Harjula: YAG kerää yli 1600 nuorta Lahteen

Harjula: YAG kerää yli 1600 nuorta Lahteen

Yleisurheilun Youth Athletics Games kokoaa Lahden Stadionille 9.-11. kesäkuuta yli 1600 nuorta urheilijaa. Kisojen virallinen ilmoittautumisaika on nyt päättynyt. Osaan lajeista on mahdollista jälki-ilmoittautua.

– Hieman jännitti, että kuinka hyvin tulee väkeä, kun kilpailupaikka muuttui Espoosta tänne Lahteen, mutta huoli oli aiheeton. Päästään yli Espoon lukujen, sanoo kisojen pääsihteeri Janne Harjula.

Youth Athletics Games –väki pääsee perjantaina 9. kesäkuuta nauttimaan Eliittikisoista Lahden Stadionilla.

– Se on varmasti hieno kokemus nuorille urheilijoille nähdä kotimaisia ja kansainvälisiä huippuja stadionilla, jolle pääsee itsekin kisaamaan. Eliittikisa oli varmasti yksi syy hyvään osanottajamäärään, Harjula sanoo.

– Monen päätöstä tulla Lahteen helpotti myös kaupungin maantieteellinen sijainti ja onnistunut markkinointi. Tehtiin paljon somemarkkinointia ja otettiin seuroihin yhteyttä puhelimella.

Harjulan mukaan joihinkin YAG-lajeihin on vielä mahdollista päästä jälki-ilmoittautuneena. Lista lajeista, joihin vielä jälki-ilmoittautua ilmestyy pian kisojen nettisivuille (tarkista tästä linkistä milloin jälki-ilmoittautuminen alkaa)

– Nyt kun osanottajamäärät ovat tiedossa, alamme hioa aikataulua. Uskon, että kisoissa on huikea tunnelma heti perjantaina (9.6.), kun paikalla on yli 350 viestijoukkuetta ja sääennustee lupaa hellettä.

Harjulan kanssa YAG-tapahtumaa rakentaa Lahdessa yhteensä reilut 300 vapaaehtoisen joukko.