Harala ja Samuelsson loistovireessä Tampereen kisaan – Harala: On mahdollista, että ennätyksestä lähtee sadasosia

Pika-aituri Lotta Harala ja pikajuoksija Samuli Samuelsson janoavat jatkoa hallikauden lupaaville tuloksille torstaina, kun  Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa kilpaillaan Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) hallisarjan pronssitason kilpailu.

Kilpailu näkyy suorana ISTV:ssä: https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000009376987.html ja Ruudussa ISTV-urheilun alla https://www.ruutu.fi/ohjelmat/istv-urheilu.

– Tosi kiva saada kunnon kisat kotikentälle. Ne aiemmat ovat tänä talvena olleet pikkukisoja, Harala sanoo.

Harala on talven mittaan pudottanut ennätyksensä lukemiin 8,00. Tampereella hän on tilastosuosikki. Haastajina ovat ennätyksensä 8,03 viikonvaihteessa juossut Annimari Korte sekä Italian Veronica Besana (8,10 tällä kaudella), Viron Diana Suumann (8,13) ja Japanin Yumi Tanaka (8,14).

Haralan mukaan ennätyksessä on parantamiseen varaa ja se voi toteutua Tampereella.

– Jos saan onnistuneen suorituksen, on mahdollista, että ennätyksestä lähtee sadasosia. Sitä lähden hakemaan, mutta tämä on herkkä laji ja ennätys on pienistä jutuista kiinni. Pyrin olemaan ajattelematta liikoja teknisiä juttuja ja elämään hetkessä. Sitä kautta se hyvä suoritus tulee, Harala sanoo.

Miesten 60 metrin aitojen kärkinimet Tampereella ovat ovat kauden kotimaista kärkitulosta 7,73 hallussaan pitävä Ilari Manninen ja talven mittaan 7,88 juossut Santeri Kuusiniemi.

Samuelsson: Uskon, että kauden paras kohenee

Kauden parasta aikaa hakee Tampereella myös miesten 60 metrin kilpailun suomalaissuosikki Samuli Samuelsson.

– Mukana on kansainvälisen tason juoksijoita. Tulee hyvä kilpailu. Se voi olla ihan tasainen vääntö. Yritän lähteä tiputtelemaan sadasosia kauden parhaasta sinne omaa ennätystäni kohden, Samuelsson sanoo.

Samuelssonin ennätys on viime vuonna juostu 6,64. Se jää sekunnin sadasosan Istanbulin EM-hallien tulosrajasta. Kauden paras on tällä haavaa 6,66, joka syntyi reilu viikko sitten Tukholmassa.

– Viime viikko oli treeniviikko. Treeneissä oli hyvä meininki ja on ollut jo aiemminkin. Uskon, että kauden paras kohenee Tampereella, Samuelsson arvelee.

Samuelssonin ohella juoksun tilastokärjet ovat Japanin Akihiro Higashida ja Ryuichiro Sakai. Higashida, 27, juoksi 60 metrin ennätyksensä 6,60 viime viikolla Göteborgissa. Sakai, 24, on tänä vuonna pudottanut ennätyksensä 6,63:een. Viime kesänä Saksai pinkoi 100 metriä 10,02 ja oli Eugenen MM-kilpailuissa välierissä.

Juoksun kärkinimiin lukeutuu myös talven mittaan kolmesti 6,71 juossut britti Oliver Bromby, 24, jonka ennätys on 6,63. Hyvässä vireessä ovat niinikään tänä talvena ennätyksensä 6,72 juossut Eino Vuori sekä 6,69 tällä kaudella kiitänyt Viktor Thor.

Naisten 60 metrillä on mukana iso liuta lajin kotimaan pikajuoksun kärkinimiä kuten Anna Pursiainen, Anniina Kortetmaa, Johanna Kylmänen ja Aino Pulkkinen. Kansainvälistä väriä kisaan tuovat kahdesti tällä kaudella 7,34 juossut Viron Õilme Võro, 7,36:een matkan pinkaissut Itävallan Magdalena Lindner ja parhaimmillaan 7, 26 juossut britti Bianca Williams.

Tuuri, Andersson, Alasaari ja Kujanpää kärkiniminä

Kenttälajeissa naisten korkeushypyn tilastokärki on kauden 190:n ylityksellä aloittanut Heta Tuuri. Naisten seiväshypyssä kisan tilastokärjet kuluvan kauden tuloksilla ovat 450 hypännyt Ruotsin Michaela Meijer ja 442 taivuttanut Italian Sonia Malavisi. Kaksikon haastavat talven mittaan 432 hypännyt Saga Andersson ja 437 ylittänyt Italian Maria Roberta Gherca.

Miesten seiväshypyssä junioreiden MM-kisojen hopeamitalisti Juho Alasaari ja kotihallissaan kisaava Urho Kujanpää kohtaavat viime vuonna 561 taivuttaneen Italian mestarin Max Mandusicin, joka avaa kilpailukautensa Tampereella.

Livetulokset ja osanottajat: https://live.tuloslista.com/12541

Aikataulu: https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=17&nid=31857