Harala 13,43 Belgiassa, Illukka rikkoi MM-rajan, Savola keskeytti Götzisissä

Harala 13

Tampereen Pyrinnön Lotta Harala avasi EM-kesän kisat pinkomalla 100 metrin aidat 13,43 Belgian Oordegemessa. Se toi seitsemännen sijan. Juoksun voitti kokenut saksalainen Eline Berings ajalla 12,96.

Harala juoksi Belgiassa kaksi starttia. Ensimmäisen erän hän voitti ajalla 13,59.

– Kauden avauskilpailu ja vastatuuli ei ole helpoin yhdistelmä, Harala tuumi.

Haralan mukaan juoksu kertoi, että nopeutta on, mutta nopeuskestävyyttä tarvitaan lisää.

– Minulla on kevään aikana ollut pientä jalkavaivaa, enkä ole voinut tehdä kaikkia nopeuskestävyysharjoituksia. Se näkyi nyt niin, että jaksoin seitsemän aitaa niiden kyydissä, jotka juoksivat 13,19 ja 13,22, mutta lopussa tuli iso ero, Harala viittasi juoksussa toiseksi ja kolmanneksi tulleisiin Hollanin Eefje Boonsiin ja Unkarin Luca Kozakiin.

HIFK:n Viivi Lehikoinen oli Oordegemissa 400 metrin aidoissa seitsemäs ajalla 60,76. Juoksun voitti britti Jess Tuner ajalla 56,62.

– Ei mitään erityistä. Hyvät olosuhteet. Vähän jännitti, kun oli aika kova kisa ja verryttely jäi vähän kesken. Luulin, että olen myöhäisemmässä erässä, Lehikoinen kertaili.

HIFK:n Erik Back voitti 400 metrin eränsä kevään kotimaisella kärkiajalla 48,17. Gamlakarleby IF:n Filiph Johansson oli erässä neljäs ajalla 49,57.

Illukka hurjasteli MM-tulosrajan

Vantaan Salamien Riku Illukka pinkaisi Kultainen Keihäs -kilpailun yhteydessä Vantaalla 100 metriä upeasti 10,53. Tulos alittaa heinäkuussa Tampereella käytävien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen tulosrajan. Se on myös kirkkaasti oma ennätys. Aiempi oli viime vuonna juostu 10,63.

Tulos nostaa Illukan 19-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi ja vie ainakin ehdolle EM-kisoihin tähtäävään 4 x 100 metrin viestijoukkueeseen.

Kepeästi askeltava Illukka voitti Myyrmäen kentällä molemmat 100 metrin juoksut. Toiseen hän käytti aikaa 10,57. Tuossa juoksussa oli myötätuulta yli kaksi metriä sekunnissa. Ensimmäisessä startissa sitä oli 1,6 metriä sekunnissa.

– Ensimmäinen juoksu oli oli parempi. Toisessa tuli keskellä juoksua yksi harha-askel ja se sotki rytmiä, Illukka sanoi.

Porvoon Akilleksen Willem Kajander oli juoksuissa toinen ajoin 10,75 ja 10,63.

Savola keskeytti varotoimena Götzisin ottelun

Lappajärven Veikkojen moniottelija Elmo Savola keskeytti Götzisin kymmenottelun avauspäivänä korkeushypyn jälkeen. Savolan mukaan kolme viikkoa sitten ollut vaiva reiden lähentäjässä, tarkemmin hoikkalihaksessa, iski nyt toiseen jalkaan ja sen verran napakasti, että hän katsoi viisaammaksi keskeyttää välttääkseen isommat ongelmat.

– Kolme viikkoa sitten se meni nopeasti ohi hieronnalla ja jumpalla, Savola kertoo.

Savola on jo valittu Berliinin EM-kisoihin.