50 ja 91,12.

– Kansainvälisen yleisurheiluliiton pistetaulukon mukaan Vetterin ennätys on miesten yleisurheiluhistorian kolmanneksi kovin tulos, muistuttaa Kuortaneen ulkomaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava manageri Tero Heiska.

Pistetaulukko vertailee eri yleisurheilulajien tuloksia keskenään. Taulukossa saksalaisen edellä ovat vain Jan Zeleznyn keihäänheiton ME 98,48 ja Usain Boltin 100 metrin ME 9,58.

Heiskan mukaan Vetterillä on kova halu ottaa Kuortaneen kenttäennätys nimiinsä. Se on tällä hetkellä Aki Parviaisen Suomen ennätys 93,09. Jos Vetter onnistuu tavoitteessaan, hänestä tulee kuudes urheilija, joka on heittänyt Kuortaneen kentällä yli 90 metriä. Toistaiseksi hänen paras tuloksensa Kuortaneella on 88,23.

– Kuortaneen 90 metrin kerhossa ovat Aki Parviaisen ja Tero Pitkämäen lisäksi Konstandinos Gatsioudis, Jan Zelezny ja Magnus Kirt,  Heiska kertoo.

Olympiavoittaja Röhler ja Amb kirittävät

Röhler kilpailee juhannuksena Kuortaneella jo kuudennen kerran ja hamuaa hänkin Kuortaneen kentän 90 metrin kerhoon.  Röhlerin, 29, ennätys on 93,90. Kuortaneella hän on heittänyt parhaimmillaan lukemiin 89,27.

– Röhler on pari kertaa voittanut Kuortaneella. Nyt on mielenkiintoista nähdä, pystyykö hän palaamaan kovalle tasolle kahden vaikeamman vuoden jälkeen, puntaroi Heiska.

Ruotsin Kim Amb, 30 taisteli viime vuonna Kuortaneella jopa voitosta heitettyään 85,68. Hän päätti viime kesän maailmantilaston nelosena tuloksella 86,49.