Heidi Salminen itävaltalaisen Viola Kleiserin valmennukseen: On tuntunut siltä, että tämä oli oikea ratkaisu

Aitajuoksija Heidi Salminen jatkaa uraansa itävaltalaisen, ex-pikajuoksija Viola Kleiserin valmennuksessa.

Salminen on harjoittelut viimeiset kaksi viikkoa Itävallan St. Pöltenin urheilukeskuksessa Kleiserin viiden urheilijan ryhmässä, johon kuuluu myös viime kesänä Espoossa käytyjen alle 23-vuotiaiden EM-kisojen 400 metrin aitojen mitalisti Lena Pressler.

– Haen täältä uutta ärsykettä treeneihin ja seuraavaa askelta uralla eteenpäin. On tuntunut siltä, että tämä oli oikea ratkaisu, joka tuottaa tulosta, Salminen arvioi ensikokemuksiaan Kleiserin ryhmässä.

Vinkin Kleiserista Salminen sai Nooralotta Neziriltä, joka harjoitteli hyvän tovin St. Pöltenissä Philipp Unfriedin johdolla.

Salminen ei muuta Itävaltaan, mutta aikoo leirillä siellä runsaasti. Itävallassa hän tekee harjoituksia pääasiassa yhdessä Presslerin kanssa, joka juoksi 400 metrin aidat viime kesänä 55,94.

– Välillä on koko ryhmän treenejä, mutta pääasiassa harjoittelen Lenan kanssa. Se tietysti lisää motivaatiota, kun on tasokas treenikaveri, sanoo Salminen. Jyväskylässä hän harjoitteli pääosin yksin.

Jalkavaivat kehityksen jarruna

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustavan Salmisen 400 metrin aitojen ennätys on 56,94. Se on juostu kesällä 2021 Nairobissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa Salminen aitoi mestariksi. Sittemmin ennätys ei ole parantunut.

– Suurin syy siihen on ollut jalkavaivoissa, Salminen sanoo.

Kuluneen kilpailukauden loppuun asti Salminen harjoitteli Tuija Helanderin valmennuksessa.

– Meillä on Tuijan kanssa hyvät välit. Olen tosi kiitollinen siitä vuosien työstä, jota hän teki minun kanssani, Salminen kiittelee.