Hautala lupaa SM-maastoihin huippuradan ja puitteet

Hautala lupaa SM-maastoihin huippuradan ja puitteet

Ex-estejuoksija Ville Hautala lupaa toukokuisiin maastojuoksun SM-kisoihin osallistuville urheilijoille huippuradan ja puitteet.

Seitsemän henkilökohtaista mitalia SM-maastoista juossut Hautala on 6.-7. toukokuuta Vierumäellä juostavien kilpailujen ratamestari.

– Olen kavereille hehkuttanut, että puitteet ovat parhaat ainakin niistä mitä olen itse SM-maastoissa nähnyt, Hautala sanoo.

Kilpailu juostaan Vierumäen Cooke golfkentän harjoitusalueella ja lähes kokonaan nurmialustalla. Kahden kilometrin lenkistä vain 400 metriä on hiekkatietä.

– Juoksurata on rakennettu soraharjun päälle, joten pohja kestää ison kilpailun haasteet ja kovemmatkin sateet. Hotellit ja ravintolat ovat ihan vieressä, ja katsojat näkevät juoksijat kullakin lenkillä lähes koko ajan, Hautala sanoo.

Nurmirata takaa vauhdin, mutta juoksijoiden haasteena on heinäpaaleista rakennettuja esteitä sekä muita 2-3 metrin kumpareita, joilla rikotaan rytmiä.

– Samat kaverit ne yleensä pärjää, oli rata hidas tai nopea, Hautala sanoo.

PM-maastot 2020

SM-maastojen järjestelyistä vastaa Lahden Ahkera, jolla on menossa väkevä SM-kisojen putki. Viestinjuoksun SM-kilpailut kilpailtiin Lahdessa 2014, nuorten SM-kilpailut 2015 ja SM-maraton viime syksynä.

– Jatkoakin on luvassa. Ahkeralle on myönnetty vuoden 2018 maantiejuoksun SM-kilpailut ja PM-maastot 2020. Molemmat kilpailut juostaan Suomen urheiluopistolla Vierumäellä, kertoo Ahkeran toiminnanjohtaja Janne Harjula.

SM-maastot alkavat lauantaina 6.5. Aikuisurheiluliiton kisoilla ja Flying Finns –junnumaastoilla. Sunnuntaina 7.5. ratkotaan yleisen sarjan SM-mitalit sekä 15-, 17-, 19 -ja 22-vuotiaiden sarjojen mestaruudet.

– Odotamme kisoihin jopa 1 500 juoksijaa ja noin 2500-3000 hengen kisayleisöä, Harjula veikkaa.

Tiedustelut:
Janne Harjula 044 0360 300 janne.harjula@lahdenahkera.fi 
Ville Hautala 0500 560 542 ville.hautala@vierumaki.fi 
Linkki SM-maastojen kotisivuille TÄSSÄ


kll-maastot_vierumaella_2015_hautala_juniori.jpg

Kevään SM-maastot juostaan samoissa maisemissa kuin toissa vuonna KLL:n mestaruuskisat.