Harmaakorven some-katsaus: Tulta päin, yleisurheiluväki

Harmaakorven some-katsaus: Tulta päin

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kommentoi ja perkaa sosiaalisen median syyskuista antia storify-koosteessa. Esillä ovat muiden muassa median kritiikki ja Ruotsi-ottelu sekä Harri Harkimon työryhmän raportti, fanitoiminta ja seurafoorumit.

Harmaakorpi on samaa mieltä Harkimon työryhmän kanssa nuorten tukemisesta, mutta ihmettelee ryhmän halua nipistää rahaa seuratyöltä.

– Ainakin yleisurheilussa seurataso on myös ratkaiseva. Sen toimintaedellytyksiä ei tule heikentää. Urheilijat ja valmentajat ovat työmme fokuksessa ja nauttivat arvostusta. Mutta ihmettelen, että kukaan ei nouse barrikadeille niiden tuhansien seura- ja järjestöihmisten puolesta, jotka tekevät esimerkiksi yleisurheilun eteen töitä täysin korvauksetta. Kiitos ei tule kuin ehkä juhlapuheissa, mutta koko yleisurheilun perusta on näiden ihmisten varassa, Harmaakorpi sanoo.

Meneillään olevasta seurafoorumikierroksesta Harmaakorpi toteaa, että ensimmäiset foorumit ovat tuottaneet juuri sellaista rakentavaa kritiikkiä mitä yleisurheilutoiminnan kehittämiseksi on haettu. Tunnelma tilaisuuksissa on ollut hyvä.

– Olen tavannut näissä tilaisuuksissa ja keskusteluissa noin 200 yleisurheilun todellista tekijää. Olin hieman huolissani siitä, miten negatiivinen julkinen kohina yleisurheilun ja SUL:n ympärillä on vaikuttanut tähän porukkaan. Vastaus on: ei juuri mitenkään. Tai jos johonkin niin siihen, että porukkaa ärsyttää moinen kohina, ja se terästää otettaan tuon kritiikin edessä, Harmaakorpi toteaa.

Kooste löytyy myös tästä linkistä