Heikkinen kiiti 22-vuotiaiden halli-SE:n ja miesten kaikkien aikojen kakkoseksi: ”Ei mikään nappijuoksu”

Santtu Heikkinen kiitti Erfurtin kansainvälisten kisojen 1500 metrillä 22-vuotiaiden halliratojen Suomen ennätyksen 3.40,75, jolla hän kimmahti yleisen sarjan Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi. Edellä on vain Antti Loikkanen vuoden 1978 Suomen ennätyksellä 3.38.16. Erfurtissa Heikkisen aika toi kuudennen sijan.

– Juoksu tuntui hyvältä. Olen valmistautunut tähän marraskuusta asti. Nyt oli vaan vähän liian monta samantasoista äijää kisassa mukana ja jouduin juoksun alussa vähän pussiin ja jäin siinä letkassa taakse, Heikkinen kertaili.

Heikkinen juoksi pääosan kilpailua  9.-10. sijalla juoksijaletkassa, jonka kärki taittoi 400 metriä ajassa 56,15, 800 metriä meni 1.56,05:een ja 1000 metriä 2.26,22.

Kahdella viimeisellä kierroksella Heikkinen taisteli itsensä kuudenneksi. Juoksun voitti Saksan Sven Wagner ajalla 3.39,11.

– Kun kolmisen kierrosta ennen maalia läksin yrittämään ohituksia, siinä oli niin paljon juoksijoita, että joutui juoksemaan kakkosrataa ja rytmi hajosi aika monta kertaa, Heikkinen kertaili.

Heikkinen: ”Ajasta on 2-3 sekuntia otettavissa”

Heikkinen juoksi aiemmin tänä talvena Luxemburgissa 3000 metriä 7.56,12, joten 1500 metrin aika ei yllättänyt, vaikka se rikkoi oman 1500 metrin ulkoratojen ennätyksen 3.41,65 ja murskasi oman halliratojen ennätyksen 3.51,53. Historian lehdille siirtyi myös Harri Hännisen vuonna 1985 juoksema 22-vuotiaiden halli-SE 3.44,67.

– Hyvä, kun pääsee juoksemaan tällaisia kansainvälisiä startteja. Ne oikeasti kehittävät ja taktinen osaaminen paranee. Muttei tämä missään nimessä ollut nappijuoksu. Ajasta on 2-3 sekuntia otettavissa, kun pääsee tulemaan lopussa rauhassa, Heikkinen sanoi.

Heikkisen kilpailukausi jatkuu reilun viikon kuluttua Karlstadissa sisäratojen PM-kilpailuissa.

Kaasalainen: ”Aika ei tyydytä, kilpailusta jäi hyvä fiilis”

Viljami Kaasalainen kohensi Erfurtissa 400 metrin talven kotimaista kärkiaikaa lukemiin 48,20. Se riitti oman erän voittoon ja kokonaistuloksissa neljänteen sijaan. Aika ei Kaasalaista tyydyttänyt.

– Aikaan en ole tyytyväinen, mutta kilpailusta jäi silti hyvä fiilis. Ensimmäisellä kierroksella juoksu tuntui hyvältä ja sellaiselta omanlaiselta. Odotin, että pääsen juoksemaan toisen kierroksen omaa juoksua, mutta kaveri pujahti siihen eteen, Kaasalainen viittasi Saksan Friedrich Rumpfiin, joka kiri 200 metrin kohdalla Kaasalaisen erän kärkeen.

– Menetin siinä peesissä sekunnin kymmenyksiä. Edessä juossut ei ollut niin hidas, että olisin päässyt heti ohi, joten päätin odottaa loppusuoralle. Jos siinä olisi ollut nopeampi kaveri edessä, tai olisin päässyt juoksemaan yksin, olisin ollut lähellä omaa ennätystä.

Kaasalaisen halliennätys on 47,67. Hänenkin kilpailukautensa jatkuu reilun viikon kuluttua Karlstadissa PM-kilpailuissa.

Erfurtin 400 metrin nopein oli toisen erän voittanut, matkan hallitseva Saksan mestari Marvin Schlegal halliennätyksellään 46,29.

ERFURT (GER) 3.2.2023 Kv. Hallikilpailut

Miehet,

60 m: 1) Julian Wagner Saksa 6,56, 2) Kevin Kranz Saksa 6,63

400 m: 1) Marvin Schlegel Saksa 46,29, 2) Vincente Graiani Saksa 47,51, 3) Kevin Joite Saksa 47,53, 4) Viljami Kaasalainen Suomi 48,20 (kkk, B-erän voittaja).

1500 m: 1) Sven Wagner Saksa 3.39,11, 2) Boaz Kiprugut Kenia 3.39,55, 3) Emedy Kiplimo Kenia 3.39,60 … 6) Santtu Heikkinen Suomi 3.40,75 (kkk & ka-2 & 22-v. SE, ent. 3.44,67 Harri Hänninen 1985).