Harri Aalto SUL:n toimitusjohtajaksi: Lisää mitali- ja pistesijaehdokkaita

Harri Aalto SUL:n toimitusjohtajaksi: Lisää mitali- ja pistesijaehdokkaita

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus on valinnut Harri Aallon liiton toimitusjohtajaksi. Aalto siirtyy tehtävään SUL:n seurapalvelujohtajan paikalta.

Yleisurheilun kotimaisen lajiliiton toimitusjohtajana Aalto aloittaa toukokuun alussa. Hän seuraa työssä Jarmo Mäkelää, joka jää eläkkeelle.

– Tehtävään oli runsaasti erinomaisia hakijoita. Kisa oli tiukka ja valinnassa käytettiin apuna rekrytointikonsulttia. Aallon eduksi valinnan ratkaisivat hänen poikkeuksellisen laaja-alainen kokemus liiton ja yleisurheilukentän eri tehtävistä. Myös hänen kykyynsä uudistua ja viedä läpi uudistuksia on vahva luottamus, sanoo SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi.

Aalto, 51, on lähtöisin Nakkilasta ja koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Yleisurheilussa hän on ollut mukana vapaaehtoisena seura-, piiri -ja liiton hallitustason järjestötyössä sekä valmentajana. Viimeiset lähes 17 vuotta hän on työskennellyt eri tehtävissä Suomen Urheiluliitossa. Oman työnsä ohella hän toimi myös 2015 Porin Kalevan kisojen johtoryhmän vetäjänä.

Seuratoiminnan tuesta ei voi tinkiä

Aalto oli vahvassa roolissa rakentamassa SUL:n Yleisurheilun 2017-2020 strategiaa. Sen tavoitteiden toteuttaminen on hänen mukaansa lähivuosien keskeisin tavoite liiton toimitusjohtajana.

– Meidän pitää onnistua paremmin strategian keihään kärjissä, eli saada enemmän urheilijoita mitali- ja pistesijakantaan eurooppalaisella tasolla. Se on koko yleisurheiluväen yhteinen toive. Tuskin meistä kukaan on tyytyväinen nykytilanteeseen, Aalto sanoo.

– Meillä oli jossakin vaiheessa vajausta nuorista lahjakkuuksista. Nyt meillä on erittäin hyviä nuoria urheilijoita tulossa. Meidän on pyrittävä pitämään heistä hyvää huolta. Se onnistuu vain hyvässä yhteistyössä seurojen, Olympiakomitean, urheiluakatemioiden ja urheiluopistojen kanssa.  

Vapaaehtoisen seuratyön tukeminen ja kehittäminen ovat Aallon mukaan Suomen Urheiluliitolle samanlainen toiminnan kulmakivi kuin huippu-urheilumenestyksen varmistaminen.

– Ruohonjuuritason toiminnasta täytyy pitää huolta. Seurojen kanssa täytyy tehdä yhteistyötä, tukea, kannustaa ja järjestää koulutusta. Siitä ei voi tinkiä, Aalto sanoo.

Liiton ja yleisurheilun kehityksen varmistaminen vaatii Aallon mukaan yhteistyökumppaneiden ja taloudellisten resurssien kasvattamista.

– Varainhankinnan kehittämisessä on onnistuttava aiempaa paremmin. Tässä suhteessa otettiin isoja askeleita, kun liittoon perustettiin keväällä liiketoimintayksikkö ja sinne palkattiin johtaja yleisurheilun ulkopuolelta. Nyt yksikölle täytyy antaa hetki aikaa kehittyä. 

Järjestötyö tarjoaa haasteita

Aalto nousi toimitusjohtajaksi pitkän järjestökokemuksen siivittämänä. Hän näkee, että järjestötöihin tarvitaan väkeä niin järjestökentän sisältä kuin sen ulkopuolelta.

– Liiton viimeaikaisissa rekrytoinneissa on ollut molempia. Toivon, että minun valintani on esimerkki, joka kertoo, että myös yleisurheilun järjestötyössä löytyy aina uusia haasteita ja mahdollisuuksia kehittyä ja ottaa askelia eteenpäin, Aalto sanoo.

Varsinaisen työnsä ohella Aalto on toiminut aiemmin pitkään kotiseuransa Nakkilan Vireen puheenjohtajana. Hänet tunnetaan myös innokkaana kuntoliikkujana.

Lisätietoja:

Harri Aalto

Suomen Urheiluliitto (SUL)

Seurapalvelujohtaja (toimitusjohtaja 1.5. 2018 alkaen)

040 823 4200

harri.aalto@sul.fi

Vesa Harmaakorpi

Suomen Urheiluliitto (SUL)

Puheenjohtaja 

040 575 1965

vesa.harmaakorpi@sul.fi