Harmaakorpi: Lisää naisjohtajia ja poikaprojekti, strategia hyväksyttiin

Harmaakorpi: Lisää naisjohtajia ja poikaprojekti

Yleisurheilun järjestötoiminnassa on liian vähän naisjohtajia kaikilla tasoilla. Se on epäkohta, joka täytyy korjata, Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi totesi puhuessaan liittovaltuuston kokouksessa Tampereella.

– Toinen kipukohta yleisurheilussa on poikaurheilu. Poikia ei ole tarpeeksi toiminnassa mukana. Nämä kaksi asiaa ovat erityistoimien aiheena lähitulevaisuudessa.

Yleisurheilun kotimaiset näkymät Harmaakorpi näki lupaavina.

– Huippu-urheilussa nuorten menestys jatkuu. Suomalaisten asema kansainvälisissä tilastoissa on vahvistunut. Näin on myös aikuisten tilastojen osalta. Tulevaisuuden haasteisiin vastaamme valmennusjärjestelmän uudistuksella, joka on saanut positiivista palautetta.

Harmaakorpi näki, että pohja nuorten esiinmarssille on luotu seuroissa ja liiton seurapalveluissa, eli seurojen ja liiton yhteistyöllä. Työn tulokset näkyvät tänä vuonna uutena ennätyksenä lisenssien määrässä.

– Seurat on työkalu, jolla saamme yleisurheilun menestyksen aikaiseksi, Harmaakorpi muistutti.

Lajin ajankohtaisista kansainvälisistä asioista Harmaakorpi nosti esiin Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) uudistuvan hallintomallin, josta päätetään liiton kongressissa joulukuun alussa.

– Uusi hallintomalli on tiukka ja antaa hyvän mallin yleisurheilun uudistumiselle. Se korostaa hallinnon läpinäkyvyyttä, jota kannatan. Kansainvälisissä asioissa kulunut vuosi on ollut ikäväsävytteinen dopingkäryjen takia. Oma uskoni kuitenkin on, että käynnissä on prosessi, jossa yleisurheilu puhdistuu.

 

Härkönen ja Urho hallitukseen

Liittovaltuusto käsitteli ja hyväksyi liiton strategian vuosille 2017-2020. Se rakentuu entisentoimialueajattelun sijaan neljälle päävalinnalle. Ne ovat yleisurheilijan urapolku, elinvoimainen seuratoiminta, lajimielikuva, imago ja brändi sekä toimintatapojen uudistaminen.

Uusina jäseninä SUL:n hallitukseen valittiin Asko Härkönen ja Rami Urho. Härkönen on Kisakallion Urheiluopiston rehtori. Urho työskentelee vakuutuslakiasiat-yksikön pohjoismaisena johtajana If vakuutusyhtiössä ja on Turun Urheiluliiton yleisurheilujaoston puheenjohtaja. 

Erovuorossa olleista SUL:n hallituksen jäsenistä jatkavat Kimmo Oila ja Ringa Ropo. Tulevan vuoden hallituksen jäseninä jatkavat ilman erovuoroa Ahti Arokallio, Maarit Ovaska, Tomi Pyylampi ja Jens Wallin.

Liittovaltuus hyväksyi myös tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Sen tavoitteena on 300 000 euron positiivinen tulos. Tuottojen osalta talousarvio päättyy 6.850.200 euroon.