Harri Aalto: 60 vuotta täyttävä Vesa Harmaakorpi korosti puheenjohtajakaudellaan yhteistyötä

Lämpimät onnittelut Vesa Harmaakorvelle. Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana 2013–2018 toiminut innovaatioprofessori täytti 1. helmikuuta 60 vuotta.

Harmaankorven viesti yleisurheiluväelle puheenjohtajakaudellaan oli siiloutumisen purkaminen. Hän vaati eri toimijoiden välistä yhteistyötä, antoi valtaa ja vastuuta operatiivisille toimijoille eikä halunnut itse nousta parrasvaloihin.

Harmaakorven puheenjohtajakautta leimasivat vahvasti Helsingin 2012 EM-kilpailujen jälkeiset mainingit. Taloudellinen tilanne ja menestymättömyys arvokilpailuissa aiheuttivat kriittisiä näkökantoja eri suunnista. Tästä huolimatta Harmaakorpi vei liittoa vahvasti uuteen suuntaan, liittojohtoinen valmennusjärjestelmä uusiutui ja juoksutapahtumat koottiin Helsinki City Running Day –tapahtumaksi.

Harmaakorpi kantoi myös vahvaa huolta taloudesta. Hänen johdollaan liitossa käynnistettiin talouden tasapainotustyöryhmä. Sen toimenpiteillä ja ehdotuksilla liiton talouden tilanne parani ja on parantunut edelleen 2020-luvulle tultaessa.

”Urheilun aika on parasta aikaa ihmisen elämässä”

Harmaakorpi on taustaltaan innovaatiojärjestelmiin erikoistunut tuotantotalouden professori. Päätyöuransa Harmaakorpi on tehnyt Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston (LUT) Lahden kampuksella. Hän on työskennellyt myös yliopistossa tiedekunnan johtajana eli dekaanina ja toimi pyynnöstä Lahden ammattikorkeakoulun rehtorina ja toimitusjohtajana sen ajanjakson, jona se siirrettiin LUT:n omistukseen.

Omalla aktiiviurallaan pikajuoksijana kilpailut Harmaakorpi katsoo, että seura ja järjestötyössä hän maksoi kunniavelkaa saamistaan kokemuksista. Ennen valintaa SUL:n puheenjohtajaksi Harmaakorpi toimi Lahden Ahkeran puheenjohtajana 2008–2012.

– Urheilun aika on parasta aikaa ihmisen elämässä. Minulle se oli vastoinkäymisistä huolimatta niin hyvää aikaa, että seura- ja liittotason järjestöelämä on ollut kunniavelan maksamista, ja mielekästä sellaista, kun olen ollut tarjoamassa muillekin mahdollisuuksia elää urheilijan elämää, Harmaakorpi totesi puheenjohtajakaudellaan.

Muistamiset Lahden Ahkeran nuorisotyöhön

Harmaakorven sydän sykkii vahvasti yleisurheilulle ja seuratoiminnalle, ja ennen kaikkea omalle seuralleen Lahden Ahkeralle. Harmaakorpi toivoo mahdolliset muistamiset Lahden Ahkeran nuorisotyöhön: tilille Lahden Ahkera, OP Päijät-Häme FI69 5610 0720 0197 86.

Harri Aalto, toimitusjohtaja, SUL