Hava ja Irincheev ennätysvauhdissa – Kivimäki käveli naisten mestariksi

Espoon Tapioiden Joni Hava voitti miesten 5000 metrin kävelyn hallimestaruuden ennätyksellään 19.29,98 Kuopiossa lauantaina. Tällä ajalla Hava meni Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Nopeammin ovat aiemmin kävelleet vain Aku Partanen, Valentin Kononen ja Reima Salonen.

Sajan Irincheev, 18, käveli hänkin ennätyksensä 20.23,34, jolla mennään 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa ja harjoitukset olivat menneet hyvin. Mutta kun tuiin suoraan vuoristoleiriltä Helsingistä tänne, se oli pieni arvoitus, miten liikahtaa, totesi Hava, joka on tehnyt korkeanpaikan harjoittelua Urhean tiloissa Helsingissä.

Irincheevin toiveissa oli rikkoa Jani Lehtisen 19-vuotiaiden hall-SE 20.17,75.

– Tavoitteena oli kaukaiset tähdet, eli hain sitä maagista 20 minuutin rajan alitusta. Nyt vaan ei valitettavasti ollut niin hyvä päivä, että olisi siihen pystynyt, Irincheev sanoi.

Irincheevilta ennätysaika oli syksyn harjoitteluun nähden hyvä.

– Syksyllä oli aika rankkaa. Kun tammikuussa lähdettiin Espanjaan harjoitusleirille, se oli hetki, josta minun harjoituskauteni melkein alkoi. Oli vaikeuksia nukkumisen kanssa ja kaksi lenssua. Siinä jäi kävelyt aika vähäiseen. Huonoksi päiväksi tämä oli ihan tyydyttävä suoritus.

Espoon Tapiot vei kolmoisvoiton. Kolmanneksi sijoittui Jaakko Määttänen, joka kaksi viikkoa sitten rikkoi 20 minuutin rajan, mutta hävisi nyt Irincheeveille. Esbo IF:n Jonathan Ekberg teki jättimäisen ennätysparannuksen ja sijoittui neljänneksi ajalla 21.33,41.

 

Kivimäki vei mestaruuuden 

Lapuan Virkiän Anniina Kivimäelle Kuopion 3000 metrin kävely oli välipala huhtikuiseen Poděbradyn 20 kilometrin kilpailuun, josta hän tavoittelee näyttöä ensi kesän arvokilpailuihin.

Kivimäki voitti mestaruuden kiihtyvävauhtisessa kilpailussa ajalla 13.06,13, joka ei täysin täyttänyt hänen toiveitaan.

– Halliin kaikki suhtautuvat vähän välipalana. mutta nyt olin ihan hyvin valmistautunut tähän kilpailuun. Siksi jäi harmittamaan, ettei tullut ihan sellaista tulosta kuin olisin halunnut, Kivimäki sanoi.

–  Alkuvauhdin oli tarkoituskin olla rauhallisempi, mutta se jäi nyt liian rauhalliseksi. Olin siinä Elisa Neuvosen takana vähän liian pitkään.

Kivimäen harjoituskausi jatkuu Kuopion kilpailun jälkeen korkeanpaikan harjoittelulla Helsingissä Urhean tiloissa.

Espoon Tapioiden Enni Nurmi oli toinen ajalla 13.10,90 ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten. Elisa Neuvonen kolmas halliennätyksellään 13.22,09. Neuvosen aika on Suomen kaikkien aikojen tilaston kymmenes.

Hyvätasoisessa kilpailussa reilusti alle 14 minuutin pääsi myös Laitilan Jyskeen Venla Laiho ajalla 13.46,02. Viisi naista paransi ennätyksiään.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.time4results.com/yu/2022/smhallit/